Gebelikte Düşük Tehlikesini Arttıran Yiyecekler Hamile Melekler Buraya(önemli)

hatiss

Yeni Üye
Üye
Gebelikte Düşük Tehlikesini Arttıran Yiyecekler Hamile Melekler Buraya(önemli)
gebelikte dü?ük tehlikesi,gebelikte dü?ük tehlikesi ne zaman biter,

Hami? melekler i?te gebelik döneminde dü?ük tehlikesini artt?ran yiyecek ve içecekler burada gebelik döneminde pek çok ?eye dikkat etmek gerekiyor çünkü her ?ey o masum bebe?imiz için.Sa?l?kl? bir gebelik geçirmemiz aç?s?ndan dikkat etmemiz gereken bizim için tehlike olu?turan besinler nelermi? ö?renelim;

demirden%20zengin%20besinler-2f0.jpg


Çi? et:
Koliform bakterisi, toksoplazma ve salmonella bula?ma riskinden dolay? sushi, pi?memi? deniz mahsulleri, az pi?mi? et ve tavuktan kaç?nmak gerekir.


Salam-sucuk-sosis ve sakatat:

Bu gibi yiyecekler dü?ü?e yol açan Listeria bakterisi bula?mas?na neden olabilmektedir. Listeria plasentadan geçebilmekte ve bebe?e bula?arak enfeksiyona ve hayati tehlike yaratan kan zehirlenmesine neden olabilmektedir. Hamileyseniz ve bu yiyeceklerden yemek istiyorsan?z, yemeden önce buhar ç?karana kadar ?s?tmaya özen gösterin.


Karaci?er:

Karaci?er içerdi?i A vitamini miktar?ndan dolay? tehlikeli olabilmektedir. Fazla miktarda A vitamini anne karn?ndaki bebek aç?s?ndan baz? risklere yol açmaktad?r. Bu nedenle hiç karaci?er yememek en güvenli yol olacakt?r.


Civa içeren bal?klar:

Yüksek düzeyde civa içeren bal?klardan kaç?nmak gereklidir. Genellikle iri tuzlu su bal?klar?n?n daha fazla civa içerdi?i söylenebilir. Konserve ton bal??? güvenli olmakla birlikte hafta bir küçük kutudan fazlas?n? yememelisiniz. Hamilelik s?ras?nda civa al?nmas? bebekte geli?im gerili?i ve beyin hasar? ile ili?kilendirilmektedir.

Kabuklu deniz mahsulleri: Deniz mahsulleri kaynakl? hastal?klar?n ço?una istiridye ve midye gibi az pi?mi?, kabuklu deniz mahsulleri neden olmaktad?r. Pi?irmek baz? enfeksiyon türlerini önlese de, enfeksiyon riskini tamamen yok edememektedir.


Çi? yumurta:

Salmonella riski nedeniyle çi? yumurta veya çi? yumurta içeren herhangi bir g?dadan kaç?nmak gereklidir. Baz? salata soslar?, mayonez, evde yap?lan dondurmalar çi? yumurta ile haz?rlanm?? olabilmektedir.


Pastörize sütten yap?lmayan peynirler:
Pastörize sütten yap?lmayan peynirler dü?ü?e neden olan Listeria bakterisi bula?t?rabilmektedir. Listeria plasentadan geçebilmekte ve bebe?e bula?arak enfeksiyona ve hayati tehlike yaratan kan zehirlenmesine neden olabilmektedir. Pastörize sütle yap?lan peynirleri ise güvenle yiyebilirsiniz.


Pastorize edilmemi? süt:
Pastörize edilmemi? süt de Listeria isimli bakteriyi içerebilmektedir. Listeria plasentadan geçebilmekte ve bebe?e bula?arak enfeksiyona ve hayati tehlike yaratan kan zehirlenmesine neden olabilmektedir. ?çti?iniz sütün pastorize edilmi? oldu?undan emin olun.

sut-urunleri-5598.jpg


Kafeinli içecekler:

Pek çok ara?t?rma ölçülü miktarda kafein al?m?n?n sorun yaratmad???n? gösterirken, kafein al?m?n?n dü?ükle ili?kili olabilece?ini gösteren ara?t?rmalar da mevcuttur. Bu nedenle dü?ük riskini azaltmak amac?yla birinci trimesterde kafeinden kaç?n?n. Genel bir kural olarak hamileli?in ilerleyen dönemlerinde günlük kafein al?m? en fazla 300 mg. ile s?n?rland?r?lmal?d?r. Kafein diüretiktir, yani vücuttan s?v? at?l?m?n? kolayla?t?r?r. Bu da su ve kalsiyum kayb?na neden olabilir. Kafeinli içecekler yerine bol bol su, meyve suyu ve süt içmeniz önemlidir. Baz? ara?t?rmalar yüksek miktarda kafeinin dü?ük, erken do?um, dü?ük do?um a??rl??? ve bebeklerde çekilme semptomlar? ile ili?kili oldu?unu göstermektedir.


Alkol: Hamilelikte güvenli olarak kabul edilen bir alkol miktar? yoktur ve bu nedenle hamilelikte alkolden kaç?n?lmal?d?r. anne karn?ndaki bebe?in alkole maruz kalmas? bebe?in sa?l?kl? geli?imini etkileyebilmektedir. Al?nan alkolün miktar?, zaman? ve alkol kullan?m tarz?na ba?l? olarak hamilelikte alkol tüketimi Fetal Alkol Sendromuna veya ba?ka geli?imsel sorunlara yol açabilmektedir. Emzirme döneminde de alkolden kaç?n?lmal?d?r. Küçük bir bebe?in alkole maruz kalmas? baz? riskler getirir ve alkol anne sütü yoluyla bebe?e de geçer.


Y?kanmam?? sebzeler:
Evet sebzeler güvenle yenebilir ve hamilelikte de bol bol sebze tüketmeniz gerekecek. Ancak toksoplazma riski nedeniyle sebzelerin çok iyi y?kanmas?na özen göstermelisiniz.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri
Üst