Grey's Anatomy

Bilge Gökçen

Yeni Üye
Üye
Grey's Anatomy
greys anatomi grey s anatomy sözleri
Burada yeni ve acemi doktorlar için en zorlu doktorluk ihtisas devresi programlarından biri uygulanıyor. Bu acımasız eğitimle başa çıkmak zorunda olan kahramanlarımız ise Meredith, Izzie, George, Alex ve Cristina... Onlar dün öğrenciydiler, bugün doktorlar... Eğer yedi yıl boyunca Grace gibi bir cehennemde başarılı olurlarsa, cerrahlığa da hak kazanmış olacaklar. Ancak, ihtisas devresinin bu kadar zorlu olması, onlar için yaşamlarının geri kalanının durdurduğu anlamına da gelmiyor. Yani bu grup, aynı zamanda kıskanç sevgililer, ebeveynler, tek gecelik ilişkiler ve ev bulma krizleriyle mücadele etmek zorunda... Üstelik kahramanlarımız, bu stresli ve rekabet dolu ortamda dostluklar da kurmaya çalışıyorlar.


Karakterler
Dr. Meredith Grey (Ellen Pompeo)
Dr. Cristina Yang (Sandra Oh)
Dr. Isobel Stevens (Katherine Heigl)
Dr. Alex Karev (Justin Chambers )
Dr. George O'Malley (T.R. Knight)
Dr. Miranda Bailey (Chandra Wilson)
Dr. Richard Webber (James Pickens Jr.)
Dr. Preston Burke (Isaiah Washington)
Dr. Derek Shepherd (Patrick Dempsey
 
Ce: Grey's Anatomy

attachment.php


attachment.php


Dr. Grey
attachment.php


Dr. Shepherd
attachment.php


Dr. Stevens (Izzy)
attachment.php


George
attachment.php


Dr. Yang (Cristina)
attachment.php


Dr. Preston
attachment.php


attachment.php


attachment.php


 
Son düzenleme:
Ce: Grey's Anatomy

Miranda Bailey:I have five rules. Memorize them. Rule number one - don't bother sucking up. I already hate you. That's not gonna change.Trauma protocol, phone list, pagers - nurses will page you.You will answer every page at a run - a run - that's rule number two. Your first shift starts now and lasts 48 hours. You're interns, grunts, nobodies, bottom of the surgical food chain. You run labs, write orders, work every second night until you drop, and don't complain. On-call rooms - attendings hog them. Sleep when you can where you can, which brings me to rule number three. If I'm sleeping, don't wake me unless your patient is actually dying. Rule number four - the dying patient better not be dead when I get there. Not only will you have killed someone, you would have woke me for no good reason. We clear?

İnterns:yes
Meredith:You said five rules. That was only four.
Bailey:Rule number five - when I move, you move.


Miranda Bailey:5 tane kuralım var. Bunları ezberleyin. 1. kural...Boşuna yağ çekmeyin. Sizden zaten nefret ediyorum ve hiçbir şey bunu değiştiremez. Travma protokolü, telefon listesi ve çağrı cihazları. Hemşireler size mesaj bırakacak. Her mesaja koşacaksınız. Koşmak... Bu ikinci kural.Vardiyanız şu anda başladı ve 48 saat sürecek. Sizler internsiniz. Alt tabakasınız. Hiç kimsesiniz. Cerrahi yiyecek zincirinin en alt halkasısınız.Tahlil yapacak, rapor yazacak, yorgunluktan... şikâyet edemez hale gelene kadar çalışacaksınız. Dinlenme odanız. Kaptığınız yatakta yatarsınız. Vaktiniz olduğunda, yer bulduğunuzda uyuyun. Sırası gelmişken, 3. kural: Ben uyuyorsam, hasta gerçekten ölmediği sürece beni uyandırmak yok. Kural 4: Ölen hasta ben yanına gittiğimde hâlâ yaşıyor olmalı. Yoksa hem birini boşuna öldürmüş hem de beni boşuna uyandırmış olursunuz. Anlaştık mı?

Internler:evet
Meredith:5 kural dediniz. 4 oldu.
Bailey:5. kural. Ben hareket ettiğimde siz de edeceksiniz.
 
Ce: Grey's Anatomy

Benden başka bu diziyi izleyen var mı melekler? Hakkında konuşmak isterim, çok seviyorum Grey's Anatomy dizisini...

Christina ile Burke arasında en sonunda sular duruldu derken herkesin evliliği, ilişkisi darma duman oldu yine. En çok da O'Malley ile Izzie'nin sarhoş olup Callie'yi sırtından vurmaları...

Yok mu kimsee...
 
