fırın poşetinde otlu ve limolu tavuk

mislinay

Yeni Üye
Üye
fırın poşetinde otlu ve limolu tavuk
fırın poşetinde et firin posetinde et poşette bütün tavuk fırın poşetinde bütün tavuk firin poşeti ile yapilan yemekler
Leziz mi leziz, hafif mi hafif bir et yemeği... Parmaklarınızı da bu yemekle beraber yiyeceksiniz..:)


3258.jpg
FIRIN POŞETİNDE OTLU VE LİMONLU TAVUK
Malzemeler: 1 adet bütün tavuk, 2 adet kuru soğan, halka halka doğranmış, 3 adet sarımsak, dövülmüş, 4 dal taze kekik, 1 limon, zeytinyağı, tuz, karabiber.
Hazırlanması: Yemeği hazırlamaya başlamadan yarım saat önce tavuğu buzdolabından çıkartın. Yarım saat sonra iyice yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın. Fırını 220 dereceye getirin. Tavuğun içine, üzerine ve derisinin altına zeytinyağı sürüp tuz ve karabiber serpin. Fırın poşetini unlayıp fazla unu boşaltın. Soğan halkalarını poşete yerleştirin. Limonu dörde bölün. Limon dilimlerini, kekiği ve sarımsağı tavuğun içine yerleştirin. Kanatları altta kalacak şekilde tavuğu fırın poşetindeki soğanların üzerine koyun. Ağzını bağlayıp ısınmış fırına yerleştirin. Et iyice kızarana kadar pişirin
 
Geri
Üst