Gebelikte Aşerilen En Garip Şeyler!

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Gebelikte Aşerilen En Garip Şeyler!
gebelikte aşerme
hamilelikte aşerme



Sevgili melekler, gebelik döneminde baş dönmesi ve mide bulantısının yanı sıra ilerleyen zaman içinde aşerme de sıklıkla görülür. Özellikle mevsimi olmayan ya da bulunulan yerde mevcut olmayan gıdalar en çok aşerilen şeylerdir. Yazın ortasında portakal-mandalina ya da kış ortasında çilek akla gelen ilk meyveler. Oysa aşerme sadece masumane bir şekilde meyve sebzeye hissedilmez. Benim gibi beyaz kalıp sabun aşerip de sabunu ortadan hart diye ısıranlar da, toprak yiyenler de olmuştur :D:D Kulağa tuhaf gelse de kadınlar türlü şeylere aşeriyorlar, bakalım bu garip şeyler neler :D:D



aserme-b.jpg



Kahve Çekirdeği

Kahve çekirdeği hamilelikte aşerilebilecek en enteresan şeylerden biridir. Bu aşerme, vücudunda demir eksikliği olan hamilelerde görülebilir. Böyle bir aşermeniz varsa bizce doktorunuza başvurun ve kan seviyenizdeki demir oranını öğrenmek için bir test yaptırın. Eğer vücudunuzun demire ihtiyacı varsa, anne ve bebek için kahve çekirdeği yemektense, demir eksikliğinizi giderici bir gıda takviyesi almak daha akıllıca olacaktır.


Et ve meyve kombinasyonu

Çilek ve ton balığı, tavuk ve üzüm… Özellikle Amerika’da birçok insan hindi ve kızılcığı beraber yiyorlar ama bu son derece sık rastlanan bir durum. Fakat nedense diğer meyve ve et kombinasyonları kulağa o kadar da hoş gelmiyor.


Krema ve diğer süt ürünleri

Bu, özellikle hamileliğin ilk aylarında son derece sık rastlanan bir aşerme şeklidir. Bunun sebebi, embriyonun gelişmesi ve bu süreçte yüksek miktarda kalsiyuma ihtiyacı olmasıdır. Bunun garip bir aşerme olmasının nedeni yenilen gıdalardan çok bu gıdaların tüketilme oranlarıdır. Bazı hamileler günde 9 litre süt içebilmektedir.


Her şeyin üzerine hardal ya da bir başka baharatlı sos dökmek

Baharatlı yemeklere aşermek çok sık rastlanan bir aşerme çeşidi olmamakla birlikte, karşılaşılan bir durumdur. Bazı hamileler yedikleri her şeyin üzerine baharatlı bir sos dökmekten kendilerini alamazlar. Baharatlar bebeklere zararlı olmamakta birlikte, annelerde, mide yanması ya da bebeğin normalden daha hızlı tekmelemesi gibi şikayetlere neden olmaktadır.



Şeker içeren her şey

Şeker alımı isteği pek çok kadında olmakla birlikte, hamilelik döneminde bu istek tetiklenir. Birçok hamile, yedikleri her şeyin üstüne çikolata sosu döktüklerini anlatır.


Lastik ya da köpük

Bu yenmeyecek maddeleri çiğnemek bir tür sakinleşme sağlar. Bunları çiğnerkenki fikir, onları yemek değildir. Bazen çiğneme hareketi anne adaylarının sakinleşmesini sağlar.



Fıstık ezmesi ve peynir

Hamilelikte kabuklu yemiş ve fasulye aşerilmesi, magnezyum eksikliği sebebiyle olabilir. Fıstık ezmesi yüksek miktarda magnezyum içerir ve fıstık ezmesi ile peynir birleştiğinde anne hem magnezyum hem de kalsiyum almış olur.


Tuzlu gıdalar

Tuzlu gıdaların yanında sadece tuz aşeren anne adayları da vardır.
 
Geri
Üst