Gebelikde vücut bakımı

M

Misafir

Forum Okuru
Gebelikde vücut bakımı
gebelik
Hamilelik te vücut bakımı
Hamile kaldıysanız ya da bunu düşünüyorsanız öncelikle kendiniz hakkında bilmeniz gereken önemli noktalar var !
Şunu bilmelisiniz ki vücudunuz hamilelik sırasında diğer zamanlardan daha fazla bakım ve ilgi ister.
Hamilelik kadının hayatında hem fizyolojik hem de psikolojik yönlerden çok önemli bir dönem.bu dönem içerisinde vücut hiç olmadığı kadar hırpalanıyor ve ilgiye muhtaç kalıyor.Hamile kadınların bu dönemde bedenlerine gösterdikleri ilgi ve bakım, hem sağlıklı bir hamilelik dönemi geçirmelerini hem de doğum sonrasında vücudun eski haline kolayca dönmesini sağlamaktadır.
Hamile kadınlar hamilelik döneminde vücut temizliğine ve bakımına gerekli ilgiyi göstermelidir. Ancak bunu yaparken de çok dikkatli olunmalı. Gebelik sırasında günlük yıkanma alışkanlık haline getirilmelidir. Çünkü bu dönemde ter bezleri normalden fazla çalışır. Yıkanırken kullanılan su 37-38 derece olmalıdır. Aşırı sıcak su hamileler için zararlıdır. Ayrıca banyo süresinin 15 dakikadan fazla olmamasına dikkat edilmelidir. Aksi takdirde kanama geçirme riski artar.
Banyo yaparken, hiçbir zaman kapıyı kilitlememelerinin, hatta evde kimse olmadığı zamanlarda banyo yapmamaya özen göstermeleri çok önemli . Hamilelik döneminde cildin sağlıklı bir şekilde nefes almasının önemli.Bu yüzden bu dönemde yatmadan önce makyaj mutlaka temizlenmeli, yüze ellere besleyici krem sürülmeli.
Gebelik döneminde saçlara istenilen şekli vermenin her zamankinden daha zor olduğu biliniyor.hamilelikte saçların parlaklık ve canlılıklarını yitirmemesi için sık sık yıkanması gerekli.
Keza el ve ayak tırnakları için de ayrıca bir bakıma ihtiyaç duyulmakta.Tırnakların katmanlarının ayrılmaması için güçlendiricili parlatıcılardan kullanabilir. Hamile kadınların tükürüklerinde bulunan ve diş minelerini etkileyen maddeler, bu dönemde diş çürümelerine sebep olur. Ayrıca dişlerin sağlamlığında rol oynayan flor maddesi de yeterince sağlanamaz. Bu nedenle hamilelik döneminde hiçbir ağrı duyulmasa bile diş doktoruna düzenli olarak gidilmelidir. bu dönemde ağız antiseptikle çalkalanmalıdır.
 
Geri
Üst