Guatr düşüğe sebep olurmu ?

Uzman SühaN

Administrator
Guatr düşüğe sebep olurmu ?
guatr nedir,guatr hastalığı gebeliği engellermi,guatr hastalığı düşüğe neden olurmu,guatr hastalığı ve gebelik hakkında bilgiler

g.jpg


Guatr, vücutta pek çok sistemi etkileyen bir rahatsızlıktır. Etkilenen sistemlerden birisi de yumurtalıklardan yumurta gelişimidir. Yumurta gelişimindeki düzensizlikler adet kanamalarında düzensizlikler ile kendini gösterir. Bu durum gebe kalmayı güçleştirebilir. Guatr ayrıca gebelikte erken düşüklere de sebep olabilmektedir. O nedenle guatr probleminin öncelikli olarak çözümlenmesi, daha sonra da çocuk olmanızda zorluk yaratan diğer problemlerin araştırılması gerekir.

Çikolata kistlerinin tedavisinde izlenen yol ne olmalıdır?

Çukulata kistinin boyutu oldukça önemli, ameliyatın tipi de çok önemli. Genellikle 3 cm ve üzerindeki endometriozis ya da çukulata kistlerinde laparoskopik cerrahi ile ameliyat olmalarını öneriyoruz hastalarımıza. Yapılacak ultrasonografik incelemede, çukulata kisti tanısının doğruluğu, kistin büyüklüğü, birden fazla olup olmadığı ve yumurtalık kapasitesi ciddi anlamda korunarak laparoskopik cerrahi ile kisti uzaklaştırmamız mümkün olabilir. Ardından yumurtalık rezervi normal olarak devam ediyorsa tüp bebek tedavilerine başlanabilir.

Eşim ilk çocuğunun doğumun da kanalı bağlatmış, şimdi çocuk istiyoruz. Kanal tekrar açılabilir mi yoksa ne yapmalı?

Tuba bağlanması nedeniyle oluşan infertilite durumlarında hangi tedavinin seçileceğini gösteren bazı kriterler vardır. Bunlar:

1- Tüp bağlaması ameliyatından bugüne kadar geçen süre ki, 5 yılın üzerinde tüplerin tekrar açılması ameliyatı çok başarılı değildir.
2- Tüp bağlamasından başka, kadın veya erkek ile ilgili başka bir problemin olup olmadığıdır.

Hastamıza önerimiz infertilite ve mikro cerrahi ameliyatları konusunca tecrübeli bir jinekologca durumun değerlendirilmesidir. Eğer tüplerin tekrar açılması ameliyatı için uygun şartlar mevcut ise öncelikle laparoskopi yapılarak TÜBA' ların durumunun değerlendirilmesi ve ameliyatla tüplerin açılması ile %60-80 oranında hamilelik başarısı sağlanabilir.

Eğer TÜBA' ların açılması ameliyatı için şartlar uygun değilse o zaman yapılacak tedavi tüp bebektir.

Erkeklik hormon seviyesi son derece düsük çıktı, 1 yıldır 3 haftada bir Sustanon kullanıyorum, ne yapılmalı , eşimde bir problem yok...

Sperm sayı ve kalitesini arttırmak amacıyla Sustanon gibi doktor kontrolünde anabolik steroidler kullanılabilir. Bu tedaviler sonucunda gebeliğin kendiliğinden gerçekleşmesi için yeterli sayı ve kalitede sperm elde edilemese bile üremeye yardımcı tekniklerle işlemler için yeterli sayıda sperm elde edilmesi önemli bir başarıdır.

Doğal yolla gebeliğin gerçekleşebilmesi için spermin taşıması gereken belli özellikler vardır.Yoğunluk olarak mililitrede 20 milyon adet sperm olması bunların en az belli oranda hareketliliğinin olması ve en az belli oranda normal görünümde olması gerekir. Aşılama, eşin rahmine girmeyen yeterli sayıdaki sağılıklı spermin doğrudan rahime yerleştirilmesidir. Bu enjeksiyondan önce sperm labaratuvarda en fazla döllenme yeteneğine sahip olması için hazırlanır. Aşılama çok düşük sayıda sperm üretildiğinde ya da sağlıklı sperm sayısı azalmış olduğundan uygulanır.

Bize bebek sahibi olmak icin basvuran ciftler ilk basvuruda daha evvel yapilmis tetkikleri ve daha evvel kendilerine uygulanmis tedaviler hakkinda bilgi verir ve eksiklikler (bu eksiklikler bazen ultrasonografi, sperm analizi, hormon tetkikleri gibi basit tetkikler olabilidiği gibi bazen histeroskopi ve laparaskopi gibi ayrıntılı incelemeler olabilir) tamamlandiktan sonra hangi tedavi seceneginin kendileri icin uygun olduguna karar verilir ve bu tedavi secenegi ile gebeliğin gerçekleşme olasılığı hakkinda anne ve baba adayı bilgilendirilir. Yaş önemlidir. Yaş ilerledikçe sperm elde edilse bile anne adaylarında doğurganlık azalır.

kaynak:cocukistiyorum.com
 
Geri
Üst