Gebelik Boyunca Şu 8 Egzersizi Yapabilirsiniz...

T

TİTAN

Forum Okuru
Gebelik Boyunca Şu 8 Egzersizi Yapabilirsiniz...
gebelikte egzersiz
gebelikte hangi egzersizler yapılabilir


Sevgili melekler, gebelikte egzersiz doktorların da tavsiye ettiği, hem bebeğe hem de anneye faydalı bir aktivitedir. Bebeğin genel sağlık durumunun iyi olması açısından son derece faydalı olan egzersizler aynı zamanda annenin de daha fit ve zinde olmasına olanak veriyor. Peki gebelikte hangi egzersizler yapılabilir diye soracak olursanız onun cevabını da makalemizde veriyoruz, buyrun.. :)


gebelikte_egzersiz-3e.jpg



Yoga

Hamilelik sürecinde günümüzde yapılan en popüler egzersiz, yoga! Hamilelik yogası başlığı altında açılan birçok yoga sınıfı var. Derin derin nefes alıp üzerinizde oldukça pozitif bir hava oluşmasına katkıda bulunabilir, bebeğinizin de rahatlaması ve gevşemesini sağlayıp birlikte stresten uzaklaşabilirsiniz.

Yüzmek

Hamilelere uygun mayonuzu giyip soluğu deniz ya da havuz kenarında almaktan da çekinmeyin. Yüzmek, hamileler için oldukça faydalı olan bir başka egzersiz hareketi. Suyum hem kaslarınız hem de dolaşım sisteminiz üzerinde oldukça önemli katkıları var. Bel ve sırt ağrılarınız için de oldukça faydalı. Yüzmek, gebeliğe bağlı mide bulantısını da azaltabiliyor.

Yürüyüş

Aklınıza her geldiğinde yapabileceğiniz, en pratik egzersiz yöntemlerinden biri olan yürüyüş, özellikle hamileler için son derece faydalı. Nefes almanızı kolaylaştırıyor, bağırsakların daha hızlı çalışmasını sağlıyor ve doğumu kolaylaştırdığı söyleniyor.

Pelvik (Kegel) egzersizleri

Hamileler için olmazsa olmaz egzersiz hareketlerinden biri de pelvik taban kaslarınızı çalıştıran egzersizler. Dünyaca ünlü Jinekolog Dr. Arnold Kegel'in tanımladığı ve kendi adını verdiği bu egzersizler, vajinal kasların güçlendirilmesi için oldukça önemli. Bu da çok daha rahat geçecek bir doğum anlamına geliyor.

Koşmak

Size biraz şaşırtıcı gelebilir fakat özellikle gebe olmadan önceki yaşamlarında koşuya yer veren kadınların hamilelik sürecinde 'doktorlarından onay almaları halinde' hafif tempo koşu yapmaları, çok daha rahat bir gebelik geçirmelerini destekliyor...

Dans etmek

Hem esneklik kazanmanız hem de kaslarınızı kuvvetlendirmeniz için hamilelik esnasında dans etmeniz de oldukça yararlı. Dans etmek, müzikle yapılıyor olduğundan moral açısından da destekleyici olacaktır ki bu, karnınızdaki bebek için oldukça önemli.

Pilates

Kaslarınızı ve özellikle de sırt bölgenizi güçlendiren Pilates de hamilelik sürecinde çokça tercih edilen bir egzersiz tipi. Pilates'e yeni başlıyor olun ya da olmayın, hamilelere yönelik oluşturulmuş bir Pilates sınıfına dahil olmanızı öneririz.

Tai Chi

Meditasyon ve yoga tekniklerinin bir karması olan Tai Chi, kas gücü yerine bedeninizdeki iç enerjiyi harekete geçiriyor ve vücudunuzdaki koordinasyonu artırıyor. Kişiyi sağlıklı ama en önemlisi de huzurlu ve sakin yapan Tai Chi de hamileler için faydalı olabilir.
 
Geri
Üst