Gebelikte tansiyon düşüklüğü yaşayanlar

Z

Zeynep998877

Forum Okuru
Gebelikte tansiyon düşüklüğü yaşayanlar
Gebelikte tansiyon düşüklüğü yaşayanlar neden olur tedavisi nasıl olmalıdır

Merhaba
2 aylık hamileyim. Son 2 haftadır tansiyonum düşüyor. Normalde Tansiyonum 12 ye 8 olur. Ama özellikle son 2 haftadır 10 -6 veya 9 -5 gibi oluyor. Bir biraz baş dönmesi oluyor hafif mide bulantım var. Hatta ara ara halsizlik te yaşıyorum ben. Hamilelikte düşük tansiyon normal midir değilse ne yapmam gerekir bir tehlikesi var mı . Doktora gitmeli miyim . Düşük tansiyon bebeği etkiler mi. yardımcı olursanız sevinirim Teşekkür ederim
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba Zeynep

Hamileliğin ilk 3 ayında düşük tansiyon şikayetleri genelde olan şikayetlerdir. Eğer ciddi bir rahatsızlık yoksa ilerleyen zamanda tekrar normale dönecektir.

Bebeğe besin ve oksijen sağlamak amacıyla kan hacminde bir artış meydana gelir. Bu da damarları genişleterek tansiyonun yani kan basıncının düşmesine sebep olur . Ancak bunun yanı sıra; ikizlere hamile olmak, kansızlık yani anem, korku ,kaygı ,stres ,karaciğer hastalıkları susuz kalmak ,tansiyonu düşürebilir ,hormonlardaki değişimde tansiyonun düşmesinde en önemli etkenlerden bir tanesidir.

Tansiyonun düşük ve böyle devam ediyorsa tansiyonunu normale getirebilmek için bol sıvı almalısın, yemeklerinde yeteri miktarda tuz olmalı , çok fazla karbonhidrat ağırlıklı beslenmeden sakınmalısın , kahve çay gibi kafeinli içeceklerden uzak durmalısın.

Eğer tansiyonun çok fazla çok fazla düşmüşse tuzlu ayran iç,faydası olacaktır .Tuzlu ayran tansiyonu yükseltecek normale getirecektir. Bir de yatış pozisyonlarına dikkat etmen lazım hamilelerin sola dönük yatmalarını uzmanlar tavsiye ediyor. Ayrıca aniden ayağa kalkmamaya dikkat etmelisin.

Eğer düşük tansiyon problemi ciddi seviyelere geldiyse ve günlük yaşantını etkiliyorsa mutlaka doktora gitmen de fayda var .Geçmiş olsun.

Ayrıca aşağıdaki linki de inceleyebilirsin

 
Son düzenleme:
Geri
Üst