Gebelikte 40. Hafta Belirtileri Ve Beklenen Mutlu Son

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
Gebelikte 40. Hafta Belirtileri Ve Beklenen Mutlu Son
Gebelikte 40. Hafta Belirtileri- Evet hamile anne adayları bir gebeliğin daha sonuna geldik. Gebeliğiniz boyunca neler neler yaşadınız belki de. Bu size kalacak en güzel anılar arasında olacağından emin olabilirsiniz. Gebeliğinizin ta başında hiç geçmeyecekmiş gibi gelir zaman aslında ama hemen ne çabucak geçtiğini görürverirsiniz. İşte gelip çattı doğum. Belki bebeği daha önce gelen doğum yapan anneler var. Ama 40 haftayı gören anneler de var. Normal bir gebelik zaten 9 ay 10 gün olarak ifade edilir bu da 40 haftaya denk gelir. 38-39. haftalarda doğabilen bebekler olabildiği gibi 40 ya da iki hafta geciken bebekler de olabiliyor. Buna miyadı geçmiş gebelik denir. Bu hafta içinde muhtemel doğum yapabilirsiniz. Eğer sorun bulunmuyorsa doktorunuz da problem yok diyorsa endişe etmeyin. O kadar hafta ay beklediniz birkaç gün daha bekleyelebilirsiniz sanıyorum.

40 haftalik anne adayi.jpg


Bebek artık doğuma hazır vaziyette. Hem doğum pozisyonunu aldı hem istenilen kiloya ulaştı ayrıca tüm gelişimlerini de tamamladı. Artık dış dünyaya gelmek ve yaşayabilmek için gün sayıyor. Bebek normalde haftalar önceden doğum için pozisyon aldı fakat hala ter duruyorsa doktorunuz muhtemelen sezaryen için gün verecektir size. Bu haftada bebek 3.500 gr ağırlığına ulaşmış yaklaşık 50-52 cm kadar olmuştur. Bu hafta bebeğiniz dediğim gibi doğuma hazır vaziyettedir artık. Artık rahimde yeri daralmış vaziyette çıkmayı bekliyordur. Doğduğunda bebeğinizin cildinin kaygan olduğunu görebilirsiniz bu içinde bulunduğu sıvıdan kaynaklıdır. Aynı zamanda cildini kaplayan bir kremsi dokuda vardı daha önceki haftalarda anlatmıştık bu kaygan kremsi yapı kolay doğum için gerekliydi. Doğum için endişe etmeyin gerçekten kolay olacak. Bu bebeğin kafatasının henüz kemiklerinin henüz kaynaşmamış olması doğum kanalından kolay geçişini sağlayacaktır ayrıca annede yükselen relaxin hormonu da rahatlatıcı gevşetici etkisinden ötürü doğum kanalında bulunan kemik yapılarını gevşetip bebeğin kolayca çıkmasına yardımcı olacaktır.

40 hafta dogan bebek.jpg


Eğer doğum bu hafta içinde gerçekleşirse bebek doğduğunda kendi vücut ısısını dengeleyebilecek derecede. Ayrıca kendi antikorlarını üretmeye başlasa bile hala anne sütünden ihtiyacı olan bağışıklık kazanması gereken önemli vitaminleri alacaktır. İlk 6 ay bebeğinize süt vermeyi ihmal etmeyin. İlk 2 yıl süt verilebilir ama bu ilk 6 ay bebeğin bağışıklık kazanması için gereklidir. Eğer doğum yeni başlıyorsa kasılmalarınız sık sık rahatsız edici boyutta olabilir. Suyunu sızabilir ya da aniden boşalabilir. Su gelmesi deyince öyle sular seller beklemeyin bu iki bacak arasından sızıntı şeklinde de olabilir. Yine kasılmalarınız geçmeyecek devam edecektir bu da gerçek doğumun göstergesidir. Çantanız mutlaka hazır olsun çıkarken elinize alabileceğiniz bir yerde olmalı. Eğer sizi hastaneye götürecek bir araç yoksa mutlaka mahallenin taksi numarasını kolayca ulaşabileceğiniz bir yere kaydedin.

40 haftalik dogum.jpg


Bu hafta sonunda normal olarak 11-15 kg arasında almış olmanız gerekmektedir. Bu ideal kilo aralığıdır. Artık o kasılmalar kramplar uykusuzluklar sona erecek kucağınıza alacaksınız o muhteşem varlığı. Doğumdan hemen sonra ilk süt olan kolostrum adı verilen halk arasında ağız sütü de denir. Bu süt sütten daha çok sarımsı bir rengi ve daha koyu bir yapısı vardır. Bebeğin ihtiyacı olan her şey vardır bu sütte. Bağışıklık sistemini güçlendirici harika bir süttür bu ilk süt. Sütünüzün gelmesi normal doğumda sancılarınızla bile gelebilir ama sezaryen olduysanız bu belki bir günü geçebilir. Sütün gelmesi için elektrikli makinelerle sağım yapabilirsiniz. Zaten hastanede de doğumdan sonra hemen size kompostolar meyve suları vereceklerdir. Sütün daha çabuk gelmesini sağlayacaktır su komposto tarzı içecekler. Doğumdan sonra sütün gelmemesi yazımızı inceleyerek yardım alabilirsiniz.
 
Geri
Üst