Gebelikte erik yemenin faydaları

Uzman SühaN

Administrator
Gebelikte erik yemenin faydaları
Erik yaz mevsiminin habercisi bu güzel meyve A, C , E gibi vitaminleri bünyesin de barındırır. Sinir sistemini güçlendiren , kansızlığı gideren , böbreklerin düzenli çalışmasını destekleyen erik , karaciğer rahatsızlıklarını da bertaraf ediyor. Sayısız faydası bulunan erik ayrıca lif bakımnından zengin olmasından dolayı bağırsakların düzenli çalışmasını sağlıyor.


Yazımızın devamın da gebelikte eriğin önemine değinicez. Öncesi Eriğin faydaları adlı konumuzu incelemenizi öneriyoruz.


Gebelikte ilk aşerilen besin şüphesiz erik. Erik diyince aklıma hamile anne adayları geliyor. Tadı ekşi olan eriğin çok aşerilmesinin nedeni sanırım mideye verdiği rahatlık. Gebelik dönemin de erik aşeren anne adayları , gebelikte erik tüketmenin faydaları saymakla bitmiyor. Gebelikte görülen demir için birebir faydalı olan erik aynı zaman da gebelikte görülen diş kayıplarını da önlüyor. Yalnız faydası olan eriğin size zararı da olabilir. Mide probleminiz varsa fazla erik tüketmekten kaçının. Fazla erik tüketmek midenizi yakabilir ,kramplara yol açabilir.. Gebelikte erik tüketimi hakkındaki bilgileri vermeye devam ediyoruz.


gebelikte erik.jpg





Oldukça zengin bir mineral kaynağı olan erik, hamilelik döneminde tüketildiğinde oldukça faydalı olmaktadır. Aşırıya kaçmadan her gün bir miktar erik yemek hem anne sağlığı hem de çocuk için besleyici olacaktır. Sağlık açısından pek çok yararı bulunan erik, hamilelikte tüketilmesi faydalı olan meyveler arasındadır.


Ekşi tadı ile ağzımızın suyunun akmasına sebep olan erik, hamilelik döneminde pek çok bayan tarafından aş erir. Hamilelik döneminde tüketilen erik, anne ve bebek sağlığı açısından büyük önem taşımaktadır. Gebeliğin sonlarına doğru anne adayları sindirim açısından zorluk çekerler. Gebelikte erik yemek ise sindirim sistemini birazcıkta olsa hafifletir.



Hamilelik döneminde anne adayları bir çok vitamine ihtiyaç duyarlar. Vitaminler anne sağlığı ve bebek gelişimi için önemli bir yer tutar. Erik ise A, C ve E vitaminlerini bünyesinde hapseden bir meyvedir. Gebelikte yaşanan kabızlık sorununa karşı erik tüketmek faydalı olabilmektedir. Eriğin bahsedilen faydalarını görebilmek için mevsiminde ve organik eriklerden tüketmeniz gerekmektedir.

Yeşil erik yemek diş etlerini güçlendir. Diş sağlığının korunmasında etki eder.

– Yeşil erik, demir eksikliğini önlemedeki tedavi sürecinde yardımcıdır. Kan yapımına yardımcı olduğundan, önlemeye yardımcı olur.

– Yeşil erik, içeriğindeki C vitamini sayesinde bağ dokusunu güçlendirerek, daha sıkı bir vücuda sahip olunmasına katkıda bulunmaktadır.

– Kilo vermek isteyenlerin de yeşil erik tüketmesi yararlıdır. Kan şekeri düzeyini olumlu etkileyen erik yedikten sonra kan glikozu orta seviyede seyreder. Kan şekeri dengeli seyredenlerin kilo vermesi kolaylaşır.

– Yüksek miktarda antioksidan içeren erik, beyin ve kanda yağ iç zarının zarar görmesini önler.

– Araştırmalar yeşil erik yiyenlerin astım, akciğer kanseri, soğuk algınlığı, öksürük ve kronik akciğer sorunları gibi rahatsızlıklarla daha az karşılaştıklarını gösteriyor.

Öncelikle “her şeyin azı karar, çoğu zarar” özlü sözünü hatırlatmakta yarar var. Fazla erik yemek midede ağrıya, yanmaya, ishale neden olabilmektedir. Midesi hassas olanların fazla miktarda erik yediklerinde karın ağrısı şikayeti yaşadıkları bilinmektedir.

Yeşil erik: 100 gr (10 adet) 1 porsiyon sayılmaktadır. Hamilelerinde günde 5-6 porsiyon meyve yemesi normal sayılabilir ancak bu meyvelerin farklı olmasında yarar var
 
Geri
Üst