Gebelikte 27. Hafta Son Trimester Dönemi ve değişimler

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
Gebelikte 27. Hafta Son Trimester Dönemi ve değişimler
Gebelikte 27. Hafta- Bu hafta itibari ile artık hamileliğinizin son dönemi olan üçüncü trimester dönemine tamamen girdiniz. Adım adım doğuma yaklaşırken neler eksik bir gözden geçirin bence. Özellikle bebeğin önemli doğumdan hemen sonra kullanacağı kıyafet ve ihtiyaçları sizin ihtiyaçlarınızı hastanede gerekli olacak ihtiyaç listesinin eksiklerini şimdiden tamamlayıp göz önünde durması gerektiğini söylemek istiyorum. Bebeğiniz hiç beklemediğiniz anda da gelebilir. Tabii sağlıklı yürüyen bir gebelikte 27. haftada bebeğin gelmesi biraz zor daha bekleyeceksiniz ama o zamana çok fazla zaman kalmadı.

Gebelikte Hafta Hafta Ultrason Görüntüleri



27 haftalik anne adayi.jpg


27. gebelik haftasında artık 26+0 ve 27+6 günlerini yaşıyor olacaksınız. Geçen haftadan biraz daha büyüyen bebeğiniz artık büyük bir karnıbahar gibi. Hala doğuma 13 hafta kadar bir süre var. Bebeğiniz yaklaşık olarak 38-40 cm civarında ve 1 kg ya da biraz fazla ağırlığı olabilir. Bu haftalarda daha büyüdüğü için yeri daralıyor. Bebeğiniz bu haftada da beyin dokusu hala gelişimini sürdürürken akciğerler de aynı şekilde gelişmeye devam ederek bebeğinizi doğduğunda rahatlıkla nefes alıp vermesi için hazırlıyor. Bu haftada önemli bir gelişim olan bebeğinizin şimdiye kadar kapalı olan göz kapakları bu hafta açılıyor hatırlarsanız geçen tam açılmamıştı ama bunun için alıştırmalar yapıyordu bebeğiniz. Bu hafta artık gözlerini açıp kapatabilecek. Böylece dışarıda olup biteni ışıkları daha net algılayabilecek. Zaten daha önceki haftalarda gelişmiş olan 5 duyu organı da ona artık her şeyi daha iyi algılayabilmesi için yardımcı oluyor. Özellikle kulakları dışarıdaki her sese tepki verebiliyor ona şarkılar söyleyerek masallar anlatarak sizin sesinize alışmasını sağlayabilirsiniz.

Siz yürürken iş yaparken o anda uykuya dalabilir. Tıpkı yeni doğan gibi sallanınca uyumayı şimdiden adet edinmiş olacak ki sallantılar ona ninni gibi geliyor. Ama tam aksine siz ne zaman dinlenmeye çekilseniz uykuya dalmaya çalışsanız bebeğiniz bir baktınız tekme yağmuruna tuttu sizi. Bebeğinizin hareketleri önemli bu sağlıklı geliştiğinin göstergesi hanımlar. Onu dinleyin hareketlerini sayın. Günde ortalama 10 kere hareket etmesi gerekmekte. Ama az hareket etmesi de sizi endişelendirmesin bazı bebekler çok hareketli olacak diye bir kural yok. Hareketleri düzenli olsun yeterli. Günlük mutlaka hareket etmesi önemli bir durum. Aslında bebeğiniz şuan doğsa dışarıdaki dünyaya yardımla da olsa uyum sağlayabilecek kadar gelişmiş durumda. Ama bu son trimester döneminde hem kilo alacak hem geri kalan tüm gelişimlerini sağlıklı bir şekilde anne karnında tamamlayacak.

bebeginize sarkilar konusarak bag kurun.jpg


Şimdiden doğum çeşitlerini araştırabilirsiniz. Normal doğum , sezaryen doğum hakkında bilgi edinmeniz önemli olacaktır belki sizin aklınızda oluşan soru işaretlerini de gidermede yardımcı olacaktır size. Anne adaylarında gebelikte kansızlık önemli bir durum. Eğer kullandığınız ilaçlarınız varsa doktorunuzun devam edin dediği sürece devam etmelisiniz. Yine kalsiyum magnezyum ek olarak alıyorsanız devam etmeniz hem size hem bebeğinize faydalı olacaktır. Eğer gerekiyorsa kan sayımı yaptırılmalı. Özellikle doğal besinlerle beslenmeniz de faydanıza olacaktır. Bu haftaya kadar yoksa bile tansiyon yüksekliği durumuna karşı dikkatli olun. Özellikle el ayak şişmeleri hamilelikte doğaldır bunun için dinlenirken ayaklarınızı yükseğe uzatarak dinlenin. Göbeğiniz büyüdükçe çatlaklar kaşınmalar da olabilir. Karındaki çatlaklar için bu yazımızı incelemenizi öneriyorum. Kendinizi çok yormadan günlük hafif yürüyüşler çok iyi gelecektir. Bu arada günde en az 1.5 litre su içmeyi ihmal etmeyin. Bu arada göbeğinizin yukarısından göbek deliği hizasından aşağı doğru uzanan kahverengi bir çizgi oluşabilir bu sizi endişelendirmesin bu genelde doğumdan bir süre sonra kaybolmaktadır.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri
Üst