Gönlü Ferah
Malzemeler
1 Litre süt
1 Su bardağı tozşeker
2 Çorba kaşığı mısır nişastası
2 Çorba kaşığı un
1 Paket vanilya
1 Adet yumurtanın sarısı
100 gr margarin
1 Poşet krem şanti
1.5 Su bardağı kayısı suyu
500 gr taze kayısı
1 Paket etimek
Süslemek için :
Antepfıstığı ve hizdistancevizi
Hazırlanışı
* Sütü, yumurta sarısını, unu, mısır nişastasını ve tozşekeri iyice karıştırıp, göz göz olana dek kısık ateşte pişirin.
* Margarini koyup, ateşten alın ve mikserle iyice çırpıp soğumaya bırakın.
* Soğuyunca krem şantiyi ilave edip, mikserle 5 dakika daha çırpın.
* Etimekleri cam bir kabın içine dizin.
* 1.5 Su bardağı kayısı suyunu ısıtıp, üzerine dökün.
* Kayısı su ile ıslattığınız etimeklerin üzerine çekirdekleri çıkarılmış kayısıları dizin.
* Hazırladığınız kremayı etimeklerin üzerine döküp, 1 gece buzdolabında beklettikten sonra antepfıstığı ve hindi
1 Litre süt
1 Su bardağı tozşeker
2 Çorba kaşığı mısır nişastası
2 Çorba kaşığı un
1 Paket vanilya
1 Adet yumurtanın sarısı
100 gr margarin
1 Poşet krem şanti
1.5 Su bardağı kayısı suyu
500 gr taze kayısı
1 Paket etimek
Süslemek için :
Antepfıstığı ve hizdistancevizi
Hazırlanışı
* Sütü, yumurta sarısını, unu, mısır nişastasını ve tozşekeri iyice karıştırıp, göz göz olana dek kısık ateşte pişirin.
* Margarini koyup, ateşten alın ve mikserle iyice çırpıp soğumaya bırakın.
* Soğuyunca krem şantiyi ilave edip, mikserle 5 dakika daha çırpın.
* Etimekleri cam bir kabın içine dizin.
* 1.5 Su bardağı kayısı suyunu ısıtıp, üzerine dökün.
* Kayısı su ile ıslattığınız etimeklerin üzerine çekirdekleri çıkarılmış kayısıları dizin.
* Hazırladığınız kremayı etimeklerin üzerine döküp, 1 gece buzdolabında beklettikten sonra antepfıstığı ve hindi