Gebe kaldığımı öğrendim antidepresan kullanabilir miyim?

  • Konbuyu başlatan Hediyederman
  • Başlangıç tarihi
H

Hediyederman

Forum Okuru
Gebe kaldığımı öğrendim antidepresan kullanabilir miyim?

Gebelikte antidepresan kullananlar melek kadınlar kulübü gebelikte antidepresan kullanımı forum'da.​

Arkadaşlar daha yeni hamile olduğumu öğrendim bu sürpriz bir gebelik aslında gebelik istemiyordum planlanmış bir şey değil yani. Daha öncesinde kullandığın psikiyatrist doktorun verdiği panik atak için kullandığım ilaçların vardı şu an mecburen bırakmak zorunda kaldım gebelikte antidepresan kullanılır mı kullananlar var mı merak ediyorum gerçi doktoruma da danışacağım ama yine de sormak istedim.
 
Merhabalar
Sürpriz bir gebelik ne kadar güzel inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız. Tabii buradaki konu gebelikte antidepresan kullanılır mı kullanılırsa ne olur? Bana kalırsa da gebeliğiniz de antidepresan ya da herhangi bir masum ağrı kesici bile olsa kullanmamakta fayda var yani doktorunuzun önermediği hiçbir ilacı kullanmamalısınız. İlacı veren doktorunuza gidip görüşebilirsiniz sizi alternatif çözümler önerecektir mutlaka. Yani zararı da olmaz denilse bile ben gebelikte herhangi bir ilaç kullanımından yana değilim tabii ki doktorunuz nasıl takdir ederse ne şekilde önerirse o şekilde devam edebilirsiniz. Zaten doktorunuzla siz de sıkıntı ya da hastalığınızla alakalı büyük bir problem görürse ona göre bir tedavi yöntemi uygulayacaktır. Nette araştırdığım kadarıyla gebelik sırasında kullanılan doktorunuzun önerdiği antidepresanlar bebeğe zarar vermiyormuş anne adayları ne kadar da korksalar bu tür bazı ilaçlar hamile anne adayları tarafından güvenle kullanılabilirmiş bebek üzerinde de herhangi bir problem oluşturmuyormus.

Gebelikte ilaç kullanımı ile alakalı kafanızda bir soru işareti varsa hemen aşağıdaki linkimizi inceleyebilirsiniz. "Gebelikte ilaç kullanımının zararları nelerdir" konumuzu detaylıca linkten inceleyebilirsiniz

 
Ben bi ara psikoloğa gidiyordum hamile kalmayı düşündüğümü söylediğim zaman ilaç vermedi iyi olmaz dediydi
 
Muhtemelen sorunuzun cevabı kullandığınız antidepresana bağlı olarak değişecektir. Yinede bildiğim kadarı ille bırakılması gerekiyırsa bile dr kontrolünde yapmak gerekiyor. Yani en doğrusu dr'unuza danışmak. Bu arada bebiş haberiniz hayırlı olsun. Tüm sıkıntılarınız umarım son bulur
 
Selamlar hayatım, gebelikte antideprasan kullanılır mı diye sormuşsun fakat buna en iyi doktorun karar verecek. Antidepresan ilacını veren doktorun ile hamileliğini takip edecek doktorun vereceği ortak karar ile devam etmene ya da bırakmana karar verceklerdir. Bence gebelikte her türlü ilacın kullanımı sakıncalı ama doktorlarınla görüşmende fayda var kendi başına bence devam etmemelisin. Tabi şimdi tatil doktorla görüşemezsin. Telefonla ulaşmayı dene ulaşamazsan durumunu kendin takip et kullanmanı gerektirecek durum yok ise kullanma ya da mecbur isen kullanmaya hayatım biraz azalt dozajı derim ben.

Allah kucağına almayı nasip etsin inşAllah.
 
Geri
Üst