göz altı morlukları

Göz altı morlukları için uygulanan bazı tedavi yöntemleri şöyle;

Işık dolgu uygulaması: Kemik yapısı nedeniyle çukur olan göz altlarını doldurmak için kolajen gibi kozmetik dolgu ürünleri kullanılıyor ya da kozmetik dolgu yerine vücudunuzun diğer bir bölgesinden yağ alınarak buraya enjekte edilir.
Bu tedavi yöntemini kimler tercih etmeli: Göz altı çukurlarınız derinse, göz altı morluklarınızın nedeni genetikse, göz altı cildiniz ince ise bu tedavi yöntemiz sizin için uygun olacaktır.
Benim göz altı morluklarım genetik olduğu için çok fazla tedavi yöntemi maalesef yok. Daha önce mezoterapi denedim fakat ışık dolgudan daha çok memnun kaldığımı söyleyebilirim. Hafif acılı bir uygulama ama uygulamanın en güzel yanı hayatınıza kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz. Sadece ufak bir şişlik oluyor. Etkisi ortalama 6 ile 10 ay arasında kalıcı oluyor. Kesin çözüm olmasa da geçici bir çözüm ile yorgun ifadenizden kurtulabilirsiniz.

Mezoterapi :Vitamin, mineral, aminoasit, enzim ve ilaçların göz altı deri tabakasına verilmesi işlemidir.
Bu tedavi yöntemini kimler tercih etmeli: Göz altı morluğu şikâyeti olan tüm kişiler bu tedavi yöntemini tercih edebilir. Çünkü yapılan işlem göz altlarınıza ihtiyacı olan vitamin,minarel ..vs. yüklenmesi.

Bu yöntemi de denedim ama benim göz altı morluklarımın nedeni genetik olduğu için çok faydasını göremedim. Göz altı morluklarının nedeni genetik dışında bir neden ise iyi sonuçlar alabilirsiniz.

Kimyasal peeling : Göz altlarınız da üstte bulunan hasarlı deri katmanının yerine yeni derinin gelmesini sağlayan bir uygulamadır.
Bu tedavi yöntemini kimler tercih etmeli: Yetersi beslenme, uykusuzluk, kalitesiz makyaj malzemesi kullanımı, yorgunluk, stres nedeni ile göz altlarınız morarıyorsa bu uygulamayı tercih edebilirsiniz.

Blefaroplasti: Göz kapağı ameliyatı olan blefaroplasti ile alt ve üst göz kapakları ile göz çevresindeki deri toparlanır. Bu göz altı morluklarının azalmasını sağlar.
Bu tedavi yöntemini kimler tercih etmeli: Yaşlılık nedeni ile yaşanan morluklar için tercih edilebilir.

Göz altı kremleri :Göz altları için kullanacağınız nemlendirici kremlerin K vitamini, C vitamini, E vitamini ya da retinol içermesine dikkat etmelisiniz
 
Geri
Üst