Gebelikte Özel Diyet uygulayıp Hamilelikten Sonrada Formunu Korumak isteyenler Buraya

hatiss

Yeni Üye
Üye
Gebelikte Özel Diyet uygulayıp Hamilelikten Sonrada Formunu Korumak isteyenler Buraya
gebelikte diyet,gebelikte diyet listesi,



Bebek bekleyen anne adayları çok kilo aldınız mı yada almaya başladınız mı doğumdan sonra kilolarımdan nasıl kurtulacağım diyorsanız bu konu tam size göre.Ayrıca gebeyken doğuma kadar geçen sürede yediklerinize de çok dikkat etmelisiniz ve sağlıklı beslenmelisiniz.İşte hamiş bayanlara özel diyet listesi.


akdeniz_diyeti-eb.jpg


Gebelik Özel Diyet Uygulamaları
Vejeteryan diyeti uyguluyorsanız, gebe olduğunuzu öğrenir öğrenmez bunu doktorunuz, bir besin uzmanı ya da diyetisyen ile tartışın. Çünkü ek vitamin ve minerallere gereksininim duyabilirsiniz.

Gebelik Döneminde Şeker, Tuz ve Alkol
Diğer besinleri az içerdiği için az yiyin


Gebelik Döneminde Et, Tavuk, Balık, Fasülye ve Kuruyemiş


İçerdikleri: Protein, A ve B vitamini, lif (kuruyemiş ve fasulye), demir ve çinko.
Gerekli ölçüler: günde 2-3. (1 ölçü 50-70 gr et ya da balık. 2 yumurta. 2 çay kaşığı yer fıstığı yağı, 1/2 bardak pişmiş fasulyedir.)

Gebelik Döneminde Süt Ürünleri
içerdikleri: Kalsiyum, protein, A vitamini (tüm süt ürünleri), çinko, magnezyum ve iyodin. Gerekli ölçüler: günde
2-3. (1 ölçü, 40 gr peynir, 200 ml süt ve yoğurt, 1/2 bardak kır peyniridir.)


Gebelik Döneminde Sebzeler


içerdikleri: Lif, A ve C vitamini, folik asit. potasyum ve demir.

Gebelik Döneminde Meyveler


içerdikleri: Lif, C vitamini ve potasyum. Gerekli ölçüler: günde 2-4 ya da daha fazla. Turunçgillerden, domates ya da C vitamini açısından zengin olan diğer meyvelerden bir ölçü seçin. (1 ölçü, 1 orta büyüklükte elma, armut ya da portakala ya da 90 ml meyve suyuna eşittir)
Gerekli ölçüler: günde 3-5 ya da daha fazla. A vitamini için koyu sarı ya da yeşil yapraklı sebzelerden bir ölçü seçin. (1 ölçü, 1 bardak yeşil yaprak, 1/2 bardak pişmiş havuç ya da suyu. 175 ml meyve suyudur.)

Hamilelik Döneminde Ekmek, Tahıl, Makarna ve Pirinç
içerdikleri: Protein, lif, enerji, vitamin ve mineral. Çok lif içeren besinler kepekli ekmek, fırında pişmiş patates ve buğday ya da yulaflı kepekli kahvaltılık tahıllardır. Kahvaltı tahılları genellikle vitamin ve demirle güçlendirilmişlerdir. Gerekli ölçüler: günde 6-11. (1 ölçü. 1 dilim ekmek. 1/2 İngiliz çöreği ya da kuçuk poğaça 30 gr tahıl. 1/2 bardak pişmiş pirinç ya da makarnadır.
)
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri
Üst