Gebelikte grip olanlar ne yapmalı

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Gebelikte grip olanlar ne yapmalı
Malum kış aylarının en soğuk zamanlarını yaşıyoruz ve mevsimin korkulu kabusu haline gelen grip hastalığı her yaştan kişilerin sağlığını olumsuz bir şekil de etkiliyor.

Bu olumsuz etkilerden ne yazık ki anne adayları da nasibini alıyor ve bazen ne kadar kendisini korusa da bulaşıcı olduğu için gribe yakalanmaktan kurtulamıyor.

Peki hamilelik te grip olan kişi ne yapmalı? Gebelik de grip nasıl geçer ? Gebelikte grip tedavisi gibi bilgiler ile birlikte gebelik de grip olan anne adaylarına önerileri sizler için konumuz da paylaşıyoruz.

ee9ea594597ed3d4_500x500.jpg


Hamilelikte Grip Nasıl Geçer, Grip tehlikeli ve korkutucu bir hastalık değildir fakat aynı şey hamile bir anne için söylenemez. Çünkü grip olan bir kişi yoğun ve yüksek bir ateş altındadır. Halsizlik iştahsızlık olmaktadır. Bunlar hamile bir bayanda rastlandığı zaman hem anneyi hem de bebeği olumsuz yönden etkilemektedir. Grip baş ağrısı, halsizlik, ateş, yorgunluk ve yememe isteği oluşturur. Böylece bir annenin en önemli olan şeyi yemeden kesilmesidir. Yemek yemediği sürece hem bebek gelişmez hemde kendi bitkin düşmektedir. Bunun yanı sıra yüksek ateş olan bir hamile bayanda bebek etkilenmektedir. Ayrıca grip olan kişiler doktor ve ilaç tedavisi alarak geçmesini sağlayabilir fakat hamileler kesinlikle ilaç alamamaktadır. Hamilelikte gribe yakalanmamak için anne adayları ellerinden geleni yapmalıdır çünkü grip anne adaylarını riske sokmaktadır yani bebek kaybına uğranılır. Birde gribin tetikleyici olması zatürreye kadar çevirebilmektedir. Ancak hamile iken grip aşısı yaptırılabilir. Aşı yapılmadan önce bir doktor tarafından onaylanması gerekmektedir. Bu tür durumlarda en iyi sonucu doktorunuzdan alabilirsiniz.

Gribe yakalanan bir anne adayını yapması gerekenler

Bol bol istirahat edilmelidir.
Vücut sıcaklığı doğru şekilde korunmalı ve sıkı giyinilmelidir.
Terli şekilde soğuk yerde durulmamalıdır.
Beslenmelerine oldukça dikkat edilmelidir.
Bol miktarda sebze ve meyve tüketilmelidir.
Uyku düzeni oldukça iyi korunmalıdır.
Hamilelikte Grip Nasıl Geçer
Hamilelikte gribi geçirmek için aynı zamanda ilaç kullanmadan geçirmenin tek yolu dinlenmeden ve istirahatten geçmektedir. İstirahat gribin en büyük ilacı olsa bile evde yapabileceğiniz doğal yöntemlerle gribin olumsuz etkilerini hafifletmek oldukça mümkün olmaktadır. Grip olan bir anne adayında burun tıkanıklığını gidermek için solunumun rahat sağlanması için bir tatlı kaşığı tuzun yarım litre suda çözülmesi şeklinde bir serum fizyolojik hazırlamanız daha sağlıklı olmaktadır. Yapılan bu karışımı bir pipet yardımı ile burna çekmek, burun tıkanıklığını gidermektedir. Böylece daha rahat solunum yapılmasını sağlamaktadır. Öksürüğünüzü kesmek için ise ballı süt karışımı içebilirsiniz. Yada süt tüketemeyen anne adayına sıcak limon ya da elma suyu tavsiye etmekteyim. Hamilelerin bitki çayı içmeleri çokta sağlıklı olmamaktadır fakat ada çayı hazırlayarak gargara yapılması boğaz şişliğini alır ve ağrısını dindirir. Vücut direncini artırmak için C vitamini içeren besinlerden bol bol tüketilmelidir. Örneğin sebze ve meyve gibi vitaminler tüketilmelidir. Bolca sıvı alınmalıdır. Oda sıcaklığı çok iyi olmalıdır. Ayrıca boğaz kuruluğunu gidermek için ılık meyve suları içilmelidir. Birde grip olan hamile bir bayanın boğazını yumuşatması için bolca çorba tüketmesi gerekmektedir. Hamile bayanın ateşini çok dikkatli bir şekilde izlemesi oldukça önemli olmaktadır. Eğer ateş yüksekliği var ise nemli bir bez yardımı ile kollar, bacaklar ve alın bölgesine koyularak ateş düşürülmeye çalışılır. Eğer titreme var ise ılık bir battaniyeden destek alınmalıdır.
 
Geri
Üst