Gebelik sonrası kilo verenler yardım edin

  • Konbuyu başlatan kilolu loğusa
  • Başlangıç tarihi
K

kilolu loğusa

Forum Okuru
Gebelik sonrası kilo verenler yardım edin
Hamilelikten sonra kilo verenlerden yardım istiyorum. Arkadaşlarım ben gebelik süresince inanılır gibi değil ama tam tamına 30 kilo aldım. Çocuğum sağlıklı olsun diye deyim yerinde ise değirmen taşı gibi öğüttüm. Şimdilerde ne yapacağım tam bilemiyorum. Kilolarınızı hamilelik sonrasında nasıl verdiniz neler yaptınız sporsa hangi spor lütfen bana bu konuda yardımcı olur musunuz.
Acil kilo vermem lazınm, öyle doktor tavsiyesinden ziyade kilo verenlerin neler yaptığını bilmek istiyorum bana yardımcı olur musunuz ?
 
Merhabalar değerli misafirimiz, gebelik sürecinde aslında siz tam olarak doğrusunu yapmışsınız diyemiyoruz. Zira gebelikte beslenme listesi konumuzda sizler için güzel menüler hazırlamış ve bu süreçte kilo almamanız için neler yapmanız gerektiğini anlatmıştık. Hamilelik döneminde kilo verme konusu da ayrıca sizin için yardımcı olacak diye düşünüyorum. ( artık yapacak bişey yok bir dahaki hamilelik döneminde bu konuyu okursanız size yardımcı olacaktır )

Sitemizde gebelik sonrası kilo verenler konunuza yazacaktır emin olabilirsiniz. Her türlü gebelik ile ilgili soruların tamamını sizler bizlere gönderebilirsiniz.
 
Hamilelik kilosu eminim ki birçok kadının en büyük sıkıntısı. Hatta bazı kadınlar doğumdan sonra sanki hiç doğurmamış gibi kilolarını verirken ne yazık ki bazıları için bu durum hiç de kolay olmuyor. Ben de üç gebelik boyunca çok fazla kilo alanlardanım. Son gebeliğim ikiz gebelik şu an dört çocuk annesiyim. Toplam da üç gebelikte 71 kilo aldım ve hepsini de verdim. Nasıl verdin diye soranlar olacaktır inanın ben hiçbirşekil de diyet de yapmadım sanırım biraz da bünye meselesi diyebilirim.
Kilo vermek isteyen yeni anneler için en büyük ve işe yarar tavsiyem bebeklerinizi mutlaka emzirin çünkü en çok kaloriyi emzirme işlemi sırasın da yakıyorsunuz. Hatta bazı yanlış düşüncelerle sırf zayıflamak için bebeğini sütten kesenler bile var, Yapmayın kızlar bu çok yanlış bir düşünce öyle çok sıkı diyetlere de girmeyin ve bebeğinizi sağlıklı beslenmesinden mahrum etmeyin. Günümüz de anne adayları eskiye göre çok daha bilinçli hatta gebelik boyunca bir diyetisyene giderek hem sağlıklı bir şekil de besleniyorlar hem de kilo almıyorlar daha doğrusu gebelik boyunca almaları gereken kiloyu alıyorlar. Gebelik te çok fazla kilo alıyorsanız mutlaka diyabet testi yaptırın çünkü şeker hastaları da istem dışa gebelik de kilo alabiliyor... Önce bebeğinizin sütü, daha sonra sağlıklı bir diyet ve spor ile fazla kiloları atabilirsiniz.
 
Vallahi öncelikle selamlar herkese hamilelikten sonra kilo verme için kesinlikle bir kere bebeğin emiyor ise onu en az bir yıl emzireceksin. Zaten acele etmemen gerekiyor. Bebeğine güzel süt olsun diye yiyeceğin besinler bebeğini besleyecek ve o emdikçe aslında sende kilo kaybedeceksin. Hemen hamilelikten sonra ben kiloy vereyim, doğum sonrası kilolarım gitsin diyorsan bir kere hata yapmış olacaksın.

Bence en az altı ay bebeğini emzirdikten sonra gerek buradaki yorumlar gerek ise doktor kontrolü ile kilo vermen gerekiyor. Ev işlerini kendin yap temizlikçin var ise biraz kendin daha fazla çalış, bu aynı zamanda daha fazla kalori yakmana neden olacaktır.
Ha baktın bebek biraz büyüdü kendin spor yapabilirsin. Ama lütfen bebeğini emzirirken şimdilik kilolarını bence düşünme. Bi emmeden kes sonra ne istiyorsan yap. Bu arada bebeğini allah analı babalı büyütsün, darısı olmayanlara inşallah :)
 
Merhabalar 5 ay önce section ile doğum yaptım eve ciktigimda 72.5 kiloydum suan 62.5 kiloyum benim tavsiyem bebek emziriyorum diye çok fazla tatli vs yemeyin sağlıklı sutunuz için yeterli şekilde beslenın bende emziririyirum ama çok dikkatli besleniyorum ve ayrıca günde 3 lt şu içiyorum .suana kadar verdiğim kilolari sporla desteklemedim zaten 1.75 boyu m var 3 kilo fazla m kaldı ..en önemlisi emzirirken düzenli beslenmek sonra kendiliginden gidiyor zaten .sen emziren annesin çok yemelisin sözünü unutun lütfen ...
 
Geri
Üst