Gebelikte göbek deliğinin dışarı çıkması normal mi ?

Uzman SühaN

Administrator
Gebelikte göbek deliğinin dışarı çıkması normal mi ?
Hamilelik, bir kadının sadece fiziksel ve duygusal durumunu değil aynı zamanda görünüşünü de etkiler. Her gün kadın vücudu değişir, en önemli değişiklik devam eden bebek gelişimidir. Kadınların çoğu, hamilelikte karnı büyüdükçe, göbek deliğinin de değişime uğradığını belirtiyor. Hamilelikte göbek deliği çukurlaşması, göbek deliğinde ağrı renk değişikliği normaldir. Göbek deliğinin dışarı çıkması yaklaşık gebeliğin 20. haftasında görülür. Rahatsızlık yoksa, doktorlar hafifçe çıkıntı olan bir göbek deliğini normal olarak görürler. Bir göbek deliğinin görünümündeki değişiklikler hamilelik sırasında da yaygındır. Erken gebelikte göbek deliği çevresinde ağrınız olabilir.Göbek bölgesinde ağrı genellikle bebeğin hızlı büyümesi ile ilgilidir.Bebeğiniz büyüdükçe göbek bölgenizdeki boşluk miktarı sınırlı hale gelir. Göbek deliğinizi kaplayan çok az kas vardır, böylece rahim büyüdükçe ona doğru itebilir.Bu değişikliği muhtemelen ikinci ya da üçüncü trimesterde göreceksiniz. Daha spesifik olarak, 26. hafta civarında .Göbek deliğiniz henüz dışarı çıkmadıysa, endişe etmeyin. Bazı kadınların göbek deliğinde değişme olmaz . Aynı kalırlar veya düz hale gelebilirler.Hamilelikte göbek deliği morarması anne adayları için endişe kaynağıdır. Göbek deliğinden aşağıya doğru uzanan bir çizgi görebilrisiniz bu sizi endişelendirmesin. Ten rengine bağlı olarak bu bu çizgi daha açık yada daha koyu görünebilir. Hamilelikte göbek deliği kararması da normaldir gebe kadınlarda sıklıkla görülür.Bu da bir endişe kaynağı değildir.






gebelikte göbek deliğinin çukurlaşması.jpg





Bir göbek deliğinin ortaya çıkış şeklindeki değişiklikler hamilelik sırasında oldukça yaygındır. Vücudunuz hamilelik sırasında bebeğiniz büyümeye başlarken uterusun kilo almasını ve genişlemesini içeren fiziksel değişikliklerden geçer . Bunun üzerine, vücudunuz uterusun göbek deliğinize bastırmasına neden olan çok sayıda amniyotik sıvı tutmaya başlar. Bu nedenle, göbek deliğiniz açılmaya başlar veya bir çıkıntıya dönüşür.Vücudunuzda meydana gelen hormonal değişimlerden kaçınamazsınız, ki bu sizin içinizde yeni yaşamın oluşumunu destekleyecek. Aynı şekilde, göbek deliğinin çıkması da hormonal değişikliklerden kaynaklanır. Ayrıca, her insanın içe dönük bir göbek deliği yoktur. Benzer şekilde, bazı insanların çocukluktan beri dışa dönük bir göbek deliği var.İlk hamileliğiniz sırasında çıkıntılı bir göbek deliğine sahip olabilirsiniz , ancak sonraki hamileliğiniz sırasında deneyimlemeyebilirsiniz. Her iki durumda da normaldir ve herhangi bir şekilde hamileliğinizi etkilemez.Hamilelikte göbek deliği kaçıncı ayda dışarı çıkar? Gebeliğin sonlarına doğru bu çıkıntıyı görebilirsiniz.



Hamilelikte göbek deliğinde kararma morarma ; Bazı anneler göbeklerinin çevresinde koyu renkli çizgiler görür. Bu normaldir ve muhtemelen hormonlardan kaynaklanan cilt pigmentasyonundan kaynaklanmaktadır.Çoğunlukla çıkıntılı göbek düğmesi herhangi bir soruna neden olmaz, ancak bazı nadir durumlarda bir çıktı nedeniyle ortaya çıkan aşağıdaki fiziksel sorunu yaşayabilirsiniz:Hamileyken, karnınızdaki cilt gerilme eğilimindedir, bu da yaşadığınız ağrının ardındaki suçlu olabilir. Göbek deliğinizdeki kaşığın iki olası nedeni olabilir. Birincisi, çıkıntılı göbek düğmesinin etrafındaki derinin gerilmesinden kaynaklanır. Ya da , bir çeşit enfeksiyon .Bu gibi durumlardan kaçınmak için göbek deliğini çevresini banyoda iyi yıkayın bastırmayın basınç uygulamayın.Eğer kaşıntı çekiyorsanız, kıyafet sürtünmesinden kaynaklanan kaşıntıyı önlemek için bol kıyafetler giyin.


