Gebelikte Gözler

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Gebelikte Gözler
gebelikte gözler
ÇOĞU kişi karında sürüp giden gebelik olayının gözlerle neden bu kadar ilgili olduğunu anlamakta güçlük çekerler. Gözler, kafa içerisinin ve damarlarla ilgili bir takım değişikliklerin en önemli göstergesidir. Kısaca söylenecek olursa gözler, kafa içerisindeki olayların doğrudan gözlenebilmesine imkân veren çok önemli organlarımızdır.
Gözün arka tarafında, damar ve sinirlerin göze girip çıktığı bir bölge vardır. Bu bölgeye hekimlikte göz dibi adı verilir. Göz dibi, göz bebeğindeki açıklıktan özel bir araçla düşürülen ışık sayesinde ve özel mercek sistemleri ile görülüp değerlendirilebilir.
Kafa içerisinde bir kanama, basınç artımları, göze giren damarlar ve sinirler bastırılarak bu bölge farkedilmez bir hale gelir. Dikkatli bir hekim değerlendirmesiyle bu durum kolayca anlaşılır. Ayrıca, gebelikte kan basıncı artımları şiddetli olduğu takdirde göz dibinde kanama odakları meydana gelir. Göz dibindeki değişikliklerin zamanında belirlenmesi, kadının yaşamını kurtaracak bir takım önlemlerin başlangıcını sağlayabilir.
Görme bulanıktı, çift görme gibi durumlarda hekime başvurarak gerekli tedbirlerin alınması, için tedavi şarttır
 
Geri
Üst