Güveç kebabı

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Güveç kebabı
Güveçte yapılan yemekler gerçekten çok lezzetli oluyor bende arada güveç kullanırım hatta sizlere tavsiye bile ediyorum çarşı pazarda kolaylıkla bulabilirsiniz evde yada fırına göndererek pişirimlerinizi yapabilirsiniz.
Sizlere güveç kullanarak yapacağınız güveç kebabı tarifini ve gerekli olan malzemeleri veriyorum şimdiden afiyet olsun=)
guvec-kebabi1-1135.jpg

5 kişilik

Malzemesi:

-1 kg.yağlı koyun eti (küçük kuşbaşı doğranmış)
-500 gr. soğan (yarısı balka kalka doğranmiş,
yarısı ince kıyılmış.), (4 büyük boy)
-tuz
-taze çekilmiş karabiber
-1/2 çay kş. tarçın
-500.gr. domates (dilimlenmiş),
(5'orta boy)
-1 bağ maydanoz.

Yapılışı:

1.Etleri bir kaba koyun, ince kıyılmış soğanları, tuzu, biberi ve tarçını ekleyip, bu terbiyenin etlerle kaynaşması için elinizle biraz karıştırın. Etleri serin bîr yerde 2-3 saat dinlenmeye bırakın.

2.Fırınınızı l80 dereceye getirip, ısıtın. Güvecin içine sırasıyla etleri, soğan halkalarını, maydanozu ve domatesleri kat kat döşeyin. Tuzunu ve biberini serpip malzemenin üzerini kapatacak kadar su koyun. Güveci fırına verip suyunu tümüyle çekinceye kadar pişirin. Bir bu kadar daha suyu kaynatıp güyecîn içine dökün. Yeniden fırına sürüp, döktüğünüz suyun yarısı kalıncaya kadar yaklaşık 45 dakika daha pişirin.

3.Pişen güveci fırından alıp üzerindeki domatesleri toplayın ve sıcak olarak servis yapın.
 
Geri
Üst