gebelikte göbek deliği neden dışarı çıkar.jpg




Hamilelik sırasında cildinizde çeşitli değişiklikler olduğunu fark edebilirsiniz. Bazı insanlar yüzünüzdeki ani parlama hakkında yorum yapabilir, bu da içsel sevincinizi yansıtan olumlu bir dönüşümdür. Çatlaklar, akne ve varisli damarlar gibi diğer değişiklikler, gebeliğin istenmeyen etkilerini temsil eder. Hamileliğiniz boyunca ilerledikçe, göbek deliğinizin yakınında veya etrafındaki karın bölgenizde, morluk gibi bir renk değişikliği görebilirsiniz. Çoğu durumda, morarma alarma neden olmaz, ancak emin olmak için doktorunuza bildirin.


Genellikle göbek deliğiniz doğumdan kısa bir süre sonra orijinal durumuna geri dönmelidir. Bununla birlikte, göbek deliğinin normal konumuna geri dönmeyebileceği bazı durumlar vardır:Çıkıntı etrafındaki cilt aşırı gevşer. Bunun nedeni hamilelik sırasında cildin gerilmesinin sonucudur. Bununla birlikte, bu sorun küçük plastik cerrahi tedavi yardımı ile kolayca çözülebilir.Göbek fıtığı, karnınızın içindeki göbek deliğinize çok yaklaşan yağ dokusunun sonucudur. Ne yazık ki, göbek fıtığı çekiyorsanız, etkilenen bölgenin çevresinde biraz ağrı ve rahatsızlığa neden olacaktır. Hamilelik sırasında, bir kadının vücudu muazzam değişikliklere uğrar ve bu durum doğuma kadar gelişmeye devam eder. Bazı kadınlar göbek deliğindeki ağrıdan şikayetçi olurken, diğerleri göbek deliğindeki ağrının nasıl bir his olduğunu bile bilmiyor olabilir.




gebelikte göbek deliği kararması.JPG



Hamile iken göbek ağrısı, vücut şekliniz, nasıl taşıdığınız ve karın cildinizin esnekliği gibi çeşitli faktörlere bağlıdır. Diğer faktörler veya tıbbi durumlar da göbek deliğinizdeki ağrıdan sorumlu olabilir. Genellikle göbek ağrıları zararsız değildir ve zamanla veya doğumdan sonra kaybolmalıdır.Rahminiz, büyüyen cenin rahim içinde yer alacak şekilde uzar ve bu sırada karnınızın cildini esneterek büyür. Karın bölgesindeki kas ve cilt hamileliğinizin sonuna kadar sınırlarına kadar gerilir. Bazen, bu karın genişlemesi gerginlik izlerine , kaşıntıya ve hatta ağrıya neden olabilir ve karnınız büyümeye devam ettikçe artmaya devam eder. Ayrıca, göbek deliğinizin bölgesinde ve çevresinde herhangi bir renk değişikliği olduğunu fark ederseniz doktorunuzla da konuşmalısınız. Çoklu gebeliklerde göbek fıtığı gelişme riski artar. Bu yüzden ikiz veya daha fazlasını bekliyorsanız, göbek fıtığı gelişme riski yüksektir.


Bir çok kadın hamilelik sırasında göbeklerinde gördükleri değişikliklere şaşırıyor. Hacimli, çıkıntılı veya hatta düz görünebilir. Ters çevrilmiş gibi görünebilir bile.Gebelik döneminde göbek çok önemli bir işlevi yerine getirir, çünkü fetüsün göbeğe kordon aracılığıyla anneye bağlandığı noktayı işaretler.Bu kordon sayesinde bebeğinizin ihtiyaç duyduğu tüm besinleri, kanı ve oksijeni sağlarsınız. Başka bir deyişle, bebeğinizin rahim içinde geliştirmek için ihtiyaç duyduğu her şeyi sağlarsınız.Hamilelik sırasında göbekte bazı değişiklikler olabilir. Örneğin , uterusun artan boyutu vücudunuzun merkezine baskı yapar. Bu, bazı kadınlarda diğerlerinden daha fazla olmasına rağmen, göbekte değişikliklere neden olur. Kimisinin göbek deliğinde çukurlaşma, kimisinde düzleşme kimisinde bir çıkıntı olabilir. Bunların dışında koyu ve siyah bir çizgi görebilirsiniz.Koyu veya siyah çizginin görünümü: Linea alba olarak da adlandırılan bu dikey çizgi göbekten pubise doğru gider. Hamilelik sırasında meydana gelen hormonal değişiklikler, burada cildin koyulaşmasından sorumludur. Doğumdan sonra yavaş yavaş kaybolur.


