Gebelikte Kahve Çay Tüketmek Zararlı mı?

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Gebelikte Kahve Çay Tüketmek Zararlı mı?
gebelikte çay içilir mi, gebelikte çay tüketimi, gebelikte kahve içmek



Sevgili melekler, biz millet olarak çayı da kahveyi de severiz. Özellikle çay vazgeçilmez içeceğimizdir. Bu derece severek, bol bol tükettiğimiz çayın, kahvenin gebelerde kullanımı konusunda zaman zaman acabalar yaşarız. Peki acaba çay ve kahve gebelik döneminde zararlı mı? Yoksa belli bir miktarın zararı yok mu? Bu soruların cevaplarını Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Bülent Tıraş'tan alıyoruz...



gebelikte-kahve.jpeg



Hamilelik döneminde anne adayının kafeinli içecekler; çay ya da kahve benzeri içecekleri tüketmesi hem bebek açısından hem de kendi için zararlı olmaktadır. Bunun için gebelik döneminde mutlaka zararlı olabilecek besinlerden ve içeceklerden kaçınılmalıdır. Çünkü kafeinli içecekler anne adayına zarar verebilmektedir. Ayrıca uyarıcı etkisinin olmasından dolayı bebek de olumsuz olarak etkilenebilmektedir.

Hamilelik döneminde yalnızca açık ve limonlu çay içilebilir. Çay ve kahve içme alışkanlığı olan anne adayları mutlaka bu alışkanlıklarından vazgeçmelidir. Ancak ben vazgeçemiyorum diyorsanız yalnızca günde bir bardak çay veya bir fincan kahve içilmesi önerilmektedir.

Anne adayı eğer dünyaya sağlıklı bir bebek getirmek istiyor ise özellikle kafeinli içeceklerden uzak durmalıdır. Bu hem bebek hem de kendi açısından büyük fayda sağlayacaktır. Hatta kafeinli ürünlerin gebelik dönemin de tüketilmesi bebeğin beyin gelişimini etkileyebilir.
 
Geri
Üst