Gebelikte bebek hareketleri tekmelemeleri

M

Misafir

Forum Okuru
Gebelikte bebek hareketleri tekmelemeleri
Bebeğinizin ilk çırpınışı ve tekmelerini hissetmek, her hamile kadın için bir geçiş ayinidir. Sağlıklı, aktif bir bebek ikinci trimesterde hareket etmelidir. Bebeğinizin tekmelemelerinin kalitesinde ve miktarında ani bir değişiklik, bir probleme işaret edebilir, bu nedenle hem fetus hareketini nasıl algılayacağını hem de izleyeceğinizi bilmek hayati önem taşır. Normal fetus hareketini saptamak için 14 ila 16 hafta bekleyin. İlk hareketler midede çırpıntı veya gaz kabarcığı gibi olabilir. Bebeğiniz daha az hareket ediyorsa, plasentada yeterli besleyici madde veya oksijen almadığının bir göstergesi olabilir .
bebeğin ilk hareketi.jpg



Gebelik ilerledikçe bebek büyüdükçe hareketler hissedilebilir. Ayrıca hareketlerde kısıtlama olabilir. Plasenta rahimin önünüde bulunuyorsa, bebeğinizin bir süre tekmeleme hissini tamponlayabilir. Bebekler genellikle bir anda yaklaşık 40-50 dakika süreyle rahimde dinlenir ve günde 17 saat kadar uyurlar. Meşgul olduysanız ve hareket halindeyseniz, bebeğinizin uyanık hareketlerini fark etmeyebilirsiniz. Hamile kadınların çoğu aktif oldukları ve akşamları yemek saatlerinden sonra aktivitede zirve görürler. Bazı anneler, özellikle ilk hamilelik dönemindeki anneler 18-20 haftaya kadar hareketi hissetmeyebilir .


Her bir kadının ve her gebeliğin farklı olduğunu unutmayın. Hamileliğinizin ilerlemesiyle birlikte, bebeğinizin her gün ne sıklıkla hareket ettiğini takip etmeniz gerekecektir. Üçüncü trimesterde bazen bebeğinizin hareketleri daha sık ve şiddetlidir ve normal bir şekilde ortaya çıkar. 2 saat içinde hala 10 hareket hissetmiyorsanız, sağlık uzmanınıza başvurmalısınız. Hamileliğinizin başlarında, hareketi fark etmeye başlayacaksınız, ancak her hareketi farketmeyeceksiniz.

Bebeğinizin gebelik sırasında tekmelediğini hissetmek, kuşkusuz en çok beklenen özellikle de ilk kez bebek bekleyen kadınlar için heyecan verici ve özel bir deneyimdir. Bebeğin tekmelemesi, rahminizde büyüyen sevgili küçük melekinizin yeni bir gelişme kilometre taşına ulaştığının göstergesidir. Tekme, doğmamış bebeğin iyi gelişim ve sağlığının bir işaretidir. Tekmeler, bebeğinizin aktif olduğunu gösterir.

Her zaman bir şeylerin yanlış olduğu anlamına gelmese de, azaltılmış hareket fetal sıkıntıların, beslenme yetersizliği veya oksijen yetersizliğinin bir göstergesi olabilir. Fetal hareketlerin azalmasına neden olup olmadığına bakmak için maternal ve fetal bir değerlendirme yapılacaktır. Bu, plasentanın kan akışını ve bebeğin sağlığının yanı sıra uyaranlara nasıl tepki verdiğini kontrol etmek için ultrasonu da içerir. Hareket, bebeğinizin sizinle ilk görüşmelerinden biridir. Herhangi bir hareketin azaltılması mümkün olan en kısa sürede bakım sağlayıcınız tarafından belirtilmeli ve kontrol edilmelidir...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Gebelikte bebek hareketleri tekmelemeleri adlı konu yeni bilgilerle güncellenmiştir. 30 yaşından sonra gebe kalanlara, gebelik döneminde gebelik sürelerini kontrol etmek için dört sonografi testi yaptırmaları önerilir. İlk sonografi bebeğin fetus ve kalp atış sayısını belirlemek için gebeliğin 5-6. Haftalarında yapılmalıdır. Bebeğinizin tekmelemelerini kontrol edin ve hiçbir şey hissetmiyorsanız derhal doktorunuza başvurun. Sevgili anneler gebelik dönemin de bebeğin ilk hareketlerini ne zaman hissettiniz ? Özel tecrübenizi diğer bekleyen annelerle bu başlık altın dan paylaşın.
 
Geri
Üst