1. gurbet kuşu

    gurbet kuşu Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    13 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    936
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Ödül Puanları:
    0

    fırında baharatlı bıldırcın

    Konu, 'Et Yemekleri' kısmında gurbet kuşu tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler 2 Adet Bıldırcın 90 gr Risotto Pirinci
    40 gr Balkabağı
    Zeytinyağı
    Tuz, Karabiber
    Tavuksuyu
    Taze Kekik
    Acısso
    Maydanoz,Fesleğen,Sarımsak


    Yemeğin Tarifi
    Bıldırcınlara zeytinyağı, taze kekik, acısso, tuz ve karabiber sürün. Fırına sürün. 200 derecede 10 dak pişirin. Risotto pirincini ince doğranmış soğan, beyaz şarap, tavuk suyu ile haşlayın. Balkabağı ekleyin. 5 dakikada pilav haline getirin. Bıldırcınları düz tabaklara alarak risotto ile birlikte servis yapın.
    Az yağlı ve lezzetli bir kuş türü olan bıldırcın, tam bir kış meyvası balkabağı ile yapılmış risotto ile birleşince şık, doyurucu ve sağlıklı bir yemek çıkıyor ortaya.


     
fırında baharatlı bıldırcın konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. baharatlı tavuk

    baharatlı tavuk

    Malzemeler 4 adet tavuk göğsü 1 dal fesleğen 1 dal adaçayı 1 çorba kaşığı beyazbiber 1 çorba kaşığı kırmızıbiber 1 çorba kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber Sıvı yağ (kızartmak için] Sosu İçin: 1 adet dolmalık kırmızı biber 1 adet kırmızı soğan 1/2 salatalık 1 adet avokado 1 limonun suyu 1 tatlı kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı toz şeker Tuz, karabiber Yemeğin...
  2. baharatlı patates

    baharatlı patates

    3-5 adet orta boy patates 2 adet ufak soğan 1 diş sarmısak köfte baharı tuz karabiber kekik kırmızı biber isteğe bağlı diğer baharatlar 1,5 su bardağı süt Haşlanmış patatesleriküp şeklide ufaltın. Soğan ve sarmısağı pembe leşinceye dek kızartın. Daha sonra baharatları ekleyin Patatesleri ve sütü ekleyerek, sütü çekinceye kadar pişirin. Et yemeklerinin yanında sıcak olarak sevis yapın.
  3. Baharatlı Zeytin

    Baharatlı Zeytin

    zeytin baharati baharatli zeytin baharatı baharatlı baharat Malzemeler 250 gr salamura çiziksiz iri yeşil zeytin yarım çay kaşığı mercan köşk yarım tutam kekik 1 çay kaşığı taze biberiye 1 defne yaprağı 1 çay kaşığı rezene tohumu 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı kıyılmış kırmızı acı biber 2 diş ezilmiş sarmısak üstlerini örtecek kadar zeytin yağ Yapilis Tarifi Her zeytin tanasini...
  4. Fırın

    Fırın

    Tandır ve fırın gibi şeyler, kişinin malını muhafaza ettiği sandığa, mahzene, kasaya ve diğer şeylere, İnsanın eşi ve çocuklarına, Mahalle fırını insanların topluca sahip oldukları müşterek dünyalığa, Fırın yahut tandırı kızdırmak menfaat ve kazanca, Kışş mevsimi fırın ağzına yakın durmak yahut tandırın karşısında oturmak rahatlığa, Fırın ve tandır ateşinden tacil olduğunu yahut bir yerinin...
  5. Baharatlı gulaş...

    Baharatlı gulaş...

    Malzemeler 800 gr Dana Kuşbaşı 4 Soğan 80 gr Tereyağı veya Margarin 1 Çay Kaşığı Kırmızı Pulbiber 1 Çorba Kaşığı Sirke 4-5 Diş Sarmısak 2 Defne Yaprağı 4 Olgun Domates 1 Su Bardağı Et Suyu 1 Tutam Mercanköşk 1 Tutam Kimyon Tuz Yemeğin Tarifi 1) Eti iri kuşbaşı şeklinde doğrayın. Soğanları soyup ince ince kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. 2) Tavada tereyağını...

Sayfayı Paylaş