Gebelikte yüksek tansiyon nedenleri nasıl anlaşılır yaşayanlar burada mı ?

S

sarıkiz454

Forum Okuru
Gebelikte yüksek tansiyon nedenleri nasıl anlaşılır yaşayanlar burada mı ?
Kızlar selamlar gebelikte yüksek tansiyon nedenleri nasıl anlaşılır nasıl tedavi edilir, nasıl önlenir bebeğe zararı kaç olursa tehlikeli yani bebek için neler yapmam gerekiyor bana yardımcı olabilir misiniz ?

Kızlar ben 5 aylık hamileyim ve çok şükür bir sıkıntı yok tabi ki bu yüksek tansiyon haricinde doktor kontrolündeyim sürekli eskiden benim tansiyonum 11/7 den hiç yukarı çıkmazdı ama hamile kaldığımdan beridir bazı sıkıntılardan dolayı doktora gittim ve tansiyonum malesef 15/9 gibi seyrediyor.





Doktorum çok korkulacak bir şey yok mutlaka kontrol altına alacağız dedi gıdalar la ilgili bir şey söylemedi önümüzdeki ay gideceğim ama bu durumu benim gibi yaşayanlar neler yaptılar. Gebelikte tansiyonu düşüren yiyecekler gıdalar nelerdir ? Ya da spor mu yapacağım neleri yeyip neleri yemeyeceğim bana söyler misiniz ? Sizler bu yüksek tansiyon illetinden nasıl kurtuldunuz neler yaptınız ? Bu tansiyon illeti bebeğe zarar verirmi en çok merak ettiğim bu bana yardımcı olacak kimseler yok mu ?

hamilelikte yüksek tansiyon nasıl düşürülür.jpg
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Selamlar öncelikle geçmiş olsun. Gebelikte Yüksek Tansiyon durumunu kesinlikle dikkate almalı ve mutlak suretle doktor kontrolünde olmalısınız bir kere size bunun altını çizmek istiyorum. Bu durumda size buradan araştırarak bazı besinleri ve neler tüketmeniz gerektiği hususunu yazacağız. Az önceki verdiğimiz linkten de yazılanları kontrol edebilirsiniz. Beklemede kalın lütfen.
 
GEBELİKTE TANSİYONU DÜŞÜREN YİYECEKLER GIDALAR : Altını yine çizerek söylememiz gerekiyor, lütfen kulaktan dolma bilgiler ile hareket etmeyiniz. Gebelikte tansiyon çok ama çok önemlidir. Bunu doktorunuz ile konuşmanızda fayda var. Burada sizin için yazacaklarımızın bir doktor tedavisi yerine asla ama asla geçmeyeceğini lütfen unutmayın olur mu ?



TANSİYONU DÜŞÜREN SEBZELERİ TÜKETİN : Gebelik süresince yeşil yapraklı sebzeleri tüketmenizde büyük fayda var. Normal olarak tansiyonunuzu düzenleyecektir. İçnide potasyon magnezyum olan sebzeleri tüketmelisiniz. Ayrı ca tüketeceğiniz sebzelerin kesinlikle mevsiminde olan doğal yol ile yetiştirilmiş olmalarına dikkat edin.



gebelikte tansiyonu düşüren gıdalar.jpg




MEYVE TÜKETEREK TANSİYON DÜŞEBİLİR : Yine tam zamanında olan turunçgiller ve bunun yanında çilek,kavun,muz,elma şeftali,ananas ve mango gibi yüksek tansiyonu deengeleyecek şeyleri tüketebilirsiniz. Yok ben meyve sevmiyorum suyunu içeyim de diyor iseniz içine hiç bir şekilde katkı bir şey şeker vs kesinlikle katmayınız bu önemli.





tansiyonu düşüren sebze meyveler.jpg





SÜT ÜRÜNLERİ DE HAMİLELİKTE TANSİYONU DÜŞÜRÜR : Süt ürünleri son derece önemli özellikle hamilelik sürecinde damar sağlığınız için de büyük önem arzediyor bu bakımdan çok yağlı olmamak hatta yağsız olmak şartı ile süt ürünlerini peyniri sütü vs kullanmanızda büyük fayda var.



TAM TAHILLI EKMEK VE TAHİLLAR İLE TANSİYONUNUZU DÜŞÜREBİLİRSİNİZ : Tam tahıllı ekmekler esmer pirinç kepekli ya da tam buğday ekmeği arpa yulaf gibi ürünler de tansiyonunuzu kontrol altına almanızda büyük yarar sağlayacaktır.



hamilelikte tansiyonu düşüren kuruyemişler.jpg





HAMİLELİK SÜRESİNCE BALIK TANSİYONU DÜŞÜRÜR : Balık evet yine mevsiminde tutulan her türlü balığı tüketeceksiniz. Kaliteli bir protein kaynağı olarak tavsiye edeceğimiz soğuk su balıklarından, somon mezgit gibi balıkları tüketeceksiniz.



KURUYEMİŞLERDEN TANSİYONU DÜŞÜREN GIDALAR : Kuruyemişler, özellikle badem, fındık ceviz ve fıstık gibi kuruyemişleri sıfır tuzsuz olarak tüketeceksiniz bunlar da sizlerin tansiyonunuzu düşürmenize yardımcı olacaktır.


Özellikle tuz ve tuz türevi her şeyden kaya tuzlarından himalaya tuzundan tuzun her türlüsünden olabildiğince uzak durmanızda çok büyük fayda bulunmakta. Özellikle suyu da günde minimum 3 likter olmak üzere mutlak suretle tüketiniz. Allah, kucağınıza sapasağlam almanızı nasip etsin ve sizi de kurtarsın kısa sürede inşallah.

Sevgiler, umarım siz ve sizin durumunuzda olanlara açıklayıcı bir makale olmuştur.
 
Geri
Üst