Gebelikte linea nigra nedir ? ( Hamilelik Çizgisi )





Gebelikte göbek deliğinde ağrı yaşayan hamile kadınlar bu durumun normal olup olmadığını merak ediyor. Göbek deliği ağrısının birçok nedeni olabilir ve bazıları hamile kadınların göbek deliği ağrısı yaşarken, bazılarında neden tam olarak anlaşılmamıştır. Genellikle göbek deliği ağrısının vücut şeklinizden, bebeğinizin rahimde nasıl konumlandığından ve göbeğinizin büyüdükçe cildinizin elastikiyetinden kaynaklandığına inanılır. Gebelikte göbek ağrısına neden olabilecek pek çok başka faktör ve hatta altta yatan tıbbi durum da vardır. Çoğu durumda, göbek deliği ağrısı tehlikeli bir şey değildir ve doğumdan sonra kaybolma eğilimindedir.Hamilelik sırasında göbek deliği ağrısı yaşamanın en yaygın nedenlerinden biri uterusun göbek deliğinize baskı yapmaya başlamasıdır. Hamilelikle ilgili birçok yaygın rahatsızlık vardır ve göbek ağrıları bunlardan biridir. Çoğu kadında, göbek deliği ağrısı kısa sürede kaybolur, diğerleri ise sadece doğumdan sonra ortadan kalktığını fark eder. Ağrının dayanılmaz olduğunu düşünüyorsanız veya başka bir şey hakkında endişeliyseniz doktorunuza danışın.



Hamile iken vücudunuzda meydana gelen hızlı değişiklikler nedeniyle göbek deliğinizde bir miktar ağrı hissedeceksiniz. Tabii ki, ağrı veya rahatsızlık derecesi, karnınızın ne kadar büyüdüğüne veya cildinizin esnekliğine bağlıdır. Yine de panik yapmanıza gerek yok, hamilelik sırasında göbek deliğinde ağrı olması sık görülen bir olgudur. Karnınızın büyüklüğü en üst seviyedeyken, hamileliğinizin sonraki aşamalarında bunu hissetme ihtimaliniz olacaktır.Rahatsızlığınıza kusma , ateş , bulantı ve hatta kanama eşlik ederse derhal doktorunuza danışmalısınız.Genellikle, göbek deliği ağrısını önlemek için yapabileceğiniz pek bir şey yoktur.Dışarı fırlamış bir göbek deliği hamilelik sırasında tamamen normal bir şeydir. Karnınız genişledikçe, bu alanda baskı artar. Bununla birlikte, çıkıntılı bir göbek göbek fıtığı belirtisi de olabilir. Göbek bölgesinde herhangi bir ağrı ve şişkin doku varsa, fıtık olabilir.


Göbek deliğinin dışarı çıkmasının ana nedeni uterusun karnı ileri doğru itmeye devam etmesidir. Basınç, göbek deliğini öne iter ve bazı durumlarda da çıkıntı yapar. Rahim, çok hızlı bir şekilde genişleyen bir aşamadadır genelde gebeliğin 26. haftasında bu çıkıntıyı görebilirsiniz.Göbek deliğindeki ağrı ağrı, birçok hamile kadının yaşadığı yaygın bir şikayettir. Kadınların çoğunda bu ağrı hafiftir; ancak, bazı kadınlarda tıbbi müdahale gerektiren bir sorun olabilir. Göbek deliği ile bebeğin cinsiyeti arasında bir ilişki var mı? Kesinlikle hayır! Hamilelikte göbek deliğine göre cinsiyet tahmini yapılmaz. Bebeğinizin cinsiyetini ancak usg muayenesi ile öğrenebilirsiniz. Gebelikte göbek fıtığı olur mu ? Evet olur.Fıtıklar, hamilelik sırasında sık görülen bir durumdur ve rahim içinde büyüyen bebeğin baskısı nedeniyle, esneme veya yırtılma karın kaslarının bir sonucudur. Göbek fıtığı, karın merkezinde göbek deliğinin yanında bulunur.Hamilelik sırasında göbek fıtığı belirtileri genellikle hafif ağrıya neden olur ve bir çok kadın göbek deliği çıkıntısının gözle görülür belirtilerine rağmen hiç bir belirti yaşamaz.
 
Geri
Üst