Etiketler:
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    31.467
    Beğenilen Mesajlar:
    2.303
    Ödül Puanları:
    113

    Gurmar ve Faydaları

    Konu, 'Alternatif Tıp' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    gurmar faydaları Gurmar (Gymnema sylvestre); orta ve güney Hindistan’ ın tropik ormanlarında yetişen bir orman sarmaşığıdır. Yaprakları çiğnendiğinde, ağızda belirli bir süre için şeker tadının alınmasını engeller. Zaten bu yüzden; bitkinin Hintçe ismi olan Gurmar’ ın, “Şeker Yok Edici” anlamına gelmesi rastlantı değildir. Geleneksel olarak yaklaşık 2000 yıldır Hindistan ve güney Asya’ da Tip1 ve Tip2 diyabet (şeker hastalığı) için doğal bir terapi olarak kullanılan bir bitkidir. Yaprakları yine aynı ülkede bazı mide rahatsızlıkları, kabızlık, ödem ve karaciğer rahatsızlıkları için de kullanılmaktadır.

    Gurmar, insülin salgısını artırıcı, şeker emilimini ve şekerin yağa dönüşüm sürecini de yavaşlatıcı özellikte bir bitkidir. Günlük beslenmemizde şekerden tamamen kaçınmak hemen hemen imkansızdır. Şeker (glükoz), yediğimiz veya içtiğimiz gıdalarda ister açıkça isterse gizli olsun, vücudumuzun ihtiyacından fazlası, karaciğer ve kaslarda direkt olarak, yağ dokusunda ise yağa dönüşerek depolanacaktır. İşte Gurmar size bu noktada dengeleyici bir yardımda bulunabilir.

    Gurmar yaprakları; klorofil, resin, tartarik asit, formik asit, butirik asit, müsilaj, inositol, gimnemik asit (gymnemic acid), alkaloidler, betain ve kolin… içerirler. Bitki yapraklarının hipoglisemik (kan şekerini düşürücü) ve kan şekerini dengeleyici etkisi ilk olarak 1920 ‘lerin sonuna doğru yayınlanmıştır. Ancak bu etki çoğu hipoglisemik ilacın aksine, ani değil doğal olarak aşamalı bir etkidir. Bitkiye hipoglisemik etkiyi veren etken madde gimnemik asit olup, bitkinin modern kullanımında yapraklarından ekstre edilerek standardize (%25) edilmektedir.

    Günümüzde dünyanın pek çok yerinde ham yaprakları çiğnenerek değil, etken maddesi standart hale getirilmiş kapsülleri kullanılmaktadır. Gimnemik asit moleküllerinin şekli glükoza benzemektedir ve bu yüzden tat alma tomurcuklarının üstündeki reseptör yerlerini doldururlar. Böylece şeker molekülleri tarafından tat alma tomurcuklarının harekete geçirilmesi (aktivasyonu) engellenmiş olur ve şeker ya da tatlı yeme isteğinin önüne geçilir. Benzer şekilde Gimnemik asit molekülleri ince bağırsaktaki emici katmanlarda bulunan reseptör yerlerini de doldururlar ve kan şekeri seviyesinde azalma ile sonuçlanan bu süreçte, şeker moleküllerinin bağırsaktaki emilimini engellerler. Sağlıklı bir diyet ve egzersiz programı eşliğinde Gurmar bitkisi kilo kontrol planlarınıza da yardımcı olabilir. Ayrıca yüksek karbonhidratlı ve şekerli besinler tüketmeniz durumunda da şeker dengenizin kurulmasına elinden gelen katkıyı yapacaktır


     
Gurmar ve Faydaları konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Baharatlar ve Faydaları

    Baharatlar ve Faydaları

    ağız kokusunu ne geçirir, antioksidan, bağırsak problemlerine ne iyi gelir, baharatlar, baharatların faydaları, baş ağrısını ne geçirir, beslenme, beslenme alışkanlığı, beslenme alışkanlıkları, beyin sağlığına ne iyi gelir, biberiye, biberiye nasıl kullanılır, biberiye neye iyi gelir, biberiye ve faydaları, biberiyenin faydaları, biberiyenin faydaları nelerdir, biberiyenin faydası, Biberiyenin...
  2. Börülce ve Faydaları

    Börülce ve Faydaları

    börülcenin faydaları börülce nelere faydalı börülcenin yararları Mutfaklarımızda özellikle zeytinyağlısını yaptığımız börülcenin faydalarını biliyor musunuz melekler ? İşte börülcenin faydaları, hep birlikte öğrenelim :tik: Börülce: Göbeği koyu renkli olduğu için Karnıkara da denilen, fasulyeye benzer bir bitki olan börülce, C vitamini ve bitkisel protein açısından zengin bir sebzedir....
  3. Kuşkonmaz ve Faydaları

    Kuşkonmaz ve Faydaları

    Kuşkonmaz Faydası Kuşkonmazın yararları Kuşkonmaz neye iyi gelir Mutfaklarımızda pek fazla pişirmediğimiz bir sebzenin faydalarından bahsedeceğiz sizlere melekler , kuşkonmaz :) Kuşkonmaz; Zambakgiller familyasındandır. Çalı ve yarı çalı halinde odunsu, çoğu sarılıcı, bazı türleri de otsu olan Asya, Afrika ve Akdeniz bölgesinde yetişen bir bitkidir. Yaprakları pul gibi ve almaşık...
  4. Kekik ve Faydaları

    Kekik ve Faydaları

    Kekiğin Yararları kekik Faydaları Kekik Hangi hastalıklara iyi gelir Özellikle et yemeklerine ve ızgaralara inanılmaz lezzet veren, zeytinyağın kadim dostu kekiğin faydalarını sizler için derledik melekler :tik: Vücudu kuvvetlendirir. İştah açar. Sindirime faydalıdır. Hazmı kolaylaştırır, idrar ve gaz söktürür. Böbreklerdeki ve bağırsaklardaki mikropları öldürür. Derideki yaralara ve...
  5. Kişniş ve Faydaları

    Kişniş ve Faydaları

    Kişniş Nedir Kişnişin Sağlığa Faydaları Kişniş Neye İyi Gelir Özellikle et yemeklerine çok yakışan kişniş bitkisi aynı zamanda alternatif tıpta da kullanılıyor melekler :) Kişniş bitkisi Maydanozgiller familyasındandır; Haziran ile Ağustos ayları arasında pembe beyaz renkli çiçekler açan, 30 – 50 cm boyunda, oldukça fena kokulu bir yıllık otsu bir bitkidir. Nemli çayır ve sırtlarda...

Sayfayı Paylaş