Güneş Yanıkları İçin Bitkisel Çözümler

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Güneş Yanıkları İçin Bitkisel Çözümler
güneş yanıkları
güneş yanıklarına bitkisel çözüm



Sevgili melekler, güneşin sıcak yüzünü gösterdiği şu günlerde tatile çıkmış ya da bunu planlamış olabilirsiniz. Yaz tatillerinin en çok rastlanan kazalarından güneş yanıkları için sizlere bazı bitkisel çözüm önerilerinde bulunacağız. Ama şunu hatırlatmakta fayda var, eğer yanıkla birlikte ateşiniz ve şiddetli ağrınız varsa mutlaka bir doktora görünmelisiniz.

Güneş yanıklarıyla birlikte ateşiniz, şiddetli ağrınız da varsa doktora görünün ve asla aspirin almayın. Eğer ağrınız çok şiddetli ise başka ağrı kesiciler kullanabilirsiniz. Bol su içmek çok önemlidir. Çünkü vücudunuzun susuz kalması cildinizdeki hücrelerin de susuzluk çektiğini gösterir.

Güneş yanığı sonrası cilt su toplamış ise, su toplayan bölgeyi dezenfekte edilmiş bir iğne ile patlatıp içindeki suyu boşaltmak hızlı iyileşmesi açısından faydalıdır.Teni açık olan insanlar için güneş diğer insanlara göre daha büyük bir problemdir. Yaz mevsimine girmek üzereyiz ve biz de bu konulara da değinmek istedik. İşte güneş yanığına iyi gelen doğal tedavilerden bazıları:

1. Aloe Vera:Aloe Vera güneş yanığında en etkili bitkilerden biridir. Nemlendirici özelliği ve hızlı bir iyileştirici olması sebebiyle aloe vera jeli ya da suyu yanıklı bölgeye uygulanabilir.

2.Salatalık: Salatalık suyu ağrıları ve yanan yerin ateşini dindirir. Ayrıca cildi her zaman tazeleyen salatalık suyu yanığa da çok iyi gelmektedir.

3. Elma sirkesi: Elma sirkesi yanma hissini ve batma duygusunu azaltır.

4. Zeytin Yağı: Zeytinyağı acıyı azaltıcı etki gösterir.

5. Lavanta yağı: Lavanta yağı nemlendirici ve ağrı giderici özellik gösterir.

6. Siyah çay: Siyah çayı veya çay poşetlerini güneşten yanan bölgeye koyun. Bu sayede hem ağrınız azalacak hem de yanma hissi ortadan kalkacaktır.
Ayrıca yoğurt yanmış olan bölgenin ateşini alarak sizi rahatlama yoluna götürür. Yanık kremleri, jeller, kozmetik ürünler de kullanabilirsiniz ama bizim tavsiyemiz her zaman sağlıklı ve doğal olandan yanıdır.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri
Üst