Gebelik testi pozitif ama gebelik belirtisi yok bu normal mi ?

Uzman SühaN

Administrator
Gebelik testi pozitif ama gebelik belirtisi yok bu normal mi ?
Hamilelik testiniz olumlu sonuç veriyor mu? Fakat erken hamilelik belirtilerini hissetmiyor musunuz? Sağlık durumunuz hakkında endişeli misiniz? O zaman doğru yerdesiniz, merak ettiğiniz bu soruların yanıtını size tüm detaları ile vereceğiz. Kadınlar hamilelik aşamalarına farklı tepkiler verir. Hiç bir kadın aynı semptomları yaşamaz. Bazılarınız hamilelik belirtilerini erken dönemde yaşarken, bazıları daha sonra yüzleşebilir. Gebeliği doğrulamanın iki yolu vardır biri gebelik testi yapmak diğeri doktora görünmek. Gebelik testi pozitif çıktı ne yapmalıyım diye soran ziyaretçilerimize bir kadın doğum uzmanına görünmelerini tavsiye ediyoruz. Bazı hamilelik testleri hamileliğin erken döneminde HCG'yi tespit eder. Ancak hamilelik testi pozitif çıkıp hamile olmayanlar da vardır. Bunun nedeni evde yapılan idrardan gebelik testlerinin bazı koşullardan dolayı yanlış sonuç vermesidir. Peki hiç bir belirti olmadan gebelik mümkünmüdür ? Tabiki mümkündür.Semptomsuz hamilelik oldukça sık görülen bir durumdur ve endişelenmenize gerek yoktur..





gebelik testi sonuçları.jpg





Bildiğiniz gibi gebeliğin bir çok belirtisi vardır. Adet gecikmesi,mide bulantısı,yorgunluk , sık idrara çıkma, gögüslerde hassasiyet vs vs. Her kadın hamilelik sırasında farklı deneyimler yaşar ve bu nedenle belirti yaşamadığınızda endişelenmeyin ve bu septomsuz gebeliğin tadını çıkarın. Bazı hamile kadınların hiçbir semptom olmadan hamile olan 7 haftaya kadar ulaştığı bilinmektedir . Bundan sonra, iştah artışı, bulantı, ağrı ve daha fazlası gibi semptomlar yaşamaya başlarlar. Hamileliğin erken dönemlerinde iseniz döllenmiş embriyo sadece yumurtlamadan 6 ila 12 gün sonra uterus içine implante edildiğinden herhangi bir semptom görmeyebilirsiniz. Bu süre zarfında, vücut herhangi bir belirti gösterecek değişikliklerin farkında değildir. Ayrıca, erken aşamada herhangi bir belirti görmeseniz bile, asla görmeyeceğiniz anlamına gelmez. Evde erken bir gebelik tespit testi yaptıysanız, pozitif bir test almış olabilirsiniz ancak herhangi bir belirti yaşamamış olabilirsiniz.Erken gebelik tespit şeritleri, hamileliği belirlemek için idrardaki HCG seviyesini ölçer. Erken evrelerde HCG hormonlarının seviyesi çok düşüktür.



Hamilelik Belirtileri İlk Hafta Nasıl Anlaşılır? Bu belirtilere göre hamilemiyim ?






Hamilelik testi pozitif çıktı yanlış olabilirmi ? Buna benzer bir soruyu makalemizin girişinde yanıtlamıştık. Hcg kan tetsinin yanılma payı yoktur ancak evde yapılan idrardan gebelik testleri hatalı sonuç verebiliyor. Bu nedenle durumunuzdan emin olmak için bir kadın doğum uzmanına görünün. Gebelik testi pozitif çıktı kesin hamilemiyim ? Bir önceki yanıtımız bu soru içinde geçerlidir. Hangi gebelik testini yaparsanız yapın durumunuzu doğrulamak için mutlaka hekime görünün. Gebelik testi pozitif çıktı ne zaman doktora gitmeli ? Pozitif bir test sonucu sonrası hemen doktoragidebilirsiniz. Yapılacak usg muayenesi ve hcg testi durumunuz hakkında net bilgiler sağlayacaktır.Teknik olarak hamile olmasanız bile pozitif bir sonuç alabilirsiniz bunun nedeni kimyasal gebeliktir. Embriyo olarak bilinen döllenmiş bir yumurta, erken dönemde implante olamaz veya büyüyemezse, kimyasal bir hamilelik oluşur. Bu çok çeşitli nedenlerle olabilir.Kimyasal hamileliğin bazı nedenleri bilinmemektedir.



