Fırında Asya Usulü Makarna yapılışı

  • Konbuyu başlatan Misafir
  • Başlangıç tarihi
M

Misafir

Forum Okuru
Fırında Asya Usulü Makarna yapılışı
Fırında Asya Usulü Makarna nasıl yapılır
Fırında Asya Usulü Makarna yapılışı

7'den 70'e herkesin sevdiği bir lezzettir makarna ve bir çok çeşidi vardır, her çeşidide ayrı bir lezzettir. İşte o lezzetlere başka bir lezzet daha katmak isteyen Melek'lerimiz için fırında aysa usulü makarna tarifini sunuyoruz arkadaşalrım :)

firinda_asya_usulu_makarna_tarifi-15.jpg




Malzemeler:

Bir Miktar Mantar
250 Gram Erişte
1 Diş Sarımsak
400 Mililitre Süt Kreması
Yeteri kadar Soya Sosu
Yeteri kadar Pulbiber
3 Adet Yumurta
2 Adet Havuç
1 Adet Kırmızı Biber
200 Gram Pırasa
1 Demet Taze Soğan
Yarım Demet Maydanoz
3 Çorba kaşığı Margarin
3 Çorba kaşığı Galeta Unu


Yapılışı:
Mantarı suda yumuşatın. Makarnayı paketin üzerindeki tarife göre haşlayıp soğuk su ile durulayın. Ardından süzün. Sarmısağı soyup ezin. Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.
Süt kremasını sarımsak ile karıştırıp soya sosu ve pul biber ile tatlandırın. Yumurtaları karışıma ilave edip karıştırın.
Sebzelerin tümünü yıkayıp temizleyin. Havucu biberlerle birlikte ince şeritler halinde doğrayın. Pırasa ve taze soğanı halka halka kesin.
Maydanozu yıkayıp yapraklarını kıyın. Mantarları yıkayın ve kurulayıp şeritler halinde kesin.
Bir tavada 1 çorba kaşığı margarini eritip pırasayı bir miktar su ile 5 dakika pişirin. Havuçları ilave edip 2 dakika daha pişirin. Taze soğan, biber ve baharat ekleyip soya sosu ile tatlandırın.
Fırın kalıbını margarin ile yağlayın. Kalıba önce makarnayı ardından sebze karışımını ilave edin.
Margarini küçük parçalar halinde galeta unu ile birlikte kalıbın içindeki makarnanın üzerine serpin. Fırında 200 derecede 15-20 dakika kadar pişirin.
 
Geri
Üst