Göz Altı Morluklarından Kurtulun!

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Göz Altı Morluklarından Kurtulun!
Cildime özen gösteriyorum.. Ancak ne zaman aynaya baksam göz altındaki morlukları görüyorum.. Bu ne kadar sürecek
ve kaybolacak" diye merak ediyorsanız bu yazı tam size göre!..


Göz altı morlukları çoğu kadının karşılaşabileceği, hayal kırıklığına uğradığı bir sorun.. Herşeyden önce morlukların iki sebebi var..

Kan dolaşımı..
Yavaş kan dolaşımı göz altı morluklarına neden olabilir. Bu sorun Latin Amerikalılarda ve karasal, denize kıyısı olmayan yerde yaşayanlarda gözlenir. Yavaş kan dolaşımı, ciltte fazla Hemosiderin (demir oksiti içeren bir pigment) birikmesine neden olur. Bu tür morluklardan kurtulmak zor olsada, bazı araştırmalarda retinol ve K vitamini kombinasyonunun morlukların giderilmesine yardımcı olduğu gözleniyor. K vitaminli birçok ürün bulunsa da morluklar için işe yarayıp yaramadığı henüz tam bilinmiyor.

Morluğun diğer sebebi melanin..
Melanin de göz altı morluklarına neden olur. Güneş melanini açığa çıkardığında, melanin cildi koyulaştırır ve ağırlıklı olarak göz altlarında toplanır.

Uyku durumunuz nasıl?
Uykusuzluk, düzenli kan akışını sınırladığı için göz altı halkalarının diğer bir oluşma sebebidir. Bu nedenle iyi uyuyup uyumadığınıza da özen gösterin.

Göz altı morlukları için ne yapabilirsiniz?
Her gün mutlaka güneş koruyucu sürmeli ve güneş gözlüğü takmalısınız. Güneş koruyucu özellikli göz altı kremleri mevcut ama diğer yüzle ilgili güneş koruyucuların göz altını koruduğuna ilişkin kesin veriler yok. Gözlerinize batmayan titanyum dioksitli güneş koruyucuları da deneyebilirsiniz. Sağlıkla ilgili sorunların yansıması olarak morluklar oluşmuş olabilir. Bunun için de şikayetlerinizi gözden geçirerek bir iç hastalıkları uzmanına başvurmalısınız. Tüm bunlara göre tavsiyemiz güneş koruyucular dışında göz halkalarını giderdiğini belirten ürünlere boşuna para harcamayın ve pahalı lazer tedavileri, peelinglerden uzak durun. Bunlar işe yaramaz ve paranız boşa gider. Göz altı halkaları için bunların
ötesinde yapılabilecek çok birşey henüz malesef yok.

signature.gif
 
Geri
Üst