Etiketler:
  1. PaSikA

    PaSikA Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Kasım 2007
    Mesajlar:
    19.755
    Beğenilen Mesajlar:
    601
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İstanbul

    Fırında Garnitürlü Pilav

    Konu, 'Pilavlar' kısmında PaSikA tarafından paylaşıldı.

    garnitürlü pilav garnitürlü pilav ceşitleri fırında tavuklu tavuklu MALZEMELER
    250 gr. Bezelye
    2 tane Havuç
    2 orta boy Patates
    1 orta boy Domates
    2 tane limon
    500 gr. Kuşbaşı Et
    3 su bardağı Pirinç

    Tereyağı Tuz
    Karabiber
    Sarımsak tozu
    Soya sosu
    Kekik
    Kırmızı pul biber
    Salça

    HAZIRLANIŞI
    Havuç ve patatesi küçük küpler halinde doğradıktan sonra, tüm sebzeleri bir tencereye koyup üzerine 1 su bardağı su koyarak haşlayın. Haşlama suyunun içine 1 çay kaşığı tuz koyunuz. Sebzeler yumuşadıktan sonra ocaktan alın ve suyunu süzün. Bir yemek kaşığı tereyağını tencerede eriterek, içine kuşbaşı eti, 1 çay kaşığı sarımsak tozu, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kekik, 1 çorba kaşığı soya sosu ve tercihe göre kırmızı pul biber koyarak kavurun. Etler kavrulduktan sonra tercihe göre kabuğu soyulmuş ve küçük parçalara ayrılmış yarım veya tam limonu ekleyin ve 1 çay bardağı su koyarak suyunu cekene kadar pişirin. Yarım saat tuzlu sıcak suda bekletilen pirinci iyice yıkayın.
    1 çorba kaşığı tereyağını tencerede eriterek, içine pirinci koyarak kavurun. Salçalı su hazırlayın ve tenceredeki pirinci örtene kadar ekleyin. Kontrol ederek tuzunu koyun. Suyunu tam çekmeden ocaktan alın (Biraz lapa olmalı). Yuvarlak bir borcamın orta kısmına sebzeleri ve sebzelerin etrafına eti yerleştirin.
    Suyunu tam çekmemiş salçalı pilavı en dışa düzgünce koyun.Üzerine halkalar halinde kesilmiş domates ve limon koyarak fırına verin. 15 dakika 150 derecede pişirin ve sıcak servis yapın.



     
Fırında Garnitürlü Pilav konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. fırında peynirli pilav

    fırında peynirli pilav

    Malzemeler 1 su bardağı Amerikan Pirinci 2 bardak su 2 kaşık soya yağı 1 bardak rende kaşar 2 şeker kaşığı karabiber Hazırlanışı Bir tencerede yağı kızdırın ve pirinçleri göz göz oluncaya kadar kavurun. İçine 2 şeker kaşığı karabiber ekleyin ve karıştırın. Suyunu da ekleyip bir taşım kaynatın. Pirinçler suyunu çekince 20 dakika dinlenmeye bırâkın. Pilavınız hazır olunca bir fırın kabına...
  2. Garnitürlü Pilav

    Garnitürlü Pilav

    garnitürlü pilav hazır garnitürlü pilav ceşitleri konserve bulgur pilavı Malzemeler 1 su bardağı pirinç 1 su bardağı sıcak su 1 adet patates 2 çorba kaşığı tereyağ 1 adet havuç 1 çay kaşığı nane, tuz 3 çorba kaşığı bezelye BRÜKSEL LAHANA: 200 gr. Brüksel lahanası, 2 diş sarımsak, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz Yarım demet maydonoz 1 adet soğan 1 çorba kaşığı zeytinyağ 1 su...
  3. Fırında Etli Pilav

    Fırında Etli Pilav

    etli pilavlar Malzemeler 3 Su Bardağı Pirinç 3 Çorba Kaşığı Tereyağı 3 Su Bardağı Et Suyu 150 gr Kuzu Kuşbaşı 100 gr İnce Kıyılmış Mantar 2 Soğan 2 Domates 1 Fincan Süt 1 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ Tuz Tart malzemesi: 2 Su Bardağı Un 100 gr Margarin 2 Yumurta 1 Limon Suyu Tuz Yemeğin Tarifi Sırasıyla yemeklik doğranmış soğan, et, mantar ve küp şeklinde doğradığınız domatesi bir tavada tereyağı...
  4. Fırında tavuklu pilav

    Fırında tavuklu pilav

    fırında tavuklu pilav firinda tavuklu pilav fırında tarifi tavuk Fırında tavuklu pilav malzemeler.. 2 subardağı pirinç(10 dk sıcak suyla ve tuzla ıslatılmış sonra yıkanmış) 3 kaşık arpa şehriye 4 adet tavuk butu (küçük parçalara ayrılmış) 1adet sogan(incecik doğramış) 1 adet domates(kabuğu soyulmuş küp doğranmış) 2 kaşık tereyağı 4 kaşık sıvı yağ tuz karabiber kimyon 1.5bardak tavuk suyu 1...
  5. Tavuklu garnitürlü şehriye pilavı tarifi

    Tavuklu garnitürlü şehriye pilavı tarifi

    Bu konu; tavuklu garnitürlü şehriye pilavı ile ilgili bilgi vermektedir. Meleklerim son dönemlerde pirinç pilavını nerdeyse hiç pişirmiyorum desem yeridir. Pirinç pilavının saltanatına şehriye pilavıyla son verdik. Biz evde severek yiyoruz ve içine birkaç malzeme katarak daha da zenginleştirince misafirlerim için de soframda ağır bir yemek hazır bulunmuş oluyor. Siz de farklı bir pilav...

Sayfayı Paylaş