Ce: Grey's Anatomy

Dizinin 4. sezonu Amerika'da gösterime başladı 27 Eylül'de... Biz Digiturk'ün insafına kalmış durumdayız.

Bu arada dizideki George O'Malley karakterini canlandıran aktörün gerçek hayatında eşcinsel olduğunu öğrendim. Çok da umurumda değil ama bununla ilgili önemli bir olay var.

Dr. Burke karakterini oynayan Isaah Washington bu eşcinsel aktöre set dışında i..e diye bağırdığı için diziden kovulmuş...

4. sezon bölümlerinde Dr. Burke yok yani... Biz de evlenme olayları yattı ne oluyor diyorduk. Meğer işin iç yüzünde bu varmış...

Bir köşe yazısında bir yerde öğrendim bunu ama yazan bayanın adını hatırlamıyorum.
 
Ce: Grey's Anatomy

Bu hafta itibariyle Digiturk'te Dizi Max Grey's Anatomy'nin 4. sezon bölümlerini yayınlamaya başladı.

Bizim intern'ler artık birer asistan, George hariç tabi. O sınavı geçemediği için bu yıl bir kez daha intern. Asistanların her birine 4'er intern verilmiş. Miranda bunlara ne dediyse bunlar da yeni intern'lere aynen aktardılar :hhh:

Grey's Anatomy'nin yeniden başlamasına çok sevindim. Bones ve Criminal Minds da yeni bölümleriyle gelse artık...
 
Ce: Grey's Anatomy

4. sezon 2. bölüm

Bu arada Meredith'in üvey kardeşi de intern olarak Seattle Grace'de göreve başlamış durumda, gerçi Dr. Grey bu işten hiç memnun değil ama..

Callie de Izzie ile George'un bir ilişki yaşadıklarını ve George'un onu aldattığını anladı.

Burke'un annesi hastaneye geldi ve herkese birer hayat dersi vererek gitti, tabi en ağırı Cristina'ya idi...

4. sezon 2. bölümü de nihayet izleyebildik. Amerika'da taa Eylül ayında başlayan dizinin ikinci bölümünü biz Aralık'ın ortasında izliyoruz ya... Neyse...

Izzie'nin bir hastaya sarfettiği sözler de bölüme damgasını vurdu: "people who makes horrible things are not always horrible themselves", bu tarz bir cümleydi. Anlamı da: " çok kötü şeyler yapan insanlar her zaman kötü insanlar değiller"... Yani ben de kötü şeyler yaptım ama aslında kötü değilim mesajı vermeye çalıştı izleyiciye Izzie karakteri...

Bakalım haftaya neler olacak....
 
Ce: Grey's Anatomy

Wikipedia'nın bile ansiklopedi sayfalarında yerini almış olan Grey's Anatomy hakkında biraz daha bilgi vereceğim... Şimdilik Meredith'le başlayalım...

meredith-grey_174x229.jpg


Dr. Meredith Grey

Grey's Anatomy'e ismini veren karakter. Grey, Meredith'in soyismi ve bu dizi adını ünlü klasik anatomi ders kitabı olan Henry Gray's Anatomy of the Human Body ya da bilinen adıyla Gray's Anatomy'den alıyor.

Dizideki monologların sahibi Meredith, hikayeleri o anlatıyor (dizi başlarında ve sonlarında anlatım yapıyor, bazen yaşamsal bazen felsefik çıkarımlarla sözler ekliyor)

Meredith Grey, Dr. Ellis Grey'in kızı. Dr. Ellis Grey, Seattle Grace Hastanesinin Cerrahi Şefi Dr. Webber'ın yakın arkadaşı idi ve geçen bölümlerde Alzheimer hastasıydı (üçüncü sezonun ortalarına doğru öldü)

Intern olarak kariyerine başlamadan bir gece önce Dr. Derek Shepherd ile ilişki yaşamaya başladı ki onun Seattle Grace'de cerrah olduğunu bilmiyordu. Ona aşık oldu ama Dr. Addison ile evli olduğunu ve Addison'ın da aynı hastaneye geldiğini öğrendi sonra.

İkinci sezonda Chris O'Donnell'ın oynadığı bir veteriner karakteriyle ilişki yaşadı ama sezon sonunda Derek'e geri döndü, 3. sezonda onu yine Derek'le birlikte gördük.

karev-yang-and-grey_270x400.jpg


communicative_340x274.jpg
 
Ce: Grey's Anatomy

Dizi Max'de yayınlanan son bölümünü kaçırdım, en son Kardiyo-cerrahinin başına Erica Hahn getirilmişti ve Cristina ile problem yaşıyorlardı. Geride kaldım ya, of...
 
Geri
Üst