Gaz problemi için kimyonu nasıl kullanabilirim?

  • Konbuyu başlatan emzirenaanne
  • Başlangıç tarihi
E

emzirenaanne

Forum Okuru
Gaz problemi için kimyonu nasıl kullanabilirim?

Gaz problemi için kimyon melek kadınlar kulubü gaz problemi için kimyon forum'da.​

Kızlar emziriyorum ve bebeğimin çok gazı oluyor sanırım benim yediklerimden geçiyor olacak çocuk bazen bacaklarını kendine çekiyor o kadar yani. Rezene çayı filan içiyorum ama gaz yapan yiyeceklerden de çok yememeye çalışıyorum ama yine de gazı oluyor bebeğimin. Ne yapsam kimyon iyi geliyor diyorlar. Hatta yemeklere filan da atmak iyiymiş ama. Gaz problemi için kimyonu nasıl kullanabilirim fikir verebilir misiniz?
 
Merhaba
Yenidoğan bebeklerde gaz problemi gaz sancısı gibi problemlerin olması doğaldır ama anneler özellikle emzirdikleri için bu konuya daha dikkat edebilirler. Yemeklerinizi ona göre tercih edebilir özellikle rezene ve kimyon çayı içebilirsiniz. Gaz problemini biraz olsun rahatlatacaktır. Yediğiniz yemeklerin içine de kimyon atarak tüketebilirsiniz. Özellikle ilk kez anne olduysanız bu konuda bilgilenmeniz gerekmektedir. Sütünüzü verirken tam yatar pozisyonda değil bebeğinizi hafif başını midesinden yüksek konumda tutunuz. Süt verir vermez hemen yatırmayın sırtına hafif hafif vurarak gazını çıkarmasını sağlayınız. Meme değişimi yaparken de aynı şekilde olmalı. Yine siz kendiniz rezene ve kimyon çayı içebilirsiniz. Ara sıra bebeğinizi sırt üstü durumdayken bacaklarını karnına doğru yavaş yavaş hareket ettirin çok rahatlayacaktır. Yine siz bebeğin yanında iken yüz üstü yatmasını sağlayabilirsiniz. Bu şekilde kesinlikle yalnız bırakmayınız. Gelelim gaz problemi için kimyon nasıl hazırlanır.

''Gaz sancısı için kimyon çayı tarifi''​

  • 1 çay kaşığı toz kimyon
  • 1 su bardağı kaynar suyun içine atın bir taşım kaynatın
  • Süzerek ılık şekilde tüketin
Kimyon çayını yemeklerden 1 saat sonra filan tüketebilirsiniz. Bebeğiniz de bu şekilde rahatlayacaktır. Bebeklerde gaz sancısını başka ne türlü önleyebilirsiniz. ''Bebeklerde gaz sancısını engellemek için öneriler'' yazımızda detaylara ulaşacaksınız.

 
Geri
Üst