Etiketler:
  1. PaSikA

    PaSikA Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Kasım 2007
    Mesajlar:
    19.755
    Beğenilen Mesajlar:
    601
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İstanbul

    Gendime Pilavı

    Konu, 'Pilavlar' kısmında PaSikA tarafından paylaşıldı.

    buğday pilavı gendime pilavı aşurelik buğday uluslararası pilavlar aşurelik buğdaydan pilav =MALZEMELER =

    2 su bardağı aşurelik buğday (Gendime veya yarma da denir)
    1 su bardağı beyaz kuru fasülye (şeker fasülyesi)
    500 gr. kuşbaşı kuzu eti
    2 adet kuru soğan
    1 çay kaşığı tuz
    Yarım çay kaşığı karabiber
    1 çay kaşığı kırmızı pul biber
    2 yemek kaşığı tereyağı

    =HAZIRLANIŞI=

    Bir gece önceden aşurelik buğday ve şeker fasülyesini aynı kap içinde bol soğuk suyla ıslatın.
    Ertesi sabah yıkayıp, süzdürdüğünüz aşurelik buğday ve fasulyeyi bir tencereye, üzerine 3-4 parmak çıkacak kadar su ilavesiyle pişmeye bırakın. Asla tuz atmayın çünkü sertleşir. İyice pişen aşurelik buğday ve fasülyeyi süzdürün bir kenarda beklemeye alın.
    Bir tencereye kuşbaşı etleri koyun, yağı ekleyin ve sürekli karıştırarak 7-8 dakika kadar soteleyin.
    İnce kıyılmış soğanlara baharatları ekleyip, 5-6 dakika süresince kavurmaya devam edin.
    3 su bardağı suyu ilave edip, pişirmeye bırakın. Su kaynamaya başlayınca buğday ve fasülyeyi ekleyip, orta hararetli ateşte pilavı pişirin. Pilav suyunu çekince, kısık ateşte 7-8 dakika gibi pişirip, altını söndürün ve demlenmeye bırakın.
    20-25 dakika demlenen ve dinlenen pilavı tahta kaşıkla ezmeden karıştırıp, havalandırın ve servise sunalım.
     
Gendime Pilavı konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. nohutlu pilav

    nohutlu pilav

    kg pirinç, * 100 gr. çam fıstığı, * 150 gr kuzu ciğeri, * 4 baş soğan, * 50 gr. kuş üzümü, * 10 gr yeni bahar, * 10 gr karabiber, 20 gr tuz, * 250 gr margarin, * 50 gr badem içi(kabuksuz) * 1 çay kaşığı toz tarçın, Su Bir tencerede 50 gr. margarinle, çam fıstığı ve bademler pembeleşinceye kadar kavrulur. Daha sonra ince doğranmış soğanlar ilave edilip, onlar da pembeleşinceye kadar kavrulur....
  2. Pilav Pişirirken

    Pilav Pişirirken

    Pilav pişirmeden önce pirinci ılık suda bekletmeniz gerekir. Sıcak suyla ıslattığınızda lapa hâline gelebilir. Pirinç pilavını pişirirken pirinçleri fazla kavurmayalım. Çünkü kavrulduğunda vitamini gider. Pilavın tane tane olmasını istiyorsanız tencerenin içine 3-4 damla limon suyu damlatın. Kavurma esnasında tuzunu atarsanız, pirinçlerin kırılmasını engellersiniz. Pilavı pişirirken ısıyı...
  3. Sehzade Pİlavi

    Sehzade Pİlavi

    ŞEHZADE PİLAVI Malzemeler : (4 kişi için) 2 su bardağı Pirinç 3 su bardağı Su 2 yemek kaşığı Antep Fıstığı 2 yemek kaşığı Badem 2 yemek kaşığı Kuru Üzüm 1 çay kaşığı Tarçın 1 çay kaşığı Limon Suyu 2 yemek kaşığı Tereyağ 1 yemek kaşığı Sıvı Yağ Tuz, Karabiber Hazırlanışı : Ayıklanıp yıkanmış pirinci, tuzlu ve sıcak suda iki saat bekletin....
  4. Fırında tavuklu pilav

    Fırında tavuklu pilav

    fırında tavuklu pilav firinda tavuklu pilav fırında tarifi tavuk Fırında tavuklu pilav malzemeler.. 2 subardağı pirinç(10 dk sıcak suyla ve tuzla ıslatılmış sonra yıkanmış) 3 kaşık arpa şehriye 4 adet tavuk butu (küçük parçalara ayrılmış) 1adet sogan(incecik doğramış) 1 adet domates(kabuğu soyulmuş küp doğranmış) 2 kaşık tereyağı 4 kaşık sıvı yağ tuz karabiber kimyon 1.5bardak tavuk suyu 1...
  5. Zereshk Pilavı

    Zereshk Pilavı

    Malzemeler : 1 adet tavuk budu Kızartmak için: Sıvı yağ Yarım çay kaşığı safran 1 çay kaşığı şeker 1 çorba kaşığı sıvı yağ Yarım su bardağı zereshk 1 su bardağı Amerikan pirinci 1 su bardağı sıcak su 2 çorba kaşığı yağ Yapılışı : Tavuk budunu haşladıktan sonra kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Küçük bir tavada safranı, şekeri, l çorba kaşığı sıvı yağı...

Sayfayı Paylaş