Uzman SühaN

Administrator
Gebelik kesem görülmedi nedeni nedir?
Gebelik kesem görünmedi diyenlere nedenlerini bu konumuzda anlatıyoruz. Şimdi sizler ERKEN GEBELİKbelirtilerini geçtiğinize ve hamile olduğunuza göre lütfen yazımızı takip ediniz.
Bir çok kadının hayalidir anne olmak..Hamile olduğunu öğrenip buna inanamayan anne adayları hemen bir kadın doğum uzmanına koşar.Yapılan incelemeyle bebeğin kesesi bazen görülür bazen görülmez.Sağlıklı bir gebelikte kesenin geç görülmesi normaldir.Boş gebelik,kimyasal gebelik ,geç döllenme gibi sağlıksız gebeliklerde kese görülemiyebilir..



Keseyi ilk muayenede göremeyen annne hayli endişelenir .Gerek internetten gerekse eş ve dosttan kulaktan dolma bilgilerle kafasını iyice bulandırır.Bizde anne adaylarının bu endişelerine açıklık getirmek adına gebelik kesesi hakkında bir araştırma yaptık.Gebelik kesesi neden geç görülür, gebelik kesesi neden görülmez işte tüm detaylar bu yazıda..

gebelik kesesi.jpg


GEBELİKLE İLGİLİ TÜM KONULAR BU LİNKTE

Sevgili anne adayları Gebelik kesesi kanda gebelik tespit edildikten hemen sonra ultrasonda izlenemez.Gebelik kesesinin ultrasonda görülebilmesi için rahime yerleştikten sonra gebeliğin 10-15 gün büyümesi gerekir. Gebelik kesesi en erken 4,5 -5 haftalık gebelik olduğunda transvajinal ultrason ile görülebilir.Gebelik kesesinin görülemediği diğer yaygın bir durum gebeliğin çok küçük olmasıdır. Gebeliğin küçük olduğunu hcg değeriyle anlayabiliriz.Kese büyüdüğü zaman ultrasonda görülür.Gebelik kesesinin görülemediği en sık durumlardan biride düşüktür.Düşük gerçekleşmiş ise kese görülmez.Hcg değeri 3000-4000 düzeylerine vardığında yani 6 haftalık gebelik olduğunda gebelik kesesi karından ultrason ile izlenebilir.Bebeğin kalp atışlarınıda 6 hafta 4 günlük iken duyabilirsiniz.Gebeliğin 8. haftasında da bebeğin hareketleri görülebilir.



Özetle ; İlk muayenede öncelikle gebeliğin varlığı ultrason veya gebelik testleri ile kesinleştirilir. Gebelik kesesinin ultrasonda izlenebilmesi için rahime yerleştikten sonra gebeliğin 10-15 gün büyümesi gerekir.Yani gebe olduğunuzu öğrendikten sonra doktor muayenesinde hemen kese görülemeyebilir.Gebelik kesesi en erken 4,5 ,6 haftalık gebelik olduğunda transvajinal ultrason ile görülebilir.Vajinal ultrasonda 4.haftadan itibaren gebelik kesesi, 5. haftada ise embriyo görülebilir..Keseyi göremediğiniz zaman hemen üzülmeyin.Her gebeyle kendinizi kıyaslamayın.Gebelik kesesinin ilk muayenede görülmemesi normaldir.Gebeliğiniz 4-5-6 haftaya geldiğinde keseyi görürsünüz.Bu süreçte hekim kontrollerinizi aksatmayın.


Ultrason muayenesi karından ve vaginadan olmak üzere iki farklı şekilde yapılır. Gebeliğin 5. haftasında vaginal ultrasonda gebelik kesesinin görülmesi mümkündür. Eğer beklenen adetin üzerinden 1 hafta geçtiyse, yani bir hafta adet gecikmesinde vajinal ultrason ile (teknik adı Trans Vajinal Ultrason) gebelik kesesini görmek mümkündür. Karından bakılan (bildiğimiz abdominal ultrason) ultrasonda ise gebelik kesesinin görülebilmesi için gebeliğin en az 6. haftasında olmanız gerekmektedir.

Ultrasonda ilk olarak gebelik kesesi (gestasyonel kese) görülür. 5. ve 6. haftada bebeğin kendisi değil, gebelik kesesi görülebilir.

Gebeliğin ilk döneminde itibaren, gebeliğe has olan HCG hormonu (Human Choriyonik Gonadotropin) salgılanmaya başlanmıştır. Zamanla bu hormonun miktarları artmaya başlar. Öncelikle kandaki HCG miktarı, sonrasında da idrardaki HCG miktarı artacaktır. Gebelik testi yaparken idrardaki HCG miktarının belli bir düzeye erişmesi gerekir.

5. haftadan itibaren vaginal ultrason ile gebelik kesesinin görülebilmesi için kanda HCG hormonu değerinin 500-1000 IU/mL miktarına ulaşması gerekir. Karından yapılan ultrasonda ise HCG hormonu değerinin 5000 IU/ml değerine yükselmesi gerekir.

Bebeğin Kalp Atışları Ne Zaman Duyulur?

Karından yapılan ultrasonografi sayesinde 6 hafta 4 günlük bir bebeğin kalp atışları gözlemlenir. Gebeliğin 8. haftasında da bebeğin hareketleri görülebilir. Vaginal ultrason ile yaklaşık 6 gün önceden bunları gözlemlemek mümkündür.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba ; Gebelik kesesi gebeliğin 5- ve 6 cı haftasında görülür.Boş yere evham yapmayın..
 
Merhaba, adetimden 3 gün sonra sürtünmeyle olan ilişkimin ardından tahmini gebelik haftası 8. Haftadayken karından ultrasonla muayene oldum bu arada adete benzer kanamam oldu idrar testlerim negatif çıktı ultrasonda sıkışık olmadığım için çok net görünmemiş ancak kese yok dedi doktor 8. Haftada görünmeyebilir mi adetin hemen sonrası geç döllenme olma ihtimali varmı ve bu ultrason sonucuna güvenebilir miyim? Şimdiden çok teşekkürler..
 
Merhaba Gebeliğin 5.5 haftaya oldu HCG 4770 çıktı vajinal ultrasonla kese görülmedi sebebi nedir çok canım sıkılıyor. Aydınlatabilirmisiniz
 
Geri
Üst