Gendeme tarifi

CeMoŞ

Daimi Üye
Üye
Gendeme tarifi
gendeme yemeği, yapılışı, tarif, yöresel yemekler,iç anadolu yemekleri hakkında bilgiler



iç anadolunun nefis et yemeği gendemenin tarifini sizlerle paylaşıyoruz melekler



gendeme_4ba771c1-1a8.jpg



Gendeme

Malzemeler

500 gram kemikli kuzu eti
1 su bardağı haşlanmış dövme (buğday)
2-3 soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
3 domates
3 sivribiber
2 su bardağı su
tuz

Hazırlanışı:
Soğanları temizleyip söğüş doğrayın. Domates ve sivribiberleri temizleyip küçük küçük doğrayın. Eti tencereye alıp suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Sıvıyağ ve soğanı ekleyip birlikte kavurun. Haşlanmış dövme, su ve tuzu ekleyip kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
 
Geri
Üst