hamilelik belirtileri yok test  pozitif.jpg





Adet gecikmeniz var ve gebelik testi negatif bir sonuç veriyorsa gecikmenizin nedeni gebelik değildir. Bu durumda gecikmenizin nedenini öğrenmek için doktora gitmelisiniz. Bir çok koşul adet gecikmesine neden olabilir. Döllenmiş embriyo, yumurtlamadan 6-12 gün sonra rahim içine yerleşir. Embriyo yerleşinceye kadar, hamilelik belirtileri yaşamazsınız. Vücudun hormonal değişikliklerden tamamen haberi olmadığı için, kalıplardaki ufak değişiklikler farkedilemeyebilir. Bu nedenle gebe kalmanın belirtilerini gebeliğin erken evrelerinde görmemek yaygındır.Doktor, ayrıntılı tıbbi muayene ve testler yaparak hamileliğinizi onaylayabilir. Ancak, hamilelik belirtileri yaşamamış olabilirsiniz. Gebelik evresinde yaşadığınız en ufak değişiklikler hakkında doktora bilgi verin.Gebelik belirtilerinin az olması veya hiç olmaması veya semptomların çok hafif olması tamamen mümkündür. Kadınların çoğu sekizinci haftaya kadar hiçbir gerçek semptom göstermezler



Hamileliğin ilk günleri belirtileri nelerdir?






Aylık düzenli bir adet döngüsü olan kadınlar için en erken ve en güvenilir hamilelik belirtisi kaçırılmış bir dönemdir. Gebe olan kadınlar bazen çok hafif bir süre geçirip sadece az miktarda kan kaybederler.Diğer erken gebelik belirtileri ve semptomlarından bazıları aşağıda listelenmiştir. Her kadın farklıdır ve tüm kadınlar bu semptomların hepsini farketmeyecektir.Adet döneminde gecikme olması, mide bulantısı, baş dönmesi, ruh hali değişimleri, sık idrara çıkma,aşerme,yorgunluk, uyku hali, tat aldama değişiklik vs gibi belirtiler gebeliğin septomlardır. Tüm bu belirtiler gebe olduğunuzu gösterebilir ama kesin olarak gebe olduğunuzu belirtmez. Bazı belirtiler başka sağlık koşullarından dolayı kaynaklanabilir. Bu durumda yapılması gereken gebe olup olmadığınızı doğrulamaktır.



gebelik testi sonucuna göre hamilemiyim.jpg




Hamilelik sırasında, özellikle de ilk 12 hafta boyunca yorgun veya bitkin hissetmek sık görülür. Bu sırada vücudunuzda meydana gelen hormonal değişiklikler sizi yorgun, hissettirebilir ve mide bulantısına neden olabilir.Göğüsleriniz daha büyük olabilir. Ayrıca karıncalanma da olabilir. Damarlar daha belirgin olabilir ve meme uçları kararabilir ve öne çıkabilir. Vajinal akıntınız artabilir, sık sık idrara çıkabilirsiniz.Hamileliğin erken döneminde, duyularınızın arttığını ve bazı yiyeceklere karşı istek yada tiksinti duyabilirsiniz. Adet gecikmesi olmadan bazı septomları deneyimleyebilirsiniz gebe olmaktan şüphelenebilirsiniz. Bu durumda evde gebelik testi yapmak isteyeceksiniz.Evde hamilelik testleri oldukça doğru. Olumlu bir sonuç elde ederseniz, kesinlikle hamile olduğunuzu varsayabilirsiniz; ancak bu testler talimatlara uygun yapılmazsa, testin son kullanma tarihi geçmişse ve test darbe almışsa yanlış sonuç verebilir. Bunun dışında kullandığınız ilaçlar test sonucunu etkileyebilir.



