Gebelikte Mide Yanması ve Mide Ağrılarına Çözüm

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
Gebelikte Mide Yanması ve Mide Ağrılarına Çözüm
Gebelikte Mide Yanması ve Mide Ağrıları- Hamileliğin o kadar güzel yanının olması yanında bazı cefaları da vardır aslında. Hamileliğin nasıl geçeceği aslında biraz da siz anne adaylarına iş düşüyor. Bu evrede hem sizin hem bebeğinizin gelişimi için zararlı şeylerden kaçınmak yararlı ve yeterli şekilde beslenmek önemlidir. Hamileliğin ilk aylarında başka sorunlar sonraki evrelerinde başka sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Özellikle mide şikayetleri olan anne adaylarının bu yazımızı okumasını tavsiye ediyorum.

gebelikte mide yanmasi.jpg


Hamileliğin 5. ayından sonra artık bebek iyice gelişmeye buna bağlı olarak rahim de genişleyip büyümeye devam eder. Bunun için de büyüyen rahim çoğunlukla mideye baskı yapar. Bunun için ilk olarak mide şikayetleri başlar. Bir de tabii zararlı yiyecekler ya da size dokunabilecek besinler mide şikayetleri ile karşı karşıya kalmanıza sebep olur. Ayrıca hamileliğinizde hormonların üst seviyelere ulaşması ile midede yer alan yemek borusu gevşeme gösterir ve mide asitleri yemek borusuna kadar çıkar bu da mide yanması mide ekşimesi ve ağrı olmasına neden olabilir. Bu olaya aynı zamanda reflü de denir. Aynen insanın ağzına bir acı su gelir bu reflüye işaret eder.

Benim de hamileliğim sırasında ara sıra mide yanması şikayetlerim olurdu buna tek çözüm bol bol su tüketmek ve yemek yedikten sonra uzanmamakta buldum çözümü. Bol su tüketmek özellikle işe yarıyor arkadaşlar tavsiyemdir. Bunun gibi hamileliğimde birçok sorundan su yardımı ile kurtuldum ben. Bazı inanışlara göre de mide yanması ya da ekşimesine bebeğin saç çıkarması kaynak gösterilir ama bu doğru bir inanış olmadığını söylemek isterim.

Mide yanması mide ekşimesi ağrılarını en aza indirmek ya da bitirmek için yedikleriniz içtikleriniz çok önemlidir. Sigara gibi zararlı alışkanlıkları tamamen bırakmalısınız. Özellikle günlük yemek vakitleriniz sık sık az az yemek olmalıdır. Peynir, süt, balık, ceviz, yoğurt, yeşil sebze, meyvelerden bolca beslenmelisiniz. Bu ayrıca bebeğinizin gelişimi için de çok önemli ve gereklidir.

hamilelikte saglikli beslenme.jpg


Beslenirken özellikle hafif midenize çok baskı yapmadan beslenmelisiniz. Yani baharatlı, kızartma türü yiyecekler sizi kötü etkileyebilir. Yine tam pişmemiş, çiğ köfte tarzı çiğ besinlerden de uzak durmalısınız. Yemek yeme olayını yatmadan en az 3 saat önce bitirmeli geç saatlerde bir şeyler yiyip içmemelisiniz. Geç saatlerde içebileceğiniz tek içecek su olmalı. Özellikle yemek yerken yavaş yemeli ve yemekler iyice çiğnenmeli. Kola kafein kahve çikolata gibi yiyecek ve içeceklerden de uzak durmak mide yanma ve ekşimelerini azaltacaktır.

hamilelikte su icmek mide eksimesinin onune gecer.jpg


Günlük egzersizlerinizi aksatmayın. Özellikle bu hem sorunlardan kurtulmanıza yardımcı olurken aynı zamanda hamileliğinizde oluşabilecek fazla kilolarınızı da en aza indirebilirsiniz. Doğru ve zamanında egzersizler bebeğinizin gelişimi de önemlidir.
 
Lavinyam , paylaşım için öncelikle teşekkür ederiz. Sana bir sorum olucak. Sen de gebelik sürecin den geçtin . Mutlaka mide krampları ve mide yanması gibi durumları yaşamışsındır. Mide yanması ile karşılaştığın zaman neler yaptın ? Hekime göründünmü? Göründüysen ne tür ilaçlar kullandın. Gebelikte mide yanması hakkın da kendi deneyimlerini anlatabilirmisin ?
 
teşekkürler beyza adminim içerikte de anlattığım gibi benim aslında çok mide sorunum olmadı ilaç kullanacak boyutlara çıkmadı şükür ama benim yaptığım tek şey bol su içmek sanırım bu mide yanmalarının da önüne geçti. Mide yanması konusunda hiç doktora da başvurmadım yani. Ayrıca zararlı yiyeceklerden kaçındım kola, kafein, özellikle çiğ ve hazır gıdalardan.. Umarım yararlı olur hamiş meleklerimize..:hamis:
 
Geri
Üst