Fular Bağlama Tekniklerinden Bazıları Buyrun

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Fular Bağlama Tekniklerinden Bazıları Buyrun
Bu konu; fular bağlama çeşitleri ile ilgili bilgiler vermektedir.


Sevgili melekler, kadınların eskiden beri süregelen ve en çok kullandıkları aksesuarlardan biri fulardır. Küçük eşarplarla bağlanana fularlar, sade bir gömleğe ya da bluza inanılmaz bir hava katabilir. Eskiden çok moda olan ve son yıllarda tekrar günyüzüne çıkan fularlar artık gençlerin boyunlarından da inmiyor. Biz de bu sayfamızda sizlere çeşitli fular bağlama tekniklerini tarif etmeye çalışacağız...




fular-37f.jpg




Uzun eşarp, ince uzun bir dikdörtgen oluşturacak şekilde iki kez katlanır. Sonra tam ortadan enine katlanır. Boyna yerleştirilir. Açık uçlar boynun arkasından dolanarak katlı ucun içinden geçirilir ve öne doğru salınır.


Kare eşarp, karşılıklı iki ucundan zarf şeklinde katlanır. Katlı kısımlar içe gelecek şekilde ikinci bir katlama yapılır. Eşarp boyna yerleştirilir ve üst üste iki düğüm atılır. Uçlardan biri öne, diğeri arkaya doğru sarkıtılır.


Uzun eşarp, ince uzun bir dikdörtgen oluşturacak şekilde üçe katlanır. Boyna konularak bir ucuna eşarp yüzüğü geçirilir. Diğer uç enine plise yapıldıktan sonra yüzükten geçirilir. Pliseli kısım ortalanır ve fiyonk şekli verilir.



Kare eşarp, üçgen şeklinde katlanır. Eşarp, katlanan kenar yukarı gelecek biçimde boyun altına yerleştirilir. Katlanan kenarın iki ucu, boynun arkasında birleştirilerek düğüm atılır.


Kare eşarp, üçgen şeklinde katlanır. Eşarp, katlanan kenar yukarı gelecek biçimde sırta yerleştirilir. Omuz üstünden öne doğru sarkıtılan iki uçtan birincisi, ortasından eşarp yüzüğüne geçirilir. Sonra diğer uç, yine ortasından, birinciye çapraz olacak şekilde yüzükten geçirilir.


Kare eşarp, üçgen şeklinde katlanır. Eşarp, kadanan kenar yukan gelecek biçimde sırta yerleştirilir. Omuz üstünden öne doğru sarkıtılan iki uçtan biri eşarp yüzüğüne geçirilir. Diğer uç plise yapılır ve bu bölüm de yüzükten geçirilerek boyna yerleştirilir.


Kare eşarp, üçgen şeklinde katlanır. Eşarp, katlanan kenar yukarı gelecek biçimde boyun altına yerleştirilir. Kadanan kenarın iki ucu, boynun arkasında birleştirilerek düğüm atılır. Üçgenin önde kalan orta kısmı uç gibi çıkarılarak eşarp yüzüğünden geçirilir. Eşarp boynu sarana kadar uç çekilir.


Uzun eşarp, ince uzun bir dikdörtgen oluşturacak şekilde ikiye katlanır. Boyna konularak bir ucuna eşarp yüzüğü geçirilir. Diğer uç enine plise yapıldıktan sonra yüzükten geçirilir. Plise açılır ve oluşan dalgalar omuzun yan tarafına alınır.


Uzun eşarp, ince uzun bir dikdörtgen oluşturacak şekilde ikiye katlanır. Boyna konularak düğüm atılır. Üstte kalan uç, düğümün arkasından dolanarak öne getirilir ve yerleştirilir.


Kare eşarp, karşılıklı iki ucundan zarf şeklinde katlanır. Katlı kısımlar içe gelecek şekilde ikinci bir katlama yapılır. Ortaya gelecek şekilde boş bir düğüm atılır. Sıkıştırılan düğüm çenenin altına gelecek şekilde, eşarp boyna yerleştirilir. Uçlardan biri boynun arkasından dolanarak öndeki düğümün içinden geçirilir, ikinci uç diğer taraftan dolanarak düğümün içinden geçirilir. Fiyonk şekli verilir.
 
Geri
Üst