Bazı ilaçlar kandaki HCG seviyesini değiştirebilir. Bunlara anksiyete için alınan benzodiazepinler (diazepam, alprazolam), aşırı su tutması için alınan diüretikler (furosemid) ve hatta promethazin gibi antihistaminler dahildir. Ayrıca doğurganlık ilaçları erken dönemde yapılan test sonucunu etkşleyebilr ve pozitif sonuç alabilrsiniz. Gebelik tetsi sonucunuz poztif çıktı ama adet oldunuz. Bu durum kimyasal gebelikten kaynaklanabilir. Bir sperm ve bir yumurtanın buluştuğu ancak embriyo olarak bilinen döllenmiş yumurtanın rahimde implante olmamasıdır.Ektopik bir hamilelik gebelik testinin pozitif sonuç vermesine neden olabilir.Ne yazık ki, bu hamilelik doğru yerde değil. Fetüs, fallop tüplerinden birinde yumurtayı rahme taşıyan tüpler) ve bu tıbbi bir acil durumdur. Evde pozitif bir test sonucu alırsanız ve karın ağrısı, kanama veya kendinizi iyi hissetmiyorsanız, mümkün olan en kısa sürede doktora görünmeniz çok önemlidir.


Hamileliğin ilk belirtileri nelerdir ? En erken gebelik belirtileri





Hamilelik testinin sonucunu etkileyebilecek bazı tıbbi durumlar var. Bir idrar yolu enfeksiyonu, böbrek hastalığı veya yumurtalık kisti varsa, bu testinizin sonucunu değiştirebilir. İdrar yolu enfeksiyonu veya böbrek hastalığı, kirlenmiş bir numuneye (idrarınızdaki kırmızı veya beyaz kan hücreleri ile) neden olabilir ve bu da yanlış bir pozitif sonuçla sonuçlanabilir. Over kistleri / kanseri veya hipofiz bezinin bozuklukları (beyinde) ya yanlış bir sonuca yol açan HCG'yi üretebilir ya da bir kez daha yanlış pozitif sonuç veren HCG'yi taklit eden hormonlar üretebilir. Bu kanserler sıklıkla küçük miktarlarda hormon üretir, ancak evde hamilelik testleri bunu alabilecek kadar hassas olabilir. Bu nedenle test sonucunuz ne olursa olsun mutlaka durumunuz hakkında sağlıklı bilgi edinmek için hekime görünün.


Hamile olduğunuza dair eminseniz ancak herhangi bir semptom veya büyük değişiklik yaşamamışsanız, endişe verici olabilir.Gerçek şu ki, tüm kadınlar gebeliğe farklı tepki veriyor. Birçoğu ilk üç aylık döneminde meme hassasiyeti, halsizlik, mide ekşimesi veya sabah bulantısı yaşayacak olsa da, bir kısmı hiç bir belirti yaşamıyor.Popüler inanca rağmen, kadınlar için ilk haftalarda veya aylarda herhangi bir gebelik belirtisi görmemek oldukça yaygındır. Her kadın farklı bir hamilelik kazanacak ve bu nedenle, her kadın gaz, şişkinlik, yiyecek isteği, sabah bulantısı gibi ortak semptomların her birini deneyimlemeyecektir.Hamilelik testleri idrarınızın veya kanınızın insan koryonik gonadotropin (HCG) adlı bir hormon içerip içermediğini anlamak için tasarlanmıştır . Kaçırılmış bir dönem gebeliğin ilk belirtisi olduğu için gebelik testi yapmanız uygun olacaktır. İki tip gebelik testi vardır idrardan ve kandan yapılan . İdrardan yapılan gebelik testi daha önce vurguladığımız gibi bazı sebeplerden ötürü yanıltıcı sonuç verebilmektedir. Bu nedenle gebelik şüphesi olanlara kanda gebelik testi yapmalarını öneriyoruz.
 
adetim 6 gün geçti evde idrar testi yaptım pozitif çıktı hastaneye gittim kan verdim 0.12 çıktı sonuç nedir hamilemiyim?
 
İdrardan gebelik testleri bazı koşullardan dolayı hatalı sonuç verebilir, hcg testinin ise yanılma payı yoktur % 100 net sonuç verir. Hcg test sonucuna göre hamile değilsiniz . Adet gecikmesi gebelik dışında bir çok durumdan kaynaklanabilir bu nedenle gecikmenizin nedenini öğrenmek için bir kadın doğum uzmanına görünün.
 
Geri
Üst