Gebelikte zencefil tüketmek zararlımıdır ?

Uzman SühaN

Administrator
Gebelikte zencefil tüketmek zararlımıdır ?
gebeigebelik,gebelikte,gebelikte zencefil tüketilirmi,gebelikte zencefil zararlımıdır,gebelikte zencefil tüketmenin faydaları,


zencefil.jpg





Hamile olduğunuzda çok fazla değişiklik olur, hormonal dengesizlik nedeniyle vücudunuz aniden daha zayıf bir bağışıklık sistemi ile karşı karşıya kalır, bu da sık sık hastalanmanıza yol açar. Ve bazı ilaçları kullanmak zorunda kalabilirsiniz. Kullandığınız ilaçlar gebelikte önerilse bile bebeğinize zarar vereceğini düşünebilirsiniz. Anne adayları genelde bebeklerinin sağlığını düşündüklerinden tükketiği her şey konusunda tedbirli davranır . Bir rahatsızlık karşısında ilaç kullanmak yerine doğal telafiler arayışı vardır. Gebelerin en çok merak ettiği konulardan biri gebelikte zencefil tüketiminin zararlı olup olmadığıdır. Bizde bu makalemizde gebelikte zencefil tüketimi ile ilgili merak edilen soruları detayları ile ele alıyoruz. Daha fzla bilgi edinmek için makalemizi okumaya devam edin..




Evet, hamilelik sırasında taze zencefil tüketmek güvenlidir. Ancak, kurutulmuş kök iyi olmayabilir.Yüksek konsantrasyonlar düşük yapma riskini artırabileceğinden, doktorunuza danışmadan zencefil tüketmeyin ! Zencefil vücuttaki besinlerin emilimini hızlandırır. Yani günlük bir taze zencefil dozu, hamilelik diyetinizden maksimum fayda elde etmenize yardımcı olacaktır. Ek olarak, bebekte beslenme emilimi için de harika.zencefil vücuttaki kan dolaşımını artırdığı bilinmektedir. Yani, hamilelik sırasında zencefil yenmesi, fetüse sağlıklı kan sağlanmasını sağlayacaktır. Zencefil kan şekerini kontrol altında tutar. Bu, hem sizin hem de bebeğinizin hamileliğiniz boyunca sağlıklı kalmasını sağlar. Üstelik, eğer hamileliğinizde zencefil tüketirseniz, çok daha az yorgun ve bitkin hissetme eğiliminde olacaksınız.Hamilelik sırasında, zencefil kolesterol seviyelerini kontrol altında tutmak için iyi bir seçimdir. Zencefil anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Hamilelik sırasında mide ekşimesi gidermek için idealdir.




Gebelikte zencefil tüketmenin ; sabah hastalıklarının önlenmesi, uygun kan akışının sağlanması, kolesterol düzeylerinin düzenlenmesi, soğuk algınlığı ve öksürüğün önlenmesi, kan şekeri seviyesinin kontrol edilmesi, enflamasyonun tedavi edilmesi, yorgun kasların canlandırılması, bağışıklık sisteminin desteklenmesi, vücut ağrısının giderilmesi, fetüse beslenmenin sağlanması ve sindirime yardımcı olması yer alır. Besleyici besinler, doğmamış bir bebekte doğuştan gelen hastalıkların riskini azaltmaya yardımcı olur. Beslenme uzmanlarına göre zencefil, içinde bulunan vitaminler ve mineraller nedeniyle hamile kadınlar için önerilen sağlıklı yiyeceklerden bir tanesidir ve bu durumun komplikasyonlarla mücadele etme potansiyeli vardır. ANCAK GEBELİKTE ZENCEFİL TÜKETMEDEN ÖNCE MUTLAKA DOKTORUNUZA DANIŞINIZ !





Zencefilin Besin Değeri



Zencefil bir parça aşağıdaki besinleri içerir.

Karbonhidratlar 77 g
Kalsiyum 00 mg
Kolin 8 mg
Bakır 226 mg
Fiber 0 g
Folat 00 mcg
Demir 60 mg
Magnezyum 00 mg
Manganez 229 mg
Niasin 750 mg
Pantotenik asit 203 mg
Fosfor 00 mg
Potasyum 00 mg
Fitosteroller 00 mg
Protein 82 g
Riboflavin 034 mg
Selenium 7 mcg
Sodyum 00 g
Şeker 70 g
Tiamin 025 mg
Çinko 34 mg



Gebelikte mide bulantısı ve baş dönmesi çoğu durumda özellikle ilk trimesterde sık görülür. Zencefil tüketerek bu stres koşulunu rahatlatabilirsiniz. Ayrıca zencefil, hamileliğin ilk aylarında mide sorunlarını önlemek için doğal ve güvenli bir kaynaktır. İlk üç aylık dönemde, bulantı, kusma, halsizlik ve duygudurum değişikliklerinden muzdarip olabilirsiniz. Yani, zencefil çayı içmenin en iyi zamanı. Rahatsızlığınızı hafifletir ve ferahlatır. Ancak, aşırı tüketmeyin.Zencefil, kolesterol seviyesini kontrol eder ve bu da hamilelik sırasında yüksek kolesterol seviyelerini azaltır.Zencefil, vücudunuzdaki kan dolaşımını artırır ve bu nedenle doğmamış bebeğinize yeterli kan akışını teşvik eder.Zencefil soğuk algınlığı, küçük rahatsızlıklar ve sürekli öksürük tedavisinde etkilidir. Bağışıklık sisteminiz hamileyken yavaşlar ve sizi bu küçük rahatsızlıklara karşı savunmasız bırakır. Zencefilin bağışıklık sistemini güçlendirmek için olağanüstü bir yeteneği vardır ve hızlı bir şekilde iyileşmenize yardımcı olur. Aynı zamanda bu hastalıkların önlenmesine yardımcı olur .



Enfeksiyon veya kötü beslenme alışkanlıkları gibi çeşitli nedenler vücudunuzun besinleri emebilme yeteneğini engelleyebilir. Zencefil, vücudunuzu besinleri emerek ve onları doğmamış bebeğinize transferi destekler.Zencefil, gebeliğe bağlı mide ekşimesini tedavi etmek için mükemmel bir ilaçtır. Mide yanmasına neden olan asitlerle savaşır.Dahası, yeterli zencefil tüketimi de sağlıklı gelişim için fetüse gereken miktarda kan sağlamaya yardımcı olur.Bağışıklık sisteminiz hamilelikte yavaşlar ve bu nedenle sizi küçük enfeksiyonlara karşı daha duyarlı hale getirir. Zencefil, bağışıklık sisteminizi güçlendirmede çok etkilidir ve aynı zamanda hızlı iyileşmenizi sağlar.Zencefil, sindirim sistemi ve solunum yolunun doğal bir takviyesi olarak kabul edilir. Ek olarak, boğazda rahatlatıcı etkileri vardır ve kusmayı önlemede yardımcı olduğu bilinmektedir. Zencefil, ılımlılıkla alındığında kan şekerinizi yönetmenize yardımcı olabilecek mineraller açısından zengin bir kök sebzedir.Zencefilin oksidatif stresi önleyen mineralleri vardır, bu da yumurtalık kanserine karşı savaşır ve önler.


Zencefilin yatıştırıcı doğası da vücudunuzun kas yorgunluğundan kurtulmasına yardımcı olur, hamilelik sırasında bir bardak zencefil çayı içmek eklemlerinizin, kemiklerin ve vücudunuzun rahatlamasına ve aşırı yorgunluktan kurtulmanıza yardımcı olabilir.Zencefil, vücudunuz için kritik olan vitaminler ve mineraller açısından zengindir, bu vitaminlerin iyi bir dengesi vücudunuzun besin maddelerini daha iyi emmesine yardımcı olur. Zencefil çayı, vitaminlerin dengesini sağlamaya yardımcı olabilir ve sonuç olarak, besin emilimini büyük ölçüde iyileştirir.Sık olarak tüketildiğinde, zencefil çayının bazı önemli yan etkileri olabilir. Aşırı tüketildiğinde, zencefil kilo yönetiminde olumsuz bir rol oynayabilir; Bu, hamilelik sırasında bebeğiniz ve sizin için bir beslenme dengesizliği yaratabilecek zararlı bir kilo kaybı içerir.Zencefilin kan inceltici özellikleri vardır; Bu, kanın pıhtılaşmasını etkileyebilir ve aşırı kan kaybına neden olabilir.



Çoğu hamile kadın sıklıkla şişkinlik sorunları ile karşılaşır. Yavaş sindirim, doğmamış bebeğinizin besin emiliminden korunmasını sağlar. Yetersiz besinler fetusta konjenital hastalıklara katkıda bulunabileceğinden sorun ciddidir. Ancak, zencefil sindirim problemlerini hafifletmek ve şişkinliği etkisiz hale getirmek için güvenli bir kaynak olabilir. Zencefilin diğer bir önemli sağlık yararı, ağrıyı azaltmaya yardımcı olmasıdır ! Osteoartrit, eklem kıkırdağının ve altta yatan kemiğin bozulmasının neden olduğu bir tür eklem hastalığıdır. Yapılan çalışmalar özellikle dizde osteoartrit semptomlarının azaltılmasında önemli bir etkiye sahip olduğunu göstermiştir. Zencefil, gebe kadınlarda mide bulantısını azaltabilir olsa da, bitkinin karanlık tarafını da not etmek önemlidir. Bazı uzmanlara göre, zencefil tüketmek, düşük yapma riskini artırabilir. Zencefil kanamaya sebep olabilir mi? Çalışmalara göre, bazı kadınlar zencefil alırken aşırı adet kanaması bildirmişlerdir . Kanamanız olduğunda zencefil kullanımı önerilmez.



Zencefil genellikle diyabet tedavisine yardımcı olduğu bilinmektedir . Sorun diyabet ilacı ile birlikte alındığında ortaya çıkar . Bu ilacın etkilerini artırabilir ve hipoglisemiye veya kan şekerinin aşırı düşmesine neden olabilir.Yüksek dozda zencefilin kalp rahatsızlıklarını arttırdığı bulunmuştur. Tansiyon ilaçları alan kişiler, tansiyonda istenmeyen bir düşüş yaşayabilirler. Ayrıca kalp atışlarında düzensizliklere yol açabilir.Zencefil çayı, hafif olsa da, bazı sindirim yan etkilerine neden olabilir. Çoğu zaman üst sindirim sistemini etkiler yani sürekli gazınız olabilir.Zencefil, daha yüksek dozlarda alındığında hafif mide ekşimesine neden olabilir. Diğer olası yan etkiler arasında mide rahatsızlığı ve ağrılar bulunur.Zencefil, sindirime yarar sağlayan safra salgısını uyarır Ancak, mideniz boşsa, bu durum mide rahatsızlıklarına ve sindirim sıkıntısına ve mide rahatsızlığına yol açabilir . Zencefil allerji yapar mı ? Zencefilin en yaygın alerjik reaksiyonu deri döküntüsüdür . Zencefil için diğer alerjiler kaşıntılı gözler, deri kızarıklığı ve cilt iltihabı içerir.Zengin sağlıklı olmasına rağmen, zerdeçal zencefil çayı, böbrek taşı veya safra taşı geçmişi olan kişiler tarafından tüketilmemelidir. Çay, kandaki ürik asit düzeylerini artırarak durumu kötüleştirebilir.Ayrıca mide kramplarına ve şişmeye de neden olabilir.Zencefil takviyeleri ile ilgili temel sorun reçeteli ilaçlarla etkileşime girme eğilimleridir. Sevgili okurlar gebelikte zencefil tüketimi ile ilgili zıt görüşler mevcuttur bu nedenle hekime danışmadan asla zencefil tüketmeyin...
 
Geri
Üst