Google'ın ilk çeyrek karı arttı

PaSikA

Yeni Üye
Üye
Google'ın ilk çeyrek karı arttı
İnternet arama motoru Google'ın, yılın ilk çeyreğinde karı yüzde 9 artarak, 1,42 milyar dolar oldu.


Google yaptığı açıklamada, bu yılın ilk çeyreğinde karının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9 artarak, 1,42 milyar dolara (hisse başına 4,49 dolar) çıktığını bildirdi. Şirket, 2007'nin ilk çeyreğinde 1,31 milyar dolar kar etti.

İlk çeyrek geliri ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6 artarak 5,5 milyar dolar olan şirketin gelir büyümesi Ağustos 2004'ten bu yana ilk kez çift haneli rakamın altında kaldı. Geçen yıl son çeyrekte 5,7 milyar dolar gelir elde eden ve bu yıl ilk çeyrekteki geliri 2008'in son çeyreğinin altında kalan Google'ın geliri, böylece ilk kez bir önceki çeyreğin altına düştü. Bu gelir azalmasının ekonomik durgunluğun Google da etkilediğini gösterdiği belirtildi.

Google üst yöneticisi Eric Schmidt yaptığı açıklamada, ''Hiçbir şirket durgunluğa karşı dirençli değil. Ekonomik olarak bilinmeyen bölgelerdeyiz ve Google kesinlikle etkisini hissediyor'' dedi.

Şirketin, ekonomik durgunluğun derinliği dikkate alındığında iyi bir çeyrek sonucu çıkardığını belirten Schmidt, ''Bu sonuçlar bizim iş modelimizin esnekliğini ve kullanıcılar ile reklamcıların internete yönelmesiyle internetin devam eden potansiyelinin altını çiziyor'' diye konuştu.

Google'ın, birçok şirketi olumsuz etkileyen reklamlardaki azalma konusunda iyi pozisyon aldığını söyleyen Schmidt, ''reklamcılar harcamalarını sürdürüyor, ancak tekliflerini düşürüyor'' dedi.

Küresel kriz nedeniyle tasarrufa yönelmesi yüzünden ilk kez istihdamını azaltan şirket, mart ayı sonu itibariyle 20 bin 164 kişiye istihdam sağlıyor.
 
Geri
Üst