1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    31.312
    Beğenilen Mesajlar:
    2.305
    Ödül Puanları:
    113

    Gurmar ve Faydaları

    Konu, 'Alternatif Tıp' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    gurmar faydaları Gurmar (Gymnema sylvestre); orta ve güney Hindistan’ ın tropik ormanlarında yetişen bir orman sarmaşığıdır. Yaprakları çiğnendiğinde, ağızda belirli bir süre için şeker tadının alınmasını engeller. Zaten bu yüzden; bitkinin Hintçe ismi olan Gurmar’ ın, “Şeker Yok Edici” anlamına gelmesi rastlantı değildir. Geleneksel olarak yaklaşık 2000 yıldır Hindistan ve güney Asya’ da Tip1 ve Tip2 diyabet (şeker hastalığı) için doğal bir terapi olarak kullanılan bir bitkidir. Yaprakları yine aynı ülkede bazı mide rahatsızlıkları, kabızlık, ödem ve karaciğer rahatsızlıkları için de kullanılmaktadır.
    Gurmar, insülin salgısını artırıcı, şeker emilimini ve şekerin yağa dönüşüm sürecini de yavaşlatıcı özellikte bir bitkidir. Günlük beslenmemizde şekerden tamamen kaçınmak hemen hemen imkansızdır. Şeker (glükoz), yediğimiz veya içtiğimiz gıdalarda ister açıkça isterse gizli olsun, vücudumuzun ihtiyacından fazlası, karaciğer ve kaslarda direkt olarak, yağ dokusunda ise yağa dönüşerek depolanacaktır. İşte Gurmar size bu noktada dengeleyici bir yardımda bulunabilir.

    Gurmar yaprakları; klorofil, resin, tartarik asit, formik asit, butirik asit, müsilaj, inositol, gimnemik asit (gymnemic acid), alkaloidler, betain ve kolin… içerirler. Bitki yapraklarının hipoglisemik (kan şekerini düşürücü) ve kan şekerini dengeleyici etkisi ilk olarak 1920 ‘lerin sonuna doğru yayınlanmıştır. Ancak bu etki çoğu hipoglisemik ilacın aksine, ani değil doğal olarak aşamalı bir etkidir. Bitkiye hipoglisemik etkiyi veren etken madde gimnemik asit olup, bitkinin modern kullanımında yapraklarından ekstre edilerek standardize (%25) edilmektedir.

    Günümüzde dünyanın pek çok yerinde ham yaprakları çiğnenerek değil, etken maddesi standart hale getirilmiş kapsülleri kullanılmaktadır. Gimnemik asit moleküllerinin şekli glükoza benzemektedir ve bu yüzden tat alma tomurcuklarının üstündeki reseptör yerlerini doldururlar. Böylece şeker molekülleri tarafından tat alma tomurcuklarının harekete geçirilmesi (aktivasyonu) engellenmiş olur ve şeker ya da tatlı yeme isteğinin önüne geçilir. Benzer şekilde Gimnemik asit molekülleri ince bağırsaktaki emici katmanlarda bulunan reseptör yerlerini de doldururlar ve kan şekeri seviyesinde azalma ile sonuçlanan bu süreçte, şeker moleküllerinin bağırsaktaki emilimini engellerler. Sağlıklı bir diyet ve egzersiz programı eşliğinde Gurmar bitkisi kilo kontrol planlarınıza da yardımcı olabilir. Ayrıca yüksek karbonhidratlı ve şekerli besinler tüketmeniz durumunda da şeker dengenizin kurulmasına elinden gelen katkıyı yapacaktır

     
Gurmar ve Faydaları konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. kuruyemişler ve faydaları

    kuruyemişler ve faydaları

    şekeri düşürmenin yolları şeker düşürme yolları hamilelikte yenmesi gereken kuruyemişler demir içeren kuruyemişler badem kavurmak Ay Çekirdeği Ve Faydaları * Kolesterolü düşürür * Damar sertliğini giderir. * Yağ ve proteini en kaliteli olandır. * Fikir işçilerinin ve zayıf kalmış çocukların günde 50 gram yemesi tavsiye edilir * Cinsel arzuyu da artırır. * Kalp ve sinir hastalıklarını...
  2. Cola ve faydaları!

    Cola ve faydaları!

    Büyük olasılıkla az sonra okuyacağınız birçok şeyi siz zaten daha önceden biliyordunuz (!) ya da bilmeyenler "hadi canım, saçmalık " diyeceklerdir. Eğer öyle olduğunu düşünüyorsanız, burada anlatılanlara inanmadıysanız denemesi bir cola parasıdır. Yani bir kutu Coca Cola veya Pepsi yeterli Gelelim COCA COLA ve PEPSİ ile ne gibi pratik işler yapabileceğinize: TUVALETİ TEMİZLEMEK...
  3. Fasulye ve Faydaları :)

    Fasulye ve Faydaları :)

    hamilelikte kuru fasulye gebelikte kuru fasulye suyunun faydaları hamilelikte nohutun faydaları Fasulye Kısa ömürlü , toprağını severse kolay biten ve sebzesini esirgemeyen, kırılgan ve asmalara özenip çalıya çırpıya dolanıp boyunca gitmek isteyen bu bereketli sebzenin içinde B1, B2, B3 ve E vitaminleri ile birlikte protein, selüloz, karbonhidrat, fosfor, kalsiyum, potasyum, demir ve sodyum...
  4. Meyveler ve Faydaları

    Meyveler ve Faydaları

    gebelikte muzun faydaları hamilelikte çilek yemek hamilelikte çileğin faydaları gebelikte kivinin çilek yemenin Meyveler ahududu Kanı temizler, vücutta biriken zehirli maddelerin atılmasını sağlar. Terletir ve idrar söktürür. Kabızlığı giderir. Vücuda dinçlik verir. ayva İshal ve dizanteriyi keser. Mide ve bağırsakları kuvvetlendirir. İnce bağırsak iltihabını giderir. Kanı temizler....
  5. sirke ve faydaları!!!

    sirke ve faydaları!!!

    sirkenin zararları sirke faydaları sirkenin faydaları ve zararları turşunun Ekşimiş üzüm ve elma suyu demek olan sirkede bol miktarda C vitaminiyle bazı madeni tuzlar bulunur. Bu yüzden sirkenin besin değeri yüksektir ve vücudumuza çok faydası vardır. SİRKE, yemek ve salatalarımıza çeşni veren, ayrıca turşu yapımında kullanılan ekşi (asitli) bir maddedir. Ekşimiş üzüm ve elma suyu demek...
Etiketler:

Sayfayı Paylaş