GDO'lu Gıdayı Nasıl Anlayabilirsiniz?

TİTAN

*Melekler Mekanı*
GDO'lu Gıdayı Nasıl Anlayabilirsiniz?
gdo'lu besinler
gdo'lu besin nasıl anlaşılır





Sevgili melekler, son yıllarda öne çıkan ve önem gören konulardan biri de gdo'lu besinler. GDO, genetiği değiştirilmiş gıda anlamına geliyor ve bu gıdalar insan vücuduna uzun vadede son derece zararlı. Konya il tarım müdürlüğünde alınan bilgilere göre yapılan araştırmalar şunu gösteriyor ki, gdo'lu besinlerden uzak kalabilmek için öncelikle besinlerin mevsimlerine dikkat etmek gerekiyor.


gdolu_cilek-23e.jpg



Mevsimi dışındaki bazı besinler:

Örneğin domates 15 ekim/ 10 kasın ve 10 nisan / 5mayıs

patlıcan 15 kasın/15 mayıs arası

kabak ise 1 kasım ile 15 mayıs arasında tüketilememesi gerek…



GDOlu Olmayan Besin Nasıl Anlaşılır?

Domates : Kestiğimiz zaman içerisi boş ise, meyvenin ucunda sivri memeler oluşmuş yada meyvenin şekli şemali bozulmuşsa aşırı derecede hormona bulanmış olduğu anlaşılır. Bir de hormonlu olan domatesi dikine kestiğimizde ortasında bembeyaz bir tabaka görürsünüz.

Salatalık: şekilsiz, bir tarafı kalın bir tarafı ince veya yanyana yapışıkbir şekilde olur.İçii tamamen sünger gibi ve çekirdekçiği koflaşmış gibidir.Lezzetsizdir.

Patlıcan:İlk olarak şekilsizdir, Yanlarında meme gibi şişkinlikler yada salatalıkta olduğu gibi çift sebze oluşumu vardır ve etli bölümü süngerimsidir

Patates: meyvenin şekli bozuk, patates yumrularında yapışıklık ve küçük yumrular vardır. Eğer aşırı hormon kullanımı varsa patatesin içinde kararmalar görülebilir.

Çilek: Fazla büyüktür, yapışık meyve görünümündedir ve ısırdığımızda içi bomboştur.

Karpuz: Çekirdeğin olduğu bölüm boştur ve yendiğinde yüksek miktarda nişasta kokusu gelir.

Biber: Aşır derece büyül ve etlidir. Çekirdek kısımı bomboş, etli bölümünde ise domates gibi beyazlı bir kısım görülür.”
 
Geri
Üst