Gebelikte ananas yemek zararlımıdır ?

A

Ananassever

Forum Okuru
Gebelikte ananas yemek zararlımıdır ?
Hayırlı akşamlar arkadaşlar. Henüz çok yeni hamileyim. Sağlıklı bir gebelik süreci için beslenmeme yaşam şeklime dikkat ediyorum. Meyveyle pek aram yok ama ananasa bayılıyorum. Sizce gebelikte ananas yemek zararlımıdır yoksa faydalımıdır ? Şimdiden cevaplar için teşekkür ediyorum.
 
Size de hayırlı akşamlar. Hamilelik sırasında ananas tüketimi ile karışık fikirler olmuştur. Bazıları dezavantajları üzerinde baskı yaparken, diğerleri faydalı olacağını vurguluyor. İşte ananas ile ilgili iki farklı görüş ; .Ananas sınırlı miktarlarda tüketildiğinde genellikle güvenli kabul edilir. Ananaslarda bulunan B1, B6 ve C vitaminleri, fetusun beynini geliştirmeye, kusmayı ve bulantıları hafifletmenin yanında, anne adayında da sağlıklı bir bağışıklık sistemini sürdürmeyi sağlar.Ananas demir magnezyum bakımından zengindir.Bilinen yan etkileri olmamasına rağmen, çok fazla tüketilirse mide ekşimesi veya başka sindirim sorunları yaşayabilirsiniz.
Hamile kadınlar sık sık ananas yiyebilir mi? Cevap hayır. Ananas bromelain açısından zengindir, bu da serviksin yumuşamasına ve erken doğum eylemine neden olabilir. Bu nedenle ananas hamilelik sırasında kaçınılması gereken yiyecekler listesinde yer almaktadır.
 
Geri
Üst