gebe
  1. makber

    makber Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    26 Aralık 2008
    Mesajlar:
    881
    Beğenilen Mesajlar:
    9
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    bilecik

    gostivar çorbası

    Konu, 'Çorbalar' kısmında makber tarafından paylaşıldı.

    gostivar yemekleri gostivar düğünleri adetleri meleklerim benim evde en fazla yaptığım çorbadır...en ağır misafirlerime bile yapıyorum çok beğeniliyo..denemeden karar vermeyin derim :D
    malzemeler:
    2 kaşık dolusu yoğurt
    1 kaşık dolusu un
    1 yumurta
    1 kaşık sirke
    sarımsak,tuz,tuzot,tavuk suyu tableti(tavuk suyu olursa daha güzel oluyo..)
    yapılışı:
    bütün malzeme mikserden geçirilir aldığı kadar su :d konulup ateşte kaynayana kadar karıştılır...AFİYET OLSUN...

     
  2. Ayışık

    Ayışık Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    15 Eylül 2008
    Mesajlar:
    2.424
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    adana
    Cevap: gostivar çorbası

    emeğine sağlık
     
gostivar çorbası konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. dügün çorbası

    dügün çorbası

    Malzemeler: - 1 dolu kase didiklenmiş ya da küp doğranmış et (olabildiğince yumuşak kısmından tercih edin) - 1,5-2 su bardağı süt - 2 su bardağı su - 2 su bardağı et suyu - 2 kaşık un - 3 kaşık yoğurt - 2 yumurta - yarım limonun suyu Yapılışı: Eti haşlayın. Suyunu ayırıp eti ufak parçalara ayırın. Bir tencerede süt, su ve et suyunu kaynatın. Daha sonra içine çırptığınız un, yoğurt, yumurta,...
  2. erzincan çorbası

    erzincan çorbası

    1 adet soğan 100 gr kıyma 1 küçük kase erişte ( evde kesilmiş olursa daha güzel olur) 1 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı 1 kase yoğurt ( süzme yoğurtla daha güzel oluyormuş bir daha öyle deneyeceğim) Varsa et suyu yoksa etsuyu tableti kuru nane,pul biber ve iki kaşık kadar tereyağ ve sıvıyağ karışımı...
  3. Dübari Çorbası

    Dübari Çorbası

    MALZEMELER 8 kişilik 1 çorba kaşığı yağ 1 küçük karnabahar 2 lt et suyu 1 tatlı kaşığı tuz 2 kahve fincanı un 1 su bardağı süt 1 küçük ince dilimlenmiş soğan ¼ kereviz ¼ pırasanın beyazı HAZIRLANIŞI Karnabaharın dallarını keserek yıkayın. Sonra kaynar suda 20 dakika haşlayın. Üzerine soğuk su döküp soğutun. Sudan çıkarın ve dallarının üzerindeki beyaz çiçekleri teker kesip garnitür olarak...
  4. Miso çorbası

    Miso çorbası

    Malzemeler Yarım litre su orta havuç, 2'şer santim uzunluğunda kalem kalınlığında kesilmiş orta soğan, yarım halkalar halinde doğranmış Yarım patlıcan eski liralar inceliğinde kesilmiş yarım halkalar halinde 140 gram miso adam başı 10 gram 12/3 paket tofu çay kaşığı katsuo daşi ya da arzuya göre bir veya yarım çiroz balığı kurusu Yapılışı Yarım litre kaynamakta olan suya havuçları atın....
  5. bezelye çorbası

    bezelye çorbası

    bebeklere bezelye çorbası sütlü bezelye çorbası bebekler için çocuklar için sütlü Malzemeler: 10 bardak et suyu 1 bardak kuru bezelye 2 orta boy soğan 1 küçük havuç 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı margarin veya terayağı 1/2 kaşığı tuz Terbiyesi: 1 bardak süt 2 yumurta sarısı Garnitürü: 125 gr un 1/2 küçük paket margarin 1 yumurta 1 çay kaşığı tuz Yapılışı: Bezelyeyi 4-5 saat suda bekletin...

Sayfayı Paylaş