Gardırobunuzun düzeni

M

Misafir

Forum Okuru
Gardırobunuzun düzeni
Gardırobunuzu düzenlemenin zamanı geldi ama bir türlü neyi atacağınıza karar veremediniz. O halde aşağıdaki önerilere bir göz gezdirin isterseniz...
evde9cf.jpg


* Aldınız ama giymediniz... Vitrinde çok beğenip, dünyanın parasını verdiğimiz kıyafetler, gardırobun derinliklerinde kaybolup gider. Yapılacak en iyi şey onu birine hediye etmektir. Giyilmediği için de yepyenidir zaten.

* Aldığınız kıyafet çok büyük, küçük ya da biçimsiz. Ondan hemen kurtulun. Çok yer kaplamasının yanı sıra özgüveninize de zarar verebilir.

* Birbirine benzer giysiler, gardıroptan ilk çıkarılması gereken parçalardır. En çok giydiklerinizi tespit edip tutun, gerisi zaten fazlalık.

* Her zaman giymek için en iyi zamanı beklediğiniz 'fantezi' bir kıyafetiniz var mutlaka. Güvenli bir yerde gizlediğiniz ve ne yazık ki toz tutmuş uçuş uçuş bir elbise ya da... Listenin ilk atılacaklarından...

* Kirlenen, rengi solan ve sizi her seferinde terleten sentetik bir bluza da ihtiyacınız yok. Ya da bacaklarınızı kaşındıran yün bir pantolona...

* Ne zaman giyseniz harika hissettiğiniz birkaç tane 'en iyi' giysiniz vardır mutlaka. İşte bunlar kesinlikle saklanacaklar!

* Size özel bir kişiyi, yeri ya da zamanı hatırlatıyorsa giysinizi atmayın ama bunun da bir sınırı olmalı. "Bir çift kirli çorap saklıyorum" da olmaz...

* Kalın yün kazak ya da bir parkadan bahar temizliğinde kurtulmak çok cazip görünebilir. Yılda sadece bir kez giyseniz bile bunların gardırobunuzda her zaman bir yeri olması gerektiğini unutmayın.

* Bir modacının imzasını taşıyan bir parçaya sahip olmak harika bir duygudur. Yıllar geçtikçe değeri artar ve sıkıldığınızda, aldığınız fiyatın çok üstünde bir fiyata satabilirsiniz. En olmadı torunlarınıza saklarsınız.

* Modası geçti diye hemen bir kıyafetten kurtulmaya çalışmayın. Bir terzi onu nefes kesen bir bluza dönüştürebilir.
 
Geri
Üst