Gebeliğin erken döneminde kasık ağrısı nedenleri ?

Editör

Administrator
Gebeliğin erken döneminde kasık ağrısı nedenleri ?
Hamilelik döneminde kasık ağrısı sebepleri neden oluyor ? gebeliğin ilk ayında kasık ağrısı neden olur ?

Düzenli olarak büyüyen rahim ve rahmi karın boşluğuna dik tutan bağlarda gerilmeye sebep olur. Bundan dolayı meleklerim anne adayları bu gerilmeleri kasık yada bel ağrısı olarak tabir edilen şekilde hissederler. Rahimdeki kasılmalar ve bebeğin ani şekilde yaptığı hareketleri anne adayları tarafından kasık ağrısı, kasığım ağrıdı olarak değerlendirilir.
84dee2badaf1ca.jpg

Bu şekilde ağrıların, hamileliğin ilk sürecinde olması son derece normal olarak kabul edilir. Hatta bu ağrıların aniden durması durumunda, " gebeliğimde büyüme mi olmuyor " şeklinde yorumlanabilir ki bu durumda doktora gitmenizde fayda var.

Gebeliğin ilerki aylarında büyüyen bebek ve karın kısmında daha çok olmak üzere gebelikteki kilo artışı anatominin yapısını bozarak bel ağrılarınasebep olur, bu durumda kasıklardaki ağrıları gidermek ve azaltmak adına ayaklarınızı karnınıza çekerek yatın ve mutlak suretle istirahat edin.

Mağnesium ve kalsium içeren ilaçlar ve besinler, bu tip ağrıları azaltacaktır. Bu ilaçlarıda doktor tavsiyesi ile kullanabilirsiniz.
 
Geri
Üst