Gebelik testi gebeliğin kaçıncı haftası doğru sonuç verir ?

Uzman SühaN

Administrator
Gebelik testi gebeliğin kaçıncı haftası doğru sonuç verir ?
Melekler Mekanı Forum sitemize gelen soruların yaklaşık yarısı , hamilemiyim , acaba hamilemiyim, hamile olabilirmiyim, hamile kalmış olabilirmiyim ,gebelik testim negatif hamilemiyim,gebelik testim pozitif hamilemiyim tarzın da . Gelen soruların hepsine temkinli ve aydınlatıcı yanıtlar veriyoruz. Aynı soruların sıklıkla gelmesin den ötürü gebelik testi ile ilgili bilgilerin yer alacağı bu makalemizi yazma gereği duyduk .





gebelik tetsi.jpg


Ne zaman hamile kalınır ?


Üreme problemi olmayan kadınlarda iki mensin ortasın da yumurtlama gerçekleşir ve bu günlerde birlikteliğin olması gebe kalma şansını artırır. Altın günler dediğimiz bu günleri takip ederek sizde gebeliği sağlayabilirsiniz.

Gebelik nasıl anlaşılabilir ?

Hamile olup olmadığınızı 3 yolla öğrenebilirsiniz. Biri idrarda gebelik testi , diğeri kanda bakılan HCG testi , diğeride ultrason ile gebelik testidir.


Gebelik testi ne zaman yapılır ?

Bu sorunun cevabına dikkat edin. Çünkü sıklıkla aynı yanıtı vermemize rağmen önerilerimiz dikkate alınmamaktadır. Gebelik tstleri adet gecikmesi olmadan yapılmamalıdır. Çünkü adet gecikmesi olmadan yapılan testler yanlış sonuçlar vermektedir. Beklenen adette en az 3 en fazla 7 gün gecikme olursa test yapılmalıdır. Gebelik belirtilerine göre hamilelik teşhisi yapılmaz. İdrardan yapılan testler her zaman güvenli değildir. Taşınma esnasında darbe alınması, kullanım tarihinin geçmesi ve kullanılan bazı ilaçlar idrar testinin sonucunu etkileyebilir. HCG yani kanda gebelik testi en doğru sonucu verir. Test sonucunuz negatif ve hala adet olmadıysanız testi bir kaç gün içinde tekrarlayıp sonucuna göre hekime görünün.

Adet gecikmesi sadece hamileliktenmi olur ?

Hayır. Adet gecikmesi sadece gebelikten ötürü olmaz. Adet gecikmesi hormonal , rahim kaynaklı bir sorun ,stres, mevsim dönüşleri, kist , kullanılan bazı ilaçlardan ötürü de olabilir. Bu yüzden her adet gecikmesini gebeliğe yormamak lazım.

Kanda gebelik testi aç karnınamı yapılır ?

Kanda gebelik testini aç karnına yada tok karnına yaptırabilirsiniz. Günün her saatinde kanda gebelik testi yapılmalıdır. Test sonucu laboratuvara göre değişmekle birlikte genellikle 1-2 saatte çıkmaktadır.

Sevgili hanımlar gebelik testi makalemizde anlattığımız gibi adet gecikmesi olunca yapılır. Gecikme olmadan adete 1 hafta yada bir kaç gün kala test yapmanız yanlış sonuç almanıza neden olur. Bu durumda biraz sabırlı olmanız gerekiyor. Yapılan gebelik testleri sonucu pozitif ise hiç beklemeden ilk hekim kontrolüne başlayınız. Dileyen her kadının anne olması dileği ile..
 
idrardan gebelik testi yapıcak olanlar şuna dikkat etsin. Sabahın ilk idrarıyla test yapılırsa daha iyi olur. Gün içinde aşırı sıvı tüketimi test sonucunu etkileyebilir
 
slm adetime 2 gün var yumurtlama günlerinde ilişkiye girdim sabah test yaptım her ikisinde ikinci çizgi silik çıktı acaba hamilemiyim
 
Gebelik testinde ikinci çizginin silik çıkması gebelik olarak değerlendiriliyor. Test sonuçlarınıza göre hamilesiniz. Durumunuzdan emin olmak için hcg testi yapın, net sonucu alırsınız.
 
Geri
Üst