Genç işçi alana ödül var

M

Misafir

Forum Okuru
Genç işçi alana ödül var
Türkiye'de en büyük sorunun işsizlik olduğunu kaydeden Başesgioğlu, "12 aydan fazla işsiz kalan 15-25 yaş grubunu işe alana % 40 vergi indirimi sağlanacak" dedi..

Son yıllarda hızlı bir büyüme sürecine giren Türkiye'de en büyük sorun istihdam ve adeta kemikleşen işsizler ordusu. Türkiye seçim sattına girdiği andan itibaren de siyasi partilerin hedef kitlesi buydu. İşte, İşsizlik Fonu'nda biriken 27 milyar YTL varlık, Anayasa Mahkemesi'nden geri döndüğü için 2008 yılına ertelenen Sosyal Güvenlik Reformu, her yıl çalışma hayatına girmek üzere iş aramaya başlayan 700 bin kişilik genç nüfusu, seçimlere 11 gün kala Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu ile konuştuk. Başesgioğlu, Sosyal Güvenlik Reformu'nun artık partiler üstü bir konu olduğuna işaret ederek, "Seçimlerden sonra o gelir, bu gelir bilmem. Ama Sosyal Güvenlik Reformu artık partiler üstü bir konudur. Bu milli savunma gibi birşey. Biz bu reformun yüzde 50'sini gerçekleştirdik, yolun yarısına geldik. Aslında ateşin üzerindeki kestaneler patladı, fazla el yakacak, siyaseten sıkıntı yaratacak birşey de kalmadı" değerlendirmesinde bulundu.

FARKI HAZİNE KARŞILAYACAK
Bakanlığı 11 gün sonra sona ereceği için açıklamaları seçim vaadi olarak nitelendirilebilecek Başesgioğlu, "Ben halen bir Bakanlığın başındayım. Ayağı yere basmayan, ağırlığı olmayan açıklamalarda bulunmam" dedi. En önemli sorunun işsizlik olduğunu kabul eden ve bunun ekonomik boyutunun yanı sıra toplumsal boyutuna da işaret eden Başesgioğlu, "Burada tek sorumluluk hükümete ait değil. Her yıl 700 bin gencimiz çalışmaya hazır geliyor. Biz kamu olarak sadece 100 bin kişiyi alabiliyoruz. Geri kalan 600 bin kişi özel sektörde iş bulacak. Tabi ki elimizde sihirli değnek yok. Biz bundan sonrası için işsizlikte geçen süreye dikkat ediyoruz. Yaşları 15 ile 25 olan ve bir yıldan fazla işsiz olan gençlerimizi işe alan işletmeler istihdam vergisini yüzde 40 eksik ödeyecekler. Bu miktarı hazine karşılayacak" dedi.
 
Geri
Üst