Fırında Beşamel Soslu Makarna
Beşamel sosun malzemeleri
- 2 yemek kaşığı margarin
- Yarım su bardağı un
- 2 su bardağı süt
- Tencerede suyu kaynatın. Spagettileri içine atıp 8-10 dakika kadar haşlayın.
- Haşlanmış spagettiyi süzdükten sonra suların iyice gitmesi için süzgeçte bırakın.
- Beşamel sos için bir tencerede unu rengi değişene kadar yağla birlikte karıştırıp kavurun.
- Kavrulmuş unun üzerine yavaş yavaş süt ekleyin. Bu sırada karıştırmaya devam edin. Koyu kıvama gelene kadar çırpın. Bu kıvama ulaştığında ateşten alın.
- Spagetti, beşamel sos ve rendelenmiş kaşarı bir kapta karıştırın. Ardından fırında pişireceğiniz borcamın içine koyun. Üzerini rendelenmiş kaşarla örtün.
- 200 derecede ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin.