firinda besamal soslu sebze yemegi

göknur

göknur

Yeni Üye
Üye
firinda besamal soslu sebze yemegi
  1. 2 büyük soğan
  2. 1 diş sarımsak
  3. yarım bardak zeytinyağı
  4. 4 orta boy domates, soyulup doğranmış
  5. 1 tatlı kaşığı kuru nane (ya da varsa taze kekik+adaçayı)
  6. 2 büyük patlıcan
  7. 4 büyük kabak
  8. 3 dolmalık kırmızı biber
  9. 2 yemek kaşığı tereyağı
  10. 3 yemek kaşığı un
  11. 1 su bardağı süt
  12. 1 su bardağı krema
  13. 3 büyük yumurta
  14. 2 bardak parmesan peyniri (veya çerkez peyniri gibi sert bir peynir)
Tarifin Hazırlanışı
  1. Patlıcanları alacalı soyun. Patlıcan, kabak ve dolmalık biberleri halka halka doğrayın. Yarım su bardağından 2 kaşık eksik zeytinyağını üzerlerine gezdirin. Hepsini folyo serilmiş 2 tepsiye alın, tepsileri fırının üstten ve alttan üçüncü sıralarına koyup 230C'de 20 dakika közleyin. (10 dakika sonunda tepsilerin yerlerini değiştirip közlemeye devam edin.)
  2. Sebzeler közlenirken soğanları yemeklik doğrayın. Geniş bir tavaya soğanı, 2 yemek kaşığı zeytinyağını ve biraz tuzu koyun. Tavanın kapağını kapatıp ara sıra karıştırarak kısık ateşte 15 dakika pişirin. 15 dakika sonunda doğradığınız sarımsağı ilave edip kapağı kaldırarak soğanın saldığı tüm suyu çekmesini sağlayın. Domatesleri ekleyip kısık ateşte yoğun bir domatesli sos elde edene kadar pişirmeye devam edin. Piştikten sonra ılınmaya bırakın.
  3. Sebzelerinizi bu arada fırından çıkartıp kağıt havlu serilmiş mutfak tepsilerinin üzerine alın. (sebzelerin sulu olmamaları lazım)
  4. Domatesli sosunuz ılınırken beşamel sosu hazırlayın. Tereyağını tavada eritin. Unu ilave edip 3 dakika boyunca karıştırın. Sütü ve kremayı ekleyip devamlı karıştırarak kaynamasını sağlayın. Kaynayınca altını kısıp 2 dakika daha karıştırın. Daha sonra 5 dakika ılınmasını sağlayın. 5 dakika sonunda yumurtaları, peynirin üçte ikisini, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın.
  5. Fırını 200C'ye getirin. Fırın kabınızı yağlayıp patlıcanları kabınıza dizin. Üzerlerine çok az tuz, karabiber serpin. Patlıcanların üzerine domates sosunu yayın. Domates sosunun üzerine beşamel sosun üçte ikisini yayın. Beşamel sosun üzerine kabakları ve biberleri dizin. Kalan beşamel sosu üzerlerine dökün ve ayırdığınız peyniri beşamel sosun üzerine serpin. Yemeğinizi ısınmış fırında 35 dakika pişirin, servis yapmadan önce 10 dakika oda sıcaklığında bekletin.
  6. not: 1. Eğer daha küçük bir kabın içinde yapacaksanız izleyeceğiniz sıra 1/2 patlıcan + 1/2 domates sosu + 1/3 beşamel sosu + 1/2 kabak + 1/2 biber, malzemeleriniz bitene kadar bu sırayla devam edeceksiniz.
 
İzmirella

İzmirella

Yeni Üye
Üye
Cevap: firinda besamal soslu sebze yemegi

paylaşım için teşekkürlerr canımm..
 

Benzer İçerikler

*MeleK*
Cevaplar
0
Görüntüleme
756
*MeleK*
DeRyAaLı
Cevaplar
0
Görüntüleme
857
DeRyAaLı
DeRyAaLı
ilkimsu
Cevaplar
5
Görüntüleme
1K
feryall
F
DeRyAaLı
Cevaplar
0
Görüntüleme
1K
DeRyAaLı
DeRyAaLı
Üst