Göz okuma

M

Misafir

Forum Okuru
Göz okuma
göz okuma
Göz okuma ustalığı

SİZDEN BİR ŞEY Mİ GİZLENİYOR ?:
Birisi dürüst değilse veya bir şeyler gizliyorsa bakışları bizimkilerle toplam zamanın üçte birinden daha az oranda karşılaşacaktır.

HAYRAN MI SALDIRGAN MI ? :
Bakışlarınız, karşınızdakinin bakışlarıyla toplam zamanın üçte ikisinden daha uzun süreyle karşılayıyorsa, bunun anlamı şunlardan biridir; birincisi sizi çok ilginç veya çekici buluyordur; ikincisi de size karşı saldırgan bir tavrı vardır.

SESSİZCE MEYDAN OKUYANLAR:
Buna ek olarak gözbebekleri de büzüşüyorsa sözel olmayan bir meydan okumada bulunuyor olabilir.

BAKIŞLARLA İYİ İLİŞKİ KURMAK İÇİN :
Başka birisiyle iyi bir ilişki kurmak için toplam zamanın yüzde 60-70´inde onunla göz göze gelmeniz gerekir.

Göz hareketlerinin dili
Gözler… Gözler yalan söylemez… Gözler yalan söyleyemez!… Vücudun odak noktası olduklarından ve gözbebekleri de bağımsız hareket ettiğinden gözlerin tüm insan iletişim işaretleri arasında en açıklayıcı ve doğru bilgileri verir.
Tarih boyunca göz ve insan davranışı üzerindeki etkileriyle uğraştık durduk. Hepimiz ´gözleriyle onu parçaladı´, ´kocaman bebek gözleri var´, ´gözlerini kaçırıp duruyor´, ´çok davetkar gözleri var´, ´gözünde öyle bir pırıltı vardı´ ya da ´bana en kötü bakışıyla baktı´ gibi ifadeler kullanmışızdır. Bu gibi ifadeleri kullandığımızda farkında olmadan kişinin gözbebeklerinin büyüklüğünden ve bakışla ilgili davranışlarından bahsederiz.

Gözbebekleri
Belli ışık durumları, kişinin ruh hali ve tavrı olumludan olumsuza veya olumsuzdan olumluya geçerken gözbebekleri küçülür veya büyür. Heyecanlanan birisinin gözbebekleri dört katına çıkabilir.Tam tersine kızgın, olumsuz bir ruh hali gözbebeklerinin ´minik boncuk gözler´ ya da ´yılan gözler´ olarak bilinen şeklinde küçülmesine yol açar.

Çocuklar ve Gözbebekleri
Bebekler ve çocukların gözbebekleri yetişkinlelerinkindin daha büyüktür ve yetişkinlerin yanındayken onlara olabildiğince çekici görünerek sürekli olarak dikkatlerini çekme çabasıyla gözbebekleri sürekli olarak büyür.

Ticaret ve Gözbebekleri
Gözbebeği takibi fiyat pazarlığı sırasında alıcıların gözbebeği büyümesini izleyen eski Çinli mücevher tacirleri tarafından kullanılırdır.
Eski bir söz ´biriyle konuşurken gözlerinin içine bak, pazarlık yaparken gözbebeklerine bakma´ der. ´Gözbebeklerine bakma egzersizi´ yaparak karşınızdakinin gerçek duygularını gözbebeklerinden anlamaya çalışın
 
Geri
Üst