Gebelikte 7. Haftada Neler Oluyor? Ayrıntılarıyla

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
Gebelikte 7. Haftada Neler Oluyor? Ayrıntılarıyla
Gebelikte 7. Haftada Neler Oluyor?- Gebeliğin her ayı her haftası bir mucize harika bir olay arkadaşlar. Yaşamayan arkadaşlarımın da inşallah bir an önce yaşamasını isterim. Daha önceki yazılarımızda gebeliğin ilk haftaları olan 1-4 haftası sonrasında 5. haftada neler oluyor? Bir sonrakinde de 6. haftada neler olduğunu ayrıntılı olarak sizlere sunmuştum. Artık anne adayları eski zamanlardaki gibi bilinçsiz değiller. Hafta hafta bebek ve annede olan değişim ve gelişmeler takip edildiği sürece çok iyi bir hamilelik geçirebiliyorsunuz. Şimdi sizlere 7. haftada gebeliğinizde neler oluyor ne gelişmeler yaşanıyor hep birlikte sırayla bakalım.

7 haftalik gebelik.jpg


Bebeğiniz artık 2 ayın içinde ve hala büyümeye gelişimine hızla devam ediyor. Tabii bebeğinizin beyni doğumdan sonra da gelişmeye devam edecektir. Daha sonraki haftalarda beyin üç bölüme ayrılarak gelişimine devam edecektir. Bebeğinizin bu haftada özellikle beyni temel olarak oluşmuş diyebiliriz. Bu haftada bebeğiniz artık tabir edilirse bir fındık içi kadar olmuştur. Boyu da 4-8 mm kadardır. Bebeğinizin kol ve bacak tomurcukları oluşmuş ve gelişmeye devam etmektedir. Artık el ve ayaklarda tomurcuklanmalar başlamıştır bu tomurcuklanmalar ilerde parmakların ayrılmasına şekillenmesi için ilk adımlardır. Akciğerlerinde ilk broşlar oluşmuştur ve yine burun ve göz çukurları oluşmaya başlamıştır. Küçük meleğiniz artık şekillenmeye başladı diyebiliriz. Bu mucizevi oluşum sadece ve sadece Allah'ın sayesinde oluyor.

İlk 3 ay anne adayı için zorlu geçen bir süredir ki hamileliğin belirtileri en çok bu 3 ay içinde yaşanır. Özellikle kendinizi çok yorgun hissedebilir, sabah bulantılarından hala şikayet edebilirsiniz. Mesaneye baskı yapan rahim yüzünden sık tuvalete çıkma isteği oluşabilir. Aman diyeyim gece yatmadan hemen önce fazla sıvı almayın gece uykunuz mahvolur. Gün içinde yeterli sıvı miktarını almaya özen gösterin lütfen. Yeterli su alımı hamileliğinizi daha rahat geçirmenize yardımcı olacaktır. Sabah bulantılarınız devam edebilir tuzlu kraker çözüm olabilir. Bu arada hala karnınızda bir büyüme yoktur diyebiliriz. En azından dışarıdan görenlerin farkedeceği bir çıkıntı olmaz. Vitaminlerinize mutlaka devam edin. Bebeğiniz unutmayın ki sizden besleniyor. O yeterli ihtiyacı olan vitamin mineralleri sizden sağladığı için siz de mutlaka iyi beslenmesi doktorunuzun önerdiği vitaminleri zamanında almalısınız.

7 hafta gebe anne adayi.jpg


Özellikle gebeliğinizde kalsiyum, demir gibi vitaminlere ek olarak ihtiyaç duyabilirsiniz. Hamile anne adayları günlük 1200 mg kalsiyum ihtiyacını mutlaka gidermeliler. Süt, peynir, yoğurt ağırlıklı olarak beslenmek günlük kalsiyum ihtiyacını karşılamanıza yardımcı olacaktır. Sık sık az az yemek midenize iyi gelecektir. Çok geç saatlerde bir şeyler yeyip içmek size sıkıntı verebilir. Yine gebelikte demir ihtiyacınız artacaktır. Demir gereksinimini azaltmak için demir ağırlıklı beslenebilirsiniz. Aslında ilk 3 ay demire çok ihtiyaç duymayabilirsiniz ama gebeliğin ikinci yarısında artık demire olan gereksinim daha da artacaktır. Eğer demir ilacı verdiyse doktorunuz bu ilaçlar ekstra olarak bulantılarınızı artırabilir. Kilo alımı için de bir şeyler söylemek gerekirse bu ilk haftalarda çok kilo alımı olmaz aslında. Ama tabii şimdiden ipleri elinize almanızda fayda var. Eğer her şeyi düzensiz bir şekilde yemeye başlarsanız sonu gelmez. Bebeğiniz ve size yararlı sağlık katan besinlerle bolca beslenmeli ve kilonuzu şimdiden kontrol altına almalısınız. Hamileliğinizde kaç kilo almanız gerekir bu yazımızı okuyabilirsiniz.

Yine gebeliğinizin ilk ayları olan 7. hafta için cinsel ilişki durumunu mutlaka doktorunuza danışmalısınız. Çünkü bu aylarda düşük riski olabileceği gibi cinsel ilişki sakıncalı olabilir. Yemek konusunda bir şey daha söylemek istiyorum. Yemek esnasında su alımı midenizi fazla doldurur en doğrusu yemekler arasında sıvı tüketmek olacaktır.
 
Geri
Üst