Granita (Kolay Serinleticiler)
serinleticiler difrize neler konur difrize sebze nasıl konur granita tarifi granita nasıl yapılır
Granita
Sıcak havaların üç güzeli: Dondurma, Sorbe ve Granita. Bu üç lezzeti evde de yaratmak hiç zor değil.
Dondurma : süt, krema, şeker, yumurta sarısı ve vanilyadan oluşan malzemenin dondurma makinasında karıştırılmasıyla elde ediliyor. Bu temel karışıma meyve, yemiş ya da çikolata ekleyip, çeşitleri çoğaltmakta mümkün. Bu durumda anlaşılıyor ki, dondurma yapmak için gereken tek şey bir dondurma makinası...
Sorbe elde etmek için ise, şerbet ve meyve püresinden oluşan malzeme dondurma makinasında karıştırılıyor. Burada yine karşımıza dondurma makinası çıkıyor ama olsa da oluyor, olmasa da oluyor. Eğer makina yoksa: metal bir karıştırma kabına koyduğunuz şerbetli püreyi, ara ara mikserle çırpıp, tekrar difrize koyup kıvamlı ve yumuşak bir sorbe elde etmek mümkün.
Granita ise diğerleri içinde en basit yöntemle yapılabileni. Meyve püresi ve şuruptan oluşan karışımı bir saklama kabının içinde difrize koymak ve ara sıra çatallla karıştırmak onun için yeterli. Çünkü granitada olması gereken kıvam: buzlu ve kıtır kıtır olması. Benim de çok sevdiğim böğürtlenli granitayı veya olgun şeftalilerden yapılan şeftalili granitayı denemenin hem mevsimi hem tam zamanı.
evcini.com
Granita
Sıcak havaların üç güzeli: Dondurma, Sorbe ve Granita. Bu üç lezzeti evde de yaratmak hiç zor değil.
Dondurma : süt, krema, şeker, yumurta sarısı ve vanilyadan oluşan malzemenin dondurma makinasında karıştırılmasıyla elde ediliyor. Bu temel karışıma meyve, yemiş ya da çikolata ekleyip, çeşitleri çoğaltmakta mümkün. Bu durumda anlaşılıyor ki, dondurma yapmak için gereken tek şey bir dondurma makinası...
Sorbe elde etmek için ise, şerbet ve meyve püresinden oluşan malzeme dondurma makinasında karıştırılıyor. Burada yine karşımıza dondurma makinası çıkıyor ama olsa da oluyor, olmasa da oluyor. Eğer makina yoksa: metal bir karıştırma kabına koyduğunuz şerbetli püreyi, ara ara mikserle çırpıp, tekrar difrize koyup kıvamlı ve yumuşak bir sorbe elde etmek mümkün.
Granita ise diğerleri içinde en basit yöntemle yapılabileni. Meyve püresi ve şuruptan oluşan karışımı bir saklama kabının içinde difrize koymak ve ara sıra çatallla karıştırmak onun için yeterli. Çünkü granitada olması gereken kıvam: buzlu ve kıtır kıtır olması. Benim de çok sevdiğim böğürtlenli granitayı veya olgun şeftalilerden yapılan şeftalili granitayı denemenin hem mevsimi hem tam zamanı.
